دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

تبعیض وزارت با پاداش‌های میلیاردی/جولان دلارها در جیب ملی‌پوشان

وزارت ورزش و جوانان پاداش میلیاردی ملی‌پوشان فوتبال را در حالی پرداخت کرد که این روزها ورزشکاران رشته‌های دیگر با مشکلات مالی زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.
کد خبر : 353452
AG8I0408.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ملی فوتبال ایران این روزها در کوران مسابقات جام ملت‌ها و حواشی خودساخته از سوی سرمربی تیم ملی گرفتار شده است. شاگردان کی‌روش از مرحله مقدماتی پس از پیروزی مقابل یمن و ویتنام و تساوی مقابل عراق به دور حذفی راه پیدا کردند و فردا در نخستین بازی دور حذفی باید به مصاف عمان بروند. 


کی‌روش پس از صعود تیمش به دور حذفی لب به انتقاد گشود و سخنان تند و تیزی علیه مسئولان رده بالای ورزش ایران بر زبان آورد. البته جنجال‌های مرد همیشه شاکی فوتبال ایران به همین‌جا ختم نشد و بعد از پیروزی مقابل یمن او یک‌ بار دیگر فرصت را مغتنم شمرد تا جدالش با سرمربی تیم پرسپولیس مسکوت نماند و بعد از این پیروزی به برانکو تاخت.‌کی‌روش پس از صعود تیمش  به دور حذفی هم پا را فراتر گذاشت و به قول رئیس کمیته ملی المپیک با لحن باج‌خواهانه‌ای وزیر ورزش و جوانان را هدف قرار داد و به او تاخت. 


البته چنین رفتارهایی از سرمربی تیم ملی فوتبال ایران کاملاً طبیعی است. او در طول هشت سالی که به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال در ایران حضور داشت با افراد مختلف درگیر شد و این بار هم در کوران رقابت‌های جام ملت‌ها که همه ایران انتظار دارند تا حسرت 43 ساله قهرمان نشدن پایان بگیرد، باز هم کی‌روش در ایجاد حواشی و جنجال در صدر جدول قرار گرفت. 


سرمربی تیم ملی فوتبال ایران در سخنان جنجالی‌اش به این موضوع اشاره کرده که او و تیمش مورد حمایت وزارت ورزش و جوانان نیستند در صورتی که در همین رقابت‌ها پس از صعود ایران از مرحله مقدماتی محمدرضا داورزنی به همراه مهدی تاج راهی امارات شدند تا پاداش 600 هزار دلاری را برای صعود به مرحله دور حذفی به بازیکنان و کادر فنی پرداخت کنند. این پاداش در حالی به بازیکنان و کادر فنی تیم ملی پرداخت شد که کی‌روش از عدم حمایت وزارت ورزش و جوانان از تیم فوتبال ایران سخن گفت. 


با توجه به شرایط پیش آمده بهتر است نگاهی به وضعیت ورزش ایران در این روزها بیندازیم. پس از بالا رفتن قیمت دلار و مشکلات اقتصادی که برای کشور به وجود آمد ورزش هم با مشکلات زیادی روبه‌رو شد. عدم تخصیص ارز ثانوی به فدراسیون‌های ورزشی، اعزام رشته‌های ورزشی به رقابت‌های مختلف با شرایط سختی صورت گرفت و حتی رشته کشتی که ورزش اول ایران است در آستانه رقابت‌های جهانی با مشکلات زیادی روبه‌رو شد و کار به جایی رسید که اعزام گوش‌شکسته‌ها به دلیل شرایط اقتصادی و گرانی ارز تا روزهای آخر مشخص نبود و پس از آن هم این دو تیم با دلار 13 هزار تومانی راهی مجارستان شدند. در دیگر رشته‌های ورزشی هم شرایط به همین صورت بود و جالب اینکه همچنان هم ادامه دارد. ناگفته نماند 18 ماه دیگر به المپیک توکیو فرصت باقی مانده و ورزشکاران رشته‌های مختلف ورزشی باید برای کسب سهمیه المپیک در مسابقات مختلف شرکت کنند تا امتیازات لازم را جمع کنند و جواز حضور در المپیک را به دست بیاورند. 


با این شرایط اما وزارت ورزش و جوانان برای صعود تیم ملی به مرحله حذفی 600 هزار دلار هزینه می‌کند، در صورتی که از نظر خیلی از کارشناسان دو بازی ایران مقابل یمن و ویتنام بازی تدارکاتی بودند چرا که این دو حریف در حد و اندازه تیم ملی نبودند و بازی تیم ملی هم مقابل عراق باز هم از نظر کارشناسان چنگی به دل نزد و از نظر فنی شاگردان کی‌روش حرفی برای گفتن نداشتند و حتی در بخش‌هایی از بازی عراق تیم سوار بر بازی بود. 


دیدار تیم های فوتبال ایران و عراق


با قیاس وضعیت ورزشکاران رشته‌های مختلف که در سال منتهی به المپیک هستند و باید در رقابت‌های مختلف برای کسب سهمیه المپیک توکیو تلاش کنند و پاداش‌هایی که وزارت ورزش و جوانان تنها برای صعود تیم ملی از مرحله مقدماتی پرداخت کرده است، کاملاً مشخص است که اظهارات کی‌روش تنها بهانه‌جویی است و وزارت ورزش و جوانان همیشه و در همه حال تیم ملی فوتبال را حمایت کرده و حتی گاهی نگاه آنها به فوتبال ویژه‌تر از بقیه رشته‌های ورزشی بوده است چرا که با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت با پاداشی که از سوی وزارت ورزش و جوانان به ملی‌پوشان تنها برای صعود به مرحله حذفی پرداخت شد، چندین رشته ورزشی در رشته‌های مختلف به‌راحتی می‌توانستند در مسابقات مهم شرکت کنند تا دیگر با مشکلات مالی دست و پنجه نرم نکنند.


البته پرداخت پاداش میلیاردی از سوی وزارت ورزش و جوانان به تیم ملی فوتبال ایران تنها برای صعود به دور حذفی صدای محمد بنا مربی باسابقه کشتی فرنگی را هم درآورد. بنا پس از المپیک ریو از تیم ملی کشتی فرنگی رفت و با رفتن رسول خادم و سرپرستی بنی‌تمیم دوباره به کشتی بازگشت تا کشتی فرنگی را که در این چند سال اخیر افول کرده دوباره احیا کند.


او روز گذشته پس از پرداخت پاداش میلیاردی به ملی‌پوشان فوتبال در شبکه اجتماعی‌اش نوشت:


«امشب دلم گرفت، افسوس خوردم به‌خاطر این همه تفاوتی که بین فوتبال و بقیه رشته‌هاست. بازم می‌گم من ورزشکاران را دوست دارم و برای کسی سوء برداشت نشود. ولی بالاخره کشتی‌گیرم، تعصب‌کشتی دارم، مبارزه تن به تن، پارگی ابرو، پارگی رباط صلیبی، وزن کم‌کردن‌های وحشتناک، خستگی‌هایی که از درد داد بزنی. همه رو دیدم و چشیدم. چه زمان کشتی و چه در زمان مربیگری. اما تا الان دم نزدم چون می‌گفتم عشقمه، ورزشمه، دوستش دارم. ولی امروز یه خبر به من تلنگر زد که در وجودم احساس بی‌ارزشی کردم. خبر این بود؛ پاداش فوتبالیست‌های ما برای پیروزی‌های گروهی داده شد: ۳ هزار دلار برای هر برد به فوتبالیست و دو برابر آن پاداش کی‌روش!!! در فوتبال اگر همین بازی‌های ملی رو فوتبالیست فقط به‌خاطر عرق ملی بازی کنند و یک ریال هم پول نگیرند باز برای او ارزش افزوده است چرا که بعد از آن قرارداد دو میلیاردی‌اش می‌شود سه میلیارد!!! پس اگر مجانی هم بازی کنند فقط به‌خاطر مردمشان، چیزی نمی‌شود جز اینکه قیمتش بالاتر می‌ره، ولی‌ کشتی‌گیر، وزنه‌بردار و تکواندوکار، جودوکار، کاراته‌کا و تمام عزیزانی که در رشته‌های غیرفوتبالی هستند، اگه زحمت بکشند و مدال نگیرند، هیچی ندارند!»


بدون شک به‌غیر از بنا، ورزشکاران و مربیان دیگر رشته‌های ورزشی هم از این خبر شوکه شده‌اند و حداقل از وزارت ورزش و جوانان انتظار دارند اگر به مواسات به رشته‌های ورزشی نگاه نمی‌کند حداقل تفاوت از زمین تا آسمان بین رشته‌های ورزشی نباشد. ولی با این حمایت‌های ویژه می‌بینیم که این روزها تنش در فوتبال ایران غوغا به پا می‌کند و حتی کی‌روش مدعی است که شاهد کمترین حمایت را از سوی وزارت ورزش و جوانان بوده است!


وزارت ورزش و جوانان برای کسب قهرمانی در جام ملت‌ها هزینه زیادی تقبل کرده است اما به طور حتم حواشی، تیم را از رؤیای بزرگ قهرمانی دور می‌کند. این حواشی در کوران رقابت‌های جام ملت‌ها رقم خورده است و گویا موفقیت تیم ملی برای همه ایران و مسئولان ورزش به غیر از کی‌روش اهمیت دارد.


فوتبال ایران این روزها بیشتر از هر چیز دیگر به آرامش نیاز دارد تا بتواند حسرت 43 ساله را پایان دهد اما گفتن این نکته هم ضروری است تا زمانی که تیم به آرامش نرسد به طور حتم موفقیتی هم نصیب آن نمی‌شود. شاید کمتر کسی یادش برود در سال 2011 که مسئولیت تیم بر عهده افشین قطبی بود و تیم از مرحله گروهی صعود کرد و به یک‌چهارم رسید؛ درست در همان زمان زمزمه حضور قطبی در ژاپن مطرح شد و به همین خاطر تمرکز بازیکنان از بین رفت و آنها مقابل کره جنوبی شکست خوردند و از صعود به فینال بازمانند. 


شاید بهتر باشد کی‌روش این روزها با خودش خلوت کند و درسی را که فدراسیون فوتبال کلمبیا به او داد یک بار مرور کند. مسئولان فدراسیون کلمبیا کی‌روش را به عنوان سرمربی تیمشان انتخاب کردند، اما بلافاصله پس از اینکه تیم ایران از مرحله مقدماتی صعود کرد، روند مذاکرات با کی‌روش را متوقف کردند و آن را به بعد از جام ملت‌ها موکول کردند چرا که اعتقاد داشتند در شرایط فعلی تیم و سرمربی باید بر بازی‌هایی که در پیش‌ِ رو دارند تمرکز کنند.


انتهای پیام/4051/4057/پ


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب