نگاهی به 7 سال حضور کیروش در فوتبال ایران
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، روز 26 تیر 1390 بود که تیم ملی ایران برای اولین بار با مربیگری کارلوس کیروش به میدان رفت. تیم ملی آماده حضور در مرحله اول انتخابی جام جهانی میشد و قبل از دیدار با مالدیو با ماداگاسکار دیدار کرد. این مسابقه در تهران برگزار شد و تیم ملی با یک گل به برتری دست یافت. به این ترتیب بود که فصل اول حضور کیروش در تیم ملی آغاز شد.
در این فصل، ایران باید در مقدماتی جام جهانی و مقدماتی جام ملتهای آسیا شرکت میکرد. در انتخابی جام جهانی، تیم ملی بالاتر از رقبایی چون قطر و بحرین در حالی صدرنشین شد و به مرحله بعدی مسابقات راه یافت که برد(6-0) در برابر بحرین، درخشانترین نتیجه ایران در این مسابقات محسوب میشد. اردن، آلبانی، فلسطین و تونس رقبای تدارکاتی ایران بودند و سرانجام نوبت به مسابقات انتخابی جام ملتهای 2015 و جام جهانی برزیل رسید.
شاگردان کیروش در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی صاحب پنج برد، یک تساوی و 2 شکست شدند و بهعنوان صدرنشین گروه اول آسیا راهی جام جهانی شدند. در انتخابی جام ملتهای آسیا هم ایران با پنج برد و یک تساوی صدرنشین شد و به جام ملتها صعود کرد.
بخش اول حضور کیروش در ایران با مسابقات جام جهانی 2014 بهپایان رسید و تیم ملی در این مدت صاحب 19 برد، 12 تساوی و هفت شکست شد.
اما بعد از جام جهانی برزیل بود که دوره دوم مربیگری کیروش آغاز شد. بعد از دو مسابقه دوستانه، تیم ملی راهی جام ملتها شد و در یکچهارم نهایی این مسابقات در مقابل عراق و در ضربات پنالتی از دور رقابتها کنار رفت. طی چهار سال، ایران با کیروش صاحب 30 برد، 11 تساوی و پنج شکست شد، در مقدماتی جام جهانی در فاصله دو بازی مانده تا پایان رقابتها صعود خود را به جام جهانی قطعی کرد و در 10 مسابقه مقدماتی، موفق به کلینشیت در 9 بازی متوالی شد.
ایران در جام جهانی 2018 نیز چهار امتیاز کسب کرد و سرانجام آخرین بخش دوران مربیگری کیروش در تیم ملی فرا رسید.
شاگردان کیروش بعد از جام جهانی در 12 مسابقه بهمیدان رفتند و هشت برد، سه تساوی و یک شکست کسب کردند. ایران در این دوران بعد از 15 سال موفق شد به نیمهنهایی جام ملتهای آسیا صعود کند و به این ترتیب دوران حضور کیروش در تیم ملی ایران با 57 برد، 26 تساوی و 13 شکست به پایان رسید. در تمام این دوران ایران همواره با مشکل تدارکات روبهرو بود و دیدار با سوئد، شیلی، روسیه و ترکیه را میتوان بهترین مسابقات تدارکاتی ایران در تمام این سالها بهشمار آورد.
در این مدت ایران از رتبه 45 فیفا به رده 29 صعود کرد و این رتبه که در سالهای 2017 و 2019 نصیب ایران شد، بهترین آماری بود که در این رنکینگ نصیب ایران شد.
انتهای پیام/4051/
انتهای پیام/