دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 شهريور 1394 - 13:59
معاون امور بین‌الملل و حقوقی پلیس فتا:

مخالف توسعه فضای سایبر نیستیم/ تأمین امنیت فضای سایبری برعهده پلیس است

معاون امور بین‌الملل و حقوقی پلیس فتا با بیان اینکه مخالف توسعه فضای سایبر نیستیم، در عین حال گفت: تأمین امنیت فضای سایبری برعهده پلیس است و فرقی ندارد که جرم در اینترنت، گوشی‌های تلفن همراه، پیامک‌ها و یا هرگونه نرم‌افزاری صورت پذیرد، چرا که با آن برخورد می‌شود.
کد خبر : 36250

به گزارش گروه اجتماعی آنا سرهنگ حسین رمضانی معاون امور بین‌الملل و حقوقی پلیس فتا با اشاره به اجرای عملیات «پانجی‌آ 8» در رابطه با فروش، عرضه و تبلیغ داروهای غیرمجاز و تقلبی در فضای سایبر گفت: این عملیات با مشارکت 115 کشور در خردادماه امسال انجام شد که یک هفته همکاران پلیس فتا درگیر این کار بودند و شمار زیادی افراد شناسایی و دستگیر شدند.


وی با بیان اینکه در این عملیات با شناسایی سایت‌ها بیش از 90 نفر در کشور دستگیر شدند و ارزش ریالی داروهای مکشوفه 14 میلیارد ریال در سطح کشور بود، افزود: از این رقم 131 هزار و 622 مورد تجهیزات غیرمجاز و 950 هزار گرم مکمل و 98 هزار قرص و آمپول کشف شد.


وی با اشاره به اینکه در این عملیات بین‌المللی 156 نفر در 115 کشور دستگیر شدند و ارزش کل مواد کشف شده 81 میلیون دلار بود که 236 نهاد از نهادهای قانون‌گذاری، پلیس و گمرک در این عملیات همکاری داشتند، اضافه کرد: در ایران هیچ‌گونه فروش و تبلیغ دارو در فضای سایبری مجاز نیست، بنابراین مردم بدانند که اینگونه افراد که در فضای سایبری دارو تبلیغ می‌کنند به دنبال منافع خود هستند.


معاون امور بین‌الملل و حقوقی پلیس فتا در رابطه با داروهایی که توسط پلیس سایبری از پانجی‌آ 4 تا 8 کشف شد، گفت: در سال 2011، 2 میلیون و 600 هزار قلم داروی غیرمجاز و تقلبی، سال 2012، 4 میلیون و 353 هزار داروی غیرمجاز و تقلبی و سال 2013، 10 میلیون داروی غیرمجاز و تقلبی و سال 2014، 9 میلیون و 600 هزار داروی غیرمجاز کشف شد.


رمضانی با بیان اینکه تجهیزات پزشکی و پروتزهای غیرمجازی که توسط مردم از طریق فضای سایبر خریداری شد، در مواردی آسیب‌های زیادی به افراد وارد کرده است، گفت: در سال 2016 نیز پانجی‌آ 9 را اجرا خواهیم کرد که زمان آن محرمانه است ولی اجرا خواهد شد.


معاون امور بین‌الملل و حقوقی پلیس فتا تأکید کرد: پلیس سایبری موظف است تا با جرایم این فضا برخورد کند، اما در عین حال حفظ حریم خصوصی و آزادی‌های مشروع افراد از اولویت‌های این نهاد است. هر چند همچنان که در فضای واقعی برخی جرائم وجود دارد، در فضای سایبری نیز به همین شکل است و اینکه بسیاری از مواد از طریق پست به دست مصرف‌کننده می‌رسد، ما جلسات متعددی با مسئولان ادارات پست داشتیم و آنها در حال بررسی اقدامات لازم در جهت جلوگیری از سوءاستفاده از پست برای ارسال مواد مجرمانه بودند.


وی در خصوص موضوع باج‌افزارها توضیح داد: مجرمین با ارسال پیامک و ایمیل به افراد اقدام به ارسال لینک می‌کنند، زمانی که کاربر بر روی لینک کلیک می‌کند باج‌افزار پنهان شده در لینک فعال شده و دسترسی صاحب ایمیل یا پیامک اطلاعات خود را مسدود می‌کند و در اینجا فرد مجرم شروع به باج‌گیری برای دادن اطلاعات فرد می‌کند.


وی تاکید کرد: به شدت با این موارد برخورد می‌کنیم و به مردم توصیه می‌کنیم به پیامک‌هایی که نمی‌شناسند و ایمیل‌هایی که نمی‌شناسند و آنها را برای دیدن چیزی تشویق می‌کنند شک کنند و بدانند که حتماً موضوعی در کمین است.


این مقام انتظامی گفت: ما به دنبال کشف و پیگیری نیستیم و دوست داریم کشفیات ما صفر باشد، ولی در عین حال تلاش قاطع داریم تا جرائم را کاهش دهیم.


معاون امور بین‌الملل و حقوقی پلیس فتا با بیان اینکه در سال 2014، 20 میلیون داروی غیرمجاز کشف شد که دو برابر سال 2013 بود، اضافه کرد: ما مخالف توسعه فضای سایبر نیستیم اما تأمین امنیت فضای سایبری برعهده پلیس است و برای ما فرقی ندارد که جرم در اینترنت، گوشی‌های تلفن همراه، پیامک‌ها و یا هرگونه نرم‌افزاری صورت پذیرد، چرا که با آن برخورد می‌شود.


وی در رابطه با لینک‌های ارسالی تلگرام که با ارسال کدی فیلم یا عکس‌های نامناسب برای فرد ارسال می‌شود، گفت: ما این موضوع را پیگیری کرده‌ایم و درخواستی برای ICGI ارسال کرده‌ایم تا این موضوع رسیدگی شود.


رمضانی بیان کرد: امروزه 70 درصد جرائم سایبری در اروپا، 40 درصد در آفریقا، 40 درصد در آسیا و 30 درصد در آمریکا بعد بین‌المللی پیدا کرده است، یعنی یک جرم سایبری در یک لحظه چندین کشور را درگیر خود می‌کند.


معاون امور بین‌الملل و حقوقی پلیس فتا اضافه کرد: ایران قدرت کشف بیش از 80 درصد جرائم سایبری را دارد، این در حالی است که کشورهای پیشرفته در بهترین حالت، توانایی کشف 20 تا 30 درصد جرائم را دارند که البته یک علت کشفیات کم کشورهای پیشرفته، پیچیدگی اقدامات مجرمانه در کشورهای غربی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب