گفتمانهای دانشجویی بعد از انقلاب در دانشگاهها آغاز شد
امیر سینا عاشوری در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: نشریه دانشجویی «افق» به صاحبامتیازی شورای هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان خراسان رضوی دارای شماره مجوز 97ب1701 از شورای نظارت بر نشریات ناحیه بسیج دانشجویی استان خراسان بهصورت گاهنامه در حوزه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و خبری فعالیت میکند.
وی ادامه داد: در اوایل انقلاب تحول بزرگی در ساختار کلی دانشگاهها صورت گرفت و روند گسترش، هرروز افزون و تعداد دانشجویان بیشتر شد. قبل از انقلاب تعداد دانشجویان بسیار بود و بعد از تحولات انقلاب که شامل حال دانشگاهها هم شد، زمینه رشد و شکوفایی در دانشگاهها فراهم آمد.
سردبیر نشریه دانشجویی افق توجه به ساختار دانشگاه و ظرفیتهای دانشجویی بعد از انقلاب را زمینهای برای شکوفایی و رشد فعالیتهای دانشجویی دانسته و ادامه داد: اهمیت و ارزش بخشیدن به جوانان و بهخصوص دانشجویان و تحولات در نشریات دانشجویی به لحاظ کمی و کیفی انجام گرفت. تشکلهای دانشگاهی و فعالیتهای دانشجویی آغاز شد و این روند جزئی از برکات انقلاب جمهوری اسلامی ایران است.
این فعال دانشجویی افزود: در زمان رژیم فاسد پهلوی تعداد نشریات اندک و فعالیتهای دانشجویان محدود بود و مطالب نشریات گاهاً به خلاف شرع و عرف خارج از اسلام و تبلیغ آن دامن میزد و این روال بعد از انقلاب به چهارچوب اسلام و شرع بازگشت.
دانشجوی دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی اظهار داشت: در بحث کمیت نیز امروزه در هر دانشگاهی درحدود چندین نشریه فعال و تأثیرگذار ازطرف تشکلها و نهادهای دانشجویی اعم ازکانونها و انجمنها و... درحال فعالیت هستند که این نیز نشان از آزادی واقعی است چراکه در اغلب همین نشریات دانشجویی از مسئولین دانشگاه و مسئولین دولتی انتقاد میشود.
عاشوری با اشاره به اینکه امروزه تشکلهای دانشجویی در هر دانشگاهی نشریه اختصاصی ویا به عبارتی یک گفتمان در اختیار خود و مخاطبانشان دارند، گفت: نشریات فعال دانشجویی در دانشگاهها امروزه در تمامی حوزهها و بخشها مطالب موردنیاز را به مخاطبان خود میرسانند و امروزه دانشگاه این فرصت را در اختیار دانشجو گذاشته است که در تمامی حوزهها از سیاسی گرفته تا اقتصادی، فرهنگی، هنری و... فعال بوده و نظرات و پیشنهادها خود را در تمامی عرصهها اعلام کنند. در این شرایط دانشجو با بخشهای مختلف جامعه آشنا شده و با بررسیها و تحلیلهای علمی خویش جامعه را بهسوی پویایی و پیشرفت هدایت میکند. این درحالی است که قبل از انقلاب آن فرصتها و امکانات در اختیار دانشجو نبود، تولید هرگونه محتوا، سانسور شده و از انتقال و نشر آن نیز جلوگیری میشد که این آزادی بعد از انقلاب باعث بلوغ افکار شد.
این فعال دانشجویی با تأکید براین که اگر نشریات در چهارچوب تشکیلاتی عمل کند میتواند در جذب دانشجو مؤثر باشد، گفت: افرادی که قلم میزنند و یا در نشریات فعالیت دارند تماماً افرادی هستند که با تشکلهای دانشجویی آشنایی خوبی دارند.
امیرسینا عاشوری در پایان تصریح کرد: اگر بخواهیم این نخبههای قلمبهدست را محدود کنیم، فضای نشریات و مطبوعات قدرت و کارایی خود را ازدستداده و مطلوبیت چندانی نخواهد داشت. تفکرات و اندیشههای دانشجو بهصورت نشریات ارائه میشود که اینیک قدم در راستای نخبه پروری در دانشگاه است. اگر دانشجویان افکار و پیشنهادات خود را ارائه دهند و ایده پردازی کنند نقش مؤثر نخبگان در دانشگاه و جامعه بیش از پیش نمایان خواهد شد.
انتهای پیام/4107/4108/
انتهای پیام/