دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 بهمن 1397 - 20:05
علوی‌مقدم:

توسعه خدمات به جامعه عشايری باید تجديدنظر شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: اقدامات انجام‌شده به جامعه عشایری کم است و باید در راستای توسعه خدمات کمی و کیفی تجدیدنظر اساسی صورت گیرد.
کد خبر : 354252
newnews_EToolsFile_ahgs32-60ec3e71-ed4b-463a-866f-0b9c89aa7485.jpg

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا از استانداری خراسان جنوبی، سیدمجتبی علوی‌مقدم ظهر امروز در جلسه شورای عشایری استان خراسان جنوبی که در محل استانداری برگزار شد، با بیان اینکه عشایر همان‌گونه که امام راحل(ره) فرمودند ذخائر انقلاب هستند، گفت: عشایر عزیز در دو عرصه تولیدی و مرزبانی به ارائه خدمت به کشور و نظام مشغول هستند که باید قدردان این عزیزان بود.


وی با تأکید بر اینکه عشایر مرزداران غیوری هستند که از مرزهای میهن اسلامی حراست و پاسداری می‌کنند، یادآور شد: حضور در مرزهای کشور در کنار تولیدات دامی، زراعی و پشتیبانی‌هایی که از این حیث صورت می‌گیرد، می‌تواند ظرفیت بزرگی برای استان و کشور محسوب شود.


معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی عشایر را قشری قانع، سخت‌کوش و شریف دانست و تصریح کرد: نسبت به خدمتی که این عزیزان به جامعه ارائه می‌کنند خدمات و اقدامات انجام‌شده بسیار کم و ناچیز است که باید در راستای توسعه خدمات کمی و کیفی تجدیدنظر اساسی صورت گیرد.


علوی‌مقدم رسیدگی به مشکلات عشایر را تنها وظیفه اداره کل عشایر ندانست و تصریح کرد: همه دستگاه‌های عضو شورای عشایری استان موظف‌اند از تمام امکانات ظرفیت‌هایی که در اختیار دارند برای حل مشکلات عشایر و رسیدگی به آنها تلاش کرده و براساس آیین‌نامه سهم عشایر را در برنامه‌ریزی‌ها و اختصاص اعتبارات به صورت مجزا مورد توجه قرار دهند.


وی با بیان اینکه این دومین جلسه امور عشایر است گفت: با هماهنگی مناسبی که بین دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف در استان وجود دارد امید است هرچه زودتر شاهد حل مشکلات عشایر و رسیدگی جدی به این عزیزان باشیم.


معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با بیان خدمات و اقداماتی که تاکنون برای عشایر در استان صورت گرفته، تصریح کرد: در مقابل نیازمندی‌ها و مشکلاتی که وجود دارد هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب و ایده‌آل فاصله داریم که این فاصله با نگاه ویژه مرکز و نیز تلاش همه دستگاه‌های عضو شورای عشایری استان جبران خواهد شد.


علوی‌مقدم، اظهار کرد: به دستور استاندار کارگروهی تحت عنوان کارگروه محرومیت‌زدایی در استان به منظور احصاء مسائل و مشکلات مناطق محروم تشکیل شده و به دنبال کاهش موازی‌کاری و هم‌افزایی تمامی دستگاه‌ها برای کاهش محرومیت در استان هستیم که امیدواریم بخشی از مشکلات جامعه عشایری استان نیز بر همین اساس احصا و مرتفع شود.


وی با بیان اینکه ۸۰ درصد از جمعیت عشایری استان در مناطق مرزی استان ساکن هستند، خاطرنشان کرد: این امر ضرورت توجه به جامعه عشایری به‌عنوان یک قشر مولد و تأثیرگذار در حوزه‌های امنیتی و تولیدی را دوچندان می‌کند.


معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی برندسازی محصولات و تولیدات عشایر را از مهم‌ترین خواسته‌های جامعه عشایری استان دانست و تصریح کرد: اکنون تولیدات عشایر استان چه از حیث کیفیت، مرغوبیت و سلامت در بهترین شرایط قرار دارد اما به دلیل نبود توجه به صنعت بسته‌بندی و نیز برندسازی، در خصوص فروش و بازاریابی محصولات اقدامات جدی و مناسبی صورت نگرفته است.


علوی‌مقدم اظهار کرد: حذف واسطه‌ها و دلالان از دیگر مواردی است که باید در زمینه تولیدات عشایر مورد توجه قرار گیرد تا بتوان سود حاصل از فروش تولیدات و محصولات دامی زراعی، باغی، صنایع‌دستی و... نصیب عشایر شده و دست واسطه‌گران و دلالان از بازار تولیدات عشایری کوتاه شود.


وی درباره تأثیر خشکسالی‌های چندین ساله در استان برروی زندگی عشایر گفت: این امر تأمین علوفه عشایر را با مشکل مواجه ساخته، از این رو تأمین علوفه یارانه‌ای و افزایش سهمیه آرد عشایر از دیگر درخواست‌هایی است که امیدواریم مورد توجه ویژه مرکز قرار گیرد.


معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی، تصریح کرد: به‌رغم افزایش تعرفه بیمه عشایر خدمات و خسارات پرداختی سنخیتی با تعرفه افزایش یافته ندارد، این در حالی است که تقویت بنیه مالی صندوق بیمه عشایر می‌تواند بسیاری از مشکلات عشایر را در خصوص دریافت تسهیلات بانکی برطرف کند.


انتهای پیام/4121/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب