آمادهسازی دانشآموزان برای زندگی در دولت الکترونیک وظیفه آموزش و پرورش است
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علی اصغر فانی در چهل و یکمین مجمع عمومی مدیران دبیرخانههای نظام اداری کشور دبیرخانه را قلب یک سازمان دانست و گفت: دبیرخانهها رکن اصلی بروکراسی هستند. بروکراسی به معنای حاکمیت دفاتر است و اگر دبیرخانهها نباشد بروکراسی هم نیست و اگر بروکراسی نباشد سوابق اداری از بین میرود. بر همین اساس نقش دبیرخانه یک نقش کلیدی است و سازمانها و دستگاهها باید تلاش کنند که قلبشان سالم بتپد.
وی افزود: در سالهای اخیر ورود فناوریهای اطلاعات کمک بسیاری کرده که روال دبیرخانهها سالم و با سلامت اداره شود و لازمه این کار توسعه زیر ساختهای فناوری است.
وزیر آموزش و پرورش گزارشی از عملکرد وزارت آموزش و پرورش ارائه داد و گفت: این وزارتخانه عهدهدار اداره 105 هزار مدرسه و واحد آموزشی پراکنده در سطح کشور است. به طوری که این وزارتخانه در نقاطی از کشور مدرسه دارد که هیچ دستگاه دولتی حضور ندارند و اتفاقا در این مدارس هم دبیرخانه دارند و هم مکاتباتی با ادارات کل آموزش و پرورش شهر تابعه خود دارند.
وی افزود: 110 مدرسه در کشور داریم که فقط یک دانش آموز در آن مشغول به تحصیل است. جمهوری اسلامی در دولت یازدهم برای تحقق عدالت آموزشی حاضر شد برای آموزش حتی یک دانش آموز یک مدرسه اختصاص دهد و امروز 4800 مدرسه با کمتر از 5 دانش آموز در حال فعالیت است و قریب به یک میلیون همکار فرهنگی شاغل در این دستگاه وجود دارد در حالی که هیچ سازمانی به این اندازه پرسنل ندارد.
فانی ادامه داد: هر سال 130 میلیون جلد کتاب برای بیش از 13 میلیون دانش آموز چاپ میشود و این تعداد در حالی چاپ میشود که همکاران ما به 14 ماه زمان برای خارج کردن چاپ کتابهای سال تحصیلی نیاز دارند. همچنین تعداد مکاتباتی که در آموزش و پرورش شکل میگیرد بسیار بالاست.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه راهاندازی اتوماسیون آموزش و پرورش در سالهای اخیر حجم بسیار از مکاتبات کاغذی را کاهش داده است، افزود: با اتخاذ سیاست تمرکززدایی در آموزش و پرورش به دنبال افزایش اختیارات مدارس هستیم. 750 منطقه آموزشی در کشور داریم و به دنبال افزایش اختیارات ادارات کل هستیم زیرا با این کار حجم مکاتبات کاهش پیدا میکند و لازمه کاهش فشار بر دبیرخانهها تمرکز زدایی است و لازمه تمرکز زدایی تحول در نظام اداری کشور است.
وی ادامه داد: آمادهسازی دانش آموزان برای زندگی در دولت الکترونیک یکی از وظایف وزات آموزش و پرورش است. استفاده از کلاسهای هوشمند، آمادهسازی معلمان برای استفاده از آموزش الکترونیک تکالیف مضاعفی است که برعهده این دستگاه است زیرا آموزش و پرورش 40 میلیون مخاطب مستقیم شامل 13 میلیون دانش آموز و 26 میلیون والدین دانش آموز دارد.
فانی تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش بزرگترین و پاسخگوترین وزارتخانه و دستگاه در کشور است و از این منظر این دستگاه از حساسیت بالایی است.
انتهای پیام/