درآمد بودجه 255هزار میلیارد تومان شد/طرحهای عمرانی پرداختی نداشت
به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، در 9 ماهه امسال درآمدهای بودجه کشور بیش از 255 هزار میلیارد تومان بوده است که سهم درآمدها مشتمل بر درآمدهای مالیاتی و سایر بیش از 100 هزار میلیارد تومان و واگذاری داراییهای سرمایهای یا همان نفت و گاز حدود 90 هزار میلیارد تومان وصول شد.
درآمد 65 هزار میلیاردی دارایی مالی
همچنین یکی از درآمدهای دولت مربوط به فروش اوراق و داراییهای مالی است که بیش از 65 هزار میلیارد تومان عائد دولت کرد.
هزینهها چقدر بود؟
با این حال در طرف هزینهها نیز بالغ بر 193 هزار و 980 میلیارد تومان صرف پرداخت امور جاری شد که عمده آنها سهم حقوق و دستمزد است.
پرداختی عمرانی در آذرماه صفر شد
یکی دیگر از مخارج دولت که همیشه از آن بهعنوان موتور محرکه اقتصاد و رشد بخشهای عمرانی یاد میشود به طرح تملک داراییهای سرمایهای یا همان طرحهای عمرانی باز میگردد.
طبق آمار بانک مرکزی در 9 ماهه امسال 32 هزار و 100 میلیارد تومان پرداخت شده است.
این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 6.2 درصد رشد دارد اما نسبت به ماه قبل نه تنها افزایش نداشته بلکه کاهش نشان میدهد.
براساس این گزارش، تا آبان ماه 32 هزار و 960 میلیارد تومان پرداختی به طرحهای عمرانی وجود داشت.
احتمالاً این تفاوت آمار که رقم آن معنادار نیست، ناشی از عملیات حسابداری باشد، بنابراین اعتبار طرحهای عمرانی حد فاصله آبان ماه تا آذرماه صفر بوده و هیچ پرداختی نداشته است.
20 هزار میلیارد تومان از اوراق بازپرداخت شد
همچنین تملک داراییهای مالی که به معنای سررسید اوراق فروخته شده توسط دولت است، حدود 20 هزار و 260 میلیارد تومان از اوراق منتشر شده سررسید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6.2 کاهش نشان میدهد.
کسری تراز عملیاتی سه رقمی شد
از نکات قابل توجه وضعیت بودجه افزایش شدید کسری تراز عملیاتی بودجه است که نشان دهنده عدم پوشش هزینههای جاری بودجه توسط درآمدهای پایدار است.
کسری تراز عملیاتی در 9 ماهه به 102 هزار و 690 میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل 41.5 درصد افزایش دارد. کسری در این مدت 30 هزار و 120 میلیارد تومان رشد کرده است.
وابستگی بودجه به نفت بیشتر شد
طبق برنامه ششم توسعه باید تراز عملیاتی و وابستگی به درآمدهای نفتی کاهش یابد که روند آن در بودجه سال 97 نمایان نیست و حتی پسرفت مشاهده میشود. طبق همین گزارش نسبت درآمدها به پرداختهای هزینهای 52 درصد ثبت شده که همین نسبت در دوره مشابه سال 96 بالغ بر 58.3 درصد بوده که پسرفت به وضوح روشن است.
انتهای پیام/۴۰۸۳/خ
انتهای پیام/