دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 اسفند 1397 - 07:20
سنایی با آنا مطرح‌ کرد:

لزوم طراحی مدل جریان‌شناسی فرهنگی در کشور

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بابل با تأکید بر اینکه باید بیانیه گام دوم را نقشه راه قرار دهیم، گفت: طراحی مدل جریان‌شناسی فرهنگی در کشور ضروری است.
کد خبر : 365321
photo_۲۰۱۹-۰۳-۰۳_۰۴-۰۸-۵۷.jpg

نقی سنایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در بابل با بیان اهداف مقام معظم رهبری در تدوین و طراحی بیانیه گام دوم انقلاب اظهار کرد: انقلاب اسلامی، ایران را به آرمان بزرگش در راستای ایجاد تمدن نوین اسلامی که همانا طراحی و تدارک لازم برای قیام حضرت مهدی است، نزدیک می‌کند.


نشر و عملیاتی‌کردن بیانیه گام دوم انقلاب


وی مهم‌ترین وظیفه دانشگاه آزاد اسلامی را نشر و عملیاتی‌کردن بیانیه گام دوم انقلاب دانست و بیان کرد: این بیانیه حاصل اندیشه‌ای عظیم و تجربه‌ای مفید و تلاشی کثیر است که دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند نقش بسزایی در تحقق و تبیین آن ایفا کند تا محیط دانشگاه آزاد دینی شود و به برکت آن، حزب‌الله در این محیط علمی و فرهنگی رشد کند.


عضو مجمع هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر با بیان اینکه اهداف بیانیه گام دوم انقلاب باید دسته‌بندی و تابلو شود، اظهار کرد: چنان‌که در گام دوم انقلاب تأکید شده برای برداشتن گام‌های استوار در آینده، باید گذشته را درست شناخت. 


سنایی بیان کرد: با ورود انقلاب‌اسلامی به دومین مرحله خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی باید با تدوین برنامه مطلوب و تلاش وافر در زمینه‌سازی اجرایی آن اهتمام ویژه داشت؛ بنابراین رسیدن به این هدف، مدیریت جهادی و اعتقاد به اصل «ما می‌توانیم» می‌خواهد؛ چراکه عامل عزت و پیشرفت در همه عرصه‌ها خواهد شد.


بیانیه گام دوم انقلاب را نقشه راه قرار دهیم


وی با تأکید بر اینکه بر ماست تا این بیانیه گام دوم انقلاب را نقشه راه خویش قرار دهیم و در اجرایی‌کردن آن تلاش کنیم، گفت: باید بدانیم فرهنگ، نظام واژه‌ای از باورها، ارزش‌ها، آداب و الگوهای رفتاری ریشه‌دار و دیرپایی است که ادراکات و رفتار و مناسبات جامعه را سمت و سو داده و هویت آن را شکل می‌دهد از این‌رو ضروری است تا به فکر طراحی مدل جریان‌شناسی فرهنگی باشیم.


معاون فرهنگی و دانشجویی واحد بابل با بیان اینکه برای طراحی مدل، سه متغیر بینشی و گرایشی و کنشی به‌عنوان سه بعد اصلی هویت فرهنگی مدنظر است، افزود: منظور از بعد بینشی، شناسایی بعد فلسفی جریان‌شناسی فرهنگی است که می‌تواند هم پایه تحلیل و هم اساس کاربردی‌ باشد، سه مؤلفه هستی‌شناسی، معرفت‌شناسی و انسان‌شناسی در بعد بینشی محل تأمل و بهره‌وری است.


وی تأکید کرد: مراد از بعد گرایشی، مطلوبیت و مفید‌بودن پاره‌ای از امور زندگی است؛ مؤلفه‌های سه‌گانه شریعت و معنویت، اسلامیت و ایرانیت و مدرنیته و سنت در زندگی مطلوب،  حیاتی‌ هستند.


سنایی گفت: بُعد کنشی همان پایه‌های اقدامی است که رفتار ویژه‌ای را نشان می‌دهد؛ سه مؤلفه تهاجم فرهنگی، غیرسازی و نظام جمهوری اسلامی ایران باید مطالعه، بررسی و تبیین شود.


تلفیق سند راهبردی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با بیانیه گام دوم


معاون فرهنگی و دانشجویی واحد بابل تلفیق سند راهبردی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با بیانیه گام دوم را مهم خواند و ادامه داد: فعالیت‌های مندرج در این سند ازجمله؛ ولایت‌فقیه و انقلاب اسلامی، تمدن نوین اسلامی، ارتباطات و رسانه، آموزش و توانمندسازی دانشگاهیان، فعالیت‌های دانشجویی، ورزش و نشاط،  هنر و ادبیات با بیانیه گام دوم خطاب به ملت ایران می‌تواند نقشه راه مستحکم با پشتوانه علمی و عملی با نگرش زیربنایی و روبنایی با قوت عظیمی عملیاتی‌تر شود.


سنایی خاطرنشان کرد: در این راستا مأموریت‌های حضور فکری و بیانی در مسائل مهم کشور و حضور فیزیکی در مواقع لازم، افزایش سطح آگاهی سیاسی و دینی، دفاع صریح و بدون تقیه از نظام مقدس اسلامی، توجه به سبک زندگی ایرانی اسلامی در اندیشه و عمل، تقویت گفتمان‌های اصلی انقلاب، هم‌افزایی تشکل‌های انقلابی دانشگاه‌ها، نگاه راهبردی به انقلاب و تفکر درباره آینده می‌تواند مزید بر علت باشد تا تلاش وافر کنیم به تعبیر مقام معظم رهبری، دانشگاه، ضربان‌سنج حیات ملی جامعه باشد؛ چراکه دانشگاه، نقطه اساسی هر جامعه است و اگر دانشگاه اصلاح شود آینده جامعه اصلاح خواهد شد.


انتهای پیام/4117/4062/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب