اهمیت نشریات مکتوب با ظهور فضای مجازی کمرنگ شده است
به گزارش خبرنگار حوزه تشکل های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدرضا محمدی ظهر امروز در نشست خبری اولین دوره گردهمایی مدیران مسئول نشریات انقلابی دانشگاههای کشور که در محل اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل برگزار شد؛ اظهار کرد: اهمیت نشریات دانشجویی در سالهای گذشته مقداری نادیده گرفته شده است و بعد از ظهور شبکههای اجتماعی، نشریات دانشجویی کمرنگ شدهاند.
وی افزود: در شبکه های اجتماعی ممکن است که صدها پیام بخوانیم ولی در پایان روز چیزی در ذهنمان نباشد.
دبیر واحد روابط عمومی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل بیان کرد: به دلیل فراوانی پیام در فضای مجازی، پیامها کمتر در ذهن مردم میماند درصورتی که با خواندن پیام در نشریه و روزنامه، در ذهنمان باقی میماند.
وی افزود: همه میدانیم که جنبش دانشجویی اثرگذاری دهه 70 و 80 را ندارد که یکی از دلایل آن، فشار دولتها به جنبش دانشجویی بود.
عضو شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم تصریح کرد: با توجه به اینکه در سالهای اخیر جریان غیرانقلابی وانمود میکرد که در حوزه نشریات، پرچمدار و قالب هستند اما اینگونه نیست. نشریات جریان انقلابی حرف برای گفتن بسیار دارند که در سال جاری امیدواریم بتوانیم بهتر از گذشته عمل کنیم.
محمدی ادامه داد: تعداد نشریات انقلابی در دانشگاههای دولتی، آزاد و پیام نور بسیار بیشتر از نشریات اپوزیسیون است که همیشه ساختار نظام را زیر سؤال میبرند.
وی خاطرنشان کرد: در تمامی تشکلها و مجموعههای انقلابی این تصور از بین رفته که شبکههای مجازی اثرگذارتر از نشریات هستند. در شرایط فعلی اعتقاد داریم که نشریات دانشجویی میتوانند بسیار اثرگذار در محیط دانشگاهی باشند.
دبیر واحد روابط عمومی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل بیان کرد: جریان وابسته به اهداف سیاسی خارج از دانشگاه همیشه ادعا دارد که بر جریان انقلابی پیروز است اما در سال 97 اقدام خاص و استراتژیک در شورای نشریات وزارت علوم نداشتند.
محمدی افزود: مجموعه وزارت علوم هماکنون به نشریات غیرانقلابی اقبال ندارد و اعتقاد دارد که نشریات انقلابی جریانساز و اثرگذار هستند. البته در دوره اول ریاست جمهوری روحانی، معاون فرهنگی وزارت علوم در آن موقع با نشریات غیرانقلابی همکاری زیادی داشت که ماحصل این همکاریها از بین رفتن عدالت در حوزه نشریات در دانشگاههای سراسر کشور بود که به دانشگاههای تهران نسبت به دانشگاههای شهرستانها بیشتر بها میدادند.
وی عنوان کرد: ما 150 نفر اسم تقدیم وزارت علوم کردیم که در انتخابات نشریات دانشگاه تهران تخلف کردهاند. بهجای اینکه این افراد دانشجو باشند و بتوانند رأی بدهند، از افراد فارغالتحصیل که سالهای گذشته تسویهحساب کردند برای رأیگیری در کمیته نشریات دانشگاه تهران استفاده کردند. پیگیر تخلفات معاونت فرهنگی دانشگاه تهران هستیم.
دبیر واحد روابط عمومی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل تصریح کرد: قطعاً تخلفات کمیته نشریات دانشگاه تهران در شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم در سال جاری بررسی میشود.
محمدی افزود: همچنین پیگیر شکایت در مورد یک نشریه دانشجویی در دانشگاه علامه طباطبایی بودیم. نشریه دانشجویی صبح در شماره اردیبهشت سال 97 نسبت به برخی مسائل دانشجویی و سیاسی انتقاداتی داشت که به مذاق معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی خوش نیامد و از نشریه شکایت کردند. ضمناً پای رئیس دانشگاه علامه طباطبایی به بحث شکایت رسید. پس از پیگیریهایی که ما انجام دادیم این نشریه تبرئه و موضوع حل شد.
وی تصریح کرد: یکی از موفقیتهای شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم، منفعل نشدن در مقابل شکایات از نشریات بود که نتیجه این شد که معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی تغییر کند.
عضو شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم بیان کرد: خانم سحر محرابی بهعنوان نماینده نشریات دانشجویی سال گذشته در دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب صحبت کرد که حرفهای خوبی از طرف وی زده نشد. پس از اینکه پیگیری در این موضوع انجام دادیم، متوجه شدیم که متن صحبتهای وی که در مورد رفع حصر سران فتنه بود، توسط برخی گروههای سیاسی خارج از دانشگاه تنظیم شده بود و همانموقع تشکلهای انقلابی در مقابل این حرکت غیردانشگاهی موضع محکمی گرفتند.
محمدی ادامه داد: در جلسات شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم تأکید کردهایم که شیوهنامه اجرایی انتخابات کمیته ناظر بر نشریات باید تغییر کند. در سال 97، 13 جلسه در این شورا برگزار شد که با پیگیریهای تشکلهای انقلابی یک بند از این شیوهنامه اصلاح شد که مربوط به بند دو ماده هفت بود که در آن آمده است، کسانی حق رأی در انتخابات دارند و تأیید صلاحیت میشوند که حداقل دو ترم از تحصیلاتشان باقی مانده باشد.
وی خاطرنشان کرد: کمیته نشریات دانشگاه تهران 46 حق رأی برای انتخابات نشریات دارند، درصورتیکه برخی دانشگاههای شهرستان فقط دو حق رأی دارند و این ناعدالتی است. امیدواریم بتوانیم این نابرابری را از بین ببریم.
دبیر واحد روابط عمومی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل بیان کرد: تعدیل 70 درصدی نیروهای معاونت فرهنگی وزارت علوم یک معضل جدی است که 53 نفر از این مجموعه رفتهاند و قطعاً تبعات بدی برای حوزه فرهنگی وزارت علوم بهوجود خواهد آورد.
محمدی اظهار کرد: مطالبه ما این است که معاونت فرهنگی وزارت علوم فعال و پویا شود و به فکر نیروهای جدید در زمینه فرهنگی باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد میزبان اولین گردهمایی مدیران مسئول نشریات دانشجویی است. در این نشست حدود 120 نفر از مدیران مسئول نشریات حضور دارند. سید احسان قاضیزاده هاشمی و حجتالاسلام پژمانفر بهعنوان نمایندههای مجلس، حجتالاسلام صالحی معاون فرهنگی سیاسی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها و غفاری و عسگری بهعنوان معاون فرهنگی و مدیرکل فرهنگی وزارت علوم از مهمانان این همایش هستند.
گفتنی است از محورهای این نشست میتوان به پرسش و پاسخ درخصوص اسناد بالادستی وزارت علوم و چارهاندیشی برای برونرفت از شرایط فعلی کشور اشاره کرد.
انتهای پیام/4115/4118/
انتهای پیام/