سلامت معنوی ارمغان اسلام برای جامعه بشری است
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمد آقاجانی در آیین افتتاح ششمین همایش قرآن، عترت و سلامت ویژه جامعه پزشکی که صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، گفت: همایش قرآن، عترت و سلامت با اجتماع فعالین قرآنی جامعه پزشکی متقارن بوده و شروع این همایش با آغاز دهه مبارک فجر افتخاری برای جامعه پزشکی است.
وی در ادامه بیان کرد: به برکات انقلاب اسلامی یک خودکفایی بزرگ اتفاق افتاده است؛ هرساله قریب به ۱۰هزار نفر برای دریافت خدمات درمانی به خارج از کشور اعزام میشدند اما اکنون نهتنها تعداد محدودی از افراد برای ادامه درمان به خارج اعزام میشوند بلکه از کشورهای همسایه نیز برای گرفتن خدمات سلامت به جمهوری اسلامی ایران میآیند.
آقاجانی با اشاره به اجتماع فعالین قرآنی عرصه سلامت اذعان کرد: این برنامه مزین به نام رضا ساکی شهید دفاع مقدس است که در عملیات والفجر چهار به شهادت رسید. در آستانه آغاز ایام دهه فجر هستیم که باید شکرگزار این نعمت باشیم.
وی ادامه داد: پیش از انقلاب دهها هزار نفر از مردم کشور ما برای درمان به خارج از کشور اعزام میشدند اما در حال حاضر این میزان به حداقلترین نقطه ممکن کاهش یافته است. لازم به ذکر است نه تنها بیماران ما برای درمان به خارج از کشور نمیروند بلکه بیماران کشورهای منطقه و ایرانیان خارج از کشور نیز برای دریافت خدمات درمانی به ایران میآیند.
آقاجانی ادامه داد: من در دوران تصدیام در مدیریت درمان شاهد این بودم که به میمنت دستاوردهای انقلاب اسلامی از حضور پزشکان هندی و پاکستانی در کشور و اعزام تعداد زیادی از بیماران به خارج از کشور بینیاز شدیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به تأکید اسلام بر سلامت جامعه اظهار کرد: حوزه پزشکی و سلامت با قرآن و عترت تقارب زیادی دارد بهطوریکه خداوند متعال در سوره مائده میفرمایند؛ هرکس یک نفر را زنده کند مانند این است که کل بشریت را زنده کرده است که این موضوع نشاندهنده نگاه بسیار مترقی اسلام به طبابت است.
وی افزود: سلامت معنوی در دنیا به عنوان رکن چهارم سلامت شناخته شده اما مفتخریم که از 14 قرن پیش در آموزههای دینی خود این نگاه را داشتهایم. اخلاق پزشکی و حرفهای که گم شده جوامع است و بشریت باید مدام به بدنبال آن باشد؛ در سیره نبوی، قرآن کریم، آیات و احادیث به آن تأکید شده و راهکارهایی ارائه شده است که میتوان از آن الگوبرداری کرد.
این مقام مسئول ادامه داد: مسائل جدیدالحدوث باید از سوی جامعه دینی و جامعه پزشکی مورد توجه قرار گیرد تا به سوالات جدید در این حوزه پاسخ داده شود. مسائلی مانند تکثیر غیرجنسی، درمانهای ناباروری و اتانازی باید توسط عالمان دینی و پزشکی به طور مشترک مورد بررسی قرار گیرد. ما افتخار داریم که فقه شیعی پویا است و با تکیه بر فقه آن میتوانیم به موضوعات جدید پزشکی بپردازیم و پاسخها و راهکارهایی برای مسائل آن پیدا کنیم.
انتهای پیام/4107/4115/
انتهای پیام/