دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 بهمن 1397 - 11:46
غلامی:

تحرک و تغییر رویکرد در حوزه بین‌المللی سیاست وزارت علوم است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت:تحول، تحرک و تغییر رویکرد در حوزه بین‌المللی مورد تأکید ماست.
کد خبر : 361289

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و‌ سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، منصور غلامی صبح امروز در نهمین نشست سراسری هم اندیشی معاونان و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری که در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، با بیان اینکه همه مسئولان حوزه دانشگاهی در طول ۴۰ سال گذشته زحمات زیادی کشیده‌اند، اظهار کرد: تحول، تحرک و تغییر رویکرد در حوزه بین‌المللی مورد تأکید ماست.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: ضرورت یک حرکت و راهبرد جدید در حوزه روابط بین‌المللی در کشور احساس می‌شود علی رغم اینکه در حوزه علم و فناوری در دنیا حرف برای گفتن داریم اما در زمینه تعاملات بین‌المللی قوی نیستم.


غلامی تصریح کرد: افتخار می‌کنیم که قدیمی‌ترین دانشگاه دنیا در ایران به نام جندی شاپور است که تأسیس آن به یک هزار و 735 سال پیش برمی‌گردد.


وزیر علوم ادامه داد: با توجه به اینکه در تعاملات علمی بین‌المللی قوی نیستیم، باید با سرعت بیشتری در حوزه روابط علمی بین‌المللی بیش از گذشته فعالیت کنیم.


وی با اشاره به اینکه برخی از دانشجویان ایران در دانشگاه‌های خارج از کشور قبول می‌شوند، افزود: دانشجویان ایرانی وقتی در دانشگاه‌های خارجی تحصیل می‌کنند موفقیت‌های علمی فراوانی به‌دست می‌آورند. هر موقع از دانشگاه‌های معتبر دنیا موضوع پذیرش دادن به دانشجویان ایرانی مطرح می‌شود، با نگاه ویژه‌ای به ما توجه می‌کنند.


غلامی غنوان کرد: در راستای پذیرش دانشجو از کشورهای خارجی به ایران خوب عمل نکرده‌ایم. علی‌رغم اینکه تعداد قابل توجهی دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه‌های ما مشغول به تحصیل هستند اما در رشته‌هایی که خودمان نیاز داشتیم اعم از زبان فارسی، ایران‌شناسی، تاریخ اسلام و ... اقدام به پذیرش دانشجوی خارجی کردیم و در برخی از رشته‌ها برای جذب دانشجوی خارجی ضعیف بوده‌ایم.


وزیر علوم افزود: یکی از وظایف ما در حوزه روابط بین‌الملل، توسعه زمینه‌های پذیرش دانشجویان غیرایرانی است.


وی ادامه داد: باید در این زمینه، زیرساخت‌های لازم را فراهم کنیم و آیین‌نامه‌ها و مقررات خوبی تدوین کنیم. باید دستاوردهای دانشگاه‌های خود را تبلیغ و به دنیا معرفی کنیم تا دانشجویان غیرایرانی ترغیب شوند به ایران بیایند و ادامه تحصیل دهند.


غلامی تصریح کرد: ورود به همکاری‌های آموزشی مشترک با کشورهای خارجی، یکی از راهکارهای پذیرش دانشجویان غیرایرانی است. همچنین ایجاد شعبه‌هایی از دانشگاه‌های ایران در خارج از کشور می‌تواند در این زمینه مؤثر واقع شود.


وزیر علوم خاطرنشان کرد: گرچه ظرفیت دانشگاه‌های بزرگ ما برای پذیرش دانشجویان خارجی در اکثریت رشته‌های دانشگاهی بسیار خوب است اما باید تلاش‌مان را بیشتر از گذشته کنیم.


وی افزود: اگر سابقه همکاری علمی و پژوهشی مشترک با دانشگاه‌های خارجی را بررسی کنیم، سالیان طولانی نیست، باید این راه را با قدرت ادامه دهیم.


غلامی در پایان خاطرنشان کرد: ما به تأکیدات مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری عمل می‌کنیم و حتماً پیرو توصیه‌های ایشان، برنامه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را با جدیت بیشتری دنبال می‌کنیم و در حوزه توسعه روابط علمی با خارج از کشور و انتقال دانش و فناوری به داخل کشور و توسعه دیپلماسی علمی موفق بوده‌ایم و قطعاً در این زمینه‌ها آینده درخشانی در انتظار ما قرار دارد.


انتهای پیام/4118/4123/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب