دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 بهمن 1397 - 14:36
عضو هیئت علمی دانشگاه:

اعطای مجوز معادن شن و ماسه در مناطق کویری آسیب‌‌زاست

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: اعطای مجوز معادن شن و ماسه در مناطق کویری بدون توجه به منابع آبی و ریز‌گردها و ارزیابی سازمان حفاظت محیط‌زیست آسیب‌رسان است.
کد خبر : 360373
7525713_807.jpg

حمید سرخیل در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط‌زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص تأثیر معادن به‌ویژه معادن شن و ماسه در وضعیت زیست محیطی استان‌هایی که شرایط آب‌و‌هوایی آنها بیابانی و نیمه‌بیابانی است، اظهار کرد: به‌طورکلی مناطق بیابانی که از لحاظ پوشش گیاهی ضعیف هستند، به‌طور طبیعی سطح زمین مالچ پاشی شده است و این مسئله باعث ایجاد سطح مرطوبی می‌شود و همین موضوع باعث می‌شود شب‌ها سرد شده و شبنم تشکیل شود و در روزها مجدداً هوا گرم شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این‌که چنین فرآیندی به‌طور طبیعی خود باعث جلوگیری از انتشار ریز‌گرد در مناطق بیابانی می‌شود، افزود: زمین به‌طور طبیعی از خودش محافظت می‌کند و در صورتی‌که ما با فعالیت‌های خود همچون احداث معادن شن و ماسه این نظم طبیعی را برهم بزنیم، با تغییرات دمایی با معضل ریز‌گرد مواجه خواهیم بود.


وی در بحث فعالیت‌هایی که آب‌بری زیادی را در استان‌های کویری دارد، افزود: سطح سفره‌های آب زیر‌زمینی استان‌های کویری همچون یزد به‌شدت پایین رفته و حتی در خیلی از مناطق تا عمق 200 متری نمی‌توانیم آب قابل استفاده داشته باشیم.


سرخیل اذعان کرد: حال در صورتی‌که در چنین مناطقی ما سفره آب زیر‌زمینی پیدا کنیم و با حفر چاه، آب آن را استخراج کرده و با آن شن و ماسه را شستشو دهیم، رس آن را جدا کنیم و یا به بیان علمی ذرات در حد میکرون آن را جدا کنیم، قطعاً در مناطقی که با محدودیت آبی مواجهند، آسیب‌رسان خواهد بود.


این کارشناس ژئوفیزیک زیست‌محیطی و اکتشاف منابع آب در پایان گفت: از دیدگاه زیست‌محیطی اگر قرار است مجوزی برای معادن شن و ماسه داده شود، حتماً باید اثرات زیست‌محیطی و ریسک‌های محیطی آن تحلیل شده و بعد مجوز داده شود؛ قطعاً اعطای مجوز بدون توجه به منابع آبی و ریز‌گردها و ارزیابی سازمان حفاظت محیط‌زیست آسیب‌رسان است.


انتهای پیام/4105/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب