خشم حامیان برگزیت شعلهور میشود
گروه بینالملل خبرگزاری آنا، کلاف پیچیده برگزیت که تحت تأثیر بازی هدفمند مقامهای انگلستانی و اروپایی حاصل شده است، همچنان شهروندان انگلستان را آزار میدهد. بسیاری از شهروندان این کشور، اعم از کسانی که در همهپرسی 2016 به خروج از اتحادیه اروپا رأی مثبت یا منفی داده بودند در انتظار مشخص شدن سرنوشت خروج از اروپای واحد هستند.
اخیراً جرمی کوربین رهبر حزب کارگر از مخالفت صریح خود با برگزاری همهپرسی جدید در این خصوص خبر داده است. وی با این حال خروج سخت از اروپا (خروج بدون توافق با اتحادیه اروپا) را نیز غیرقابلقبول دانسته است. ترزا می نخستوزیر انگلستان نیز حداقل در مواضع علنی خود، برگزاری همهپرسی دوباره در خصوص خروج از اروپا را غیرقابلقبول خوانده است.
با این حال افرادی مانند تونی بلر نخستوزیر اسبق انگلستان و برخی اعضای دو حزب کارگر و محافظهکار درصدد برگزاری همهپرسی دوباره هستند. تبلیغاتی که طی دو سال اخیر علیه خروج انگلستان از اروپا صورت گرفته است، منجر به مخالفت تعداد بیشتری از شهروندان انگلستانی با خروج از اروپا شده است. همین مسئله منجر به خشم و نارضایتی طرفداران خروج از اروپا و سردرگمی آنها در قبال رفتارهای مقامهای انگلیسی شده است.
هماکنون لندن اعلام کرده است که میان دو گزینه خروج نرم و خروج سخت از اروپا دست به انتخاب خواهد زد. در صورتی که مجلس عوام رأی به طرح پیشنهادی ترزا می ندهد، اوضاع در انگلستان بهمراتب سختتر خواهد شد. در آن صورت، بستر مناسبی برای طرفداران برگزاری همهپرسی دوباره در خصوص رسیدن به این هدف ایجاد خواهد شد. این مسئله، طرفداران برگزیت را عصبانی و خشمگین ساخته است.
برخی تحلیلگران مسائل انگلستان و اروپا بر این باورند که بسیاری از مقامهای انگلستانی، بهصورت خودخواسته و هدفمند در حال هدایت بازی بهسوی برگزاری همهپرسی دوباره هستند، هرچند که در ظاهر با برگزاری آن مخالفت کردهاند. در مقابل، حامیان برگزیت معتقدند که دولت ترزا می و اعضای مجلس عوام صرفاً باید از میان دو گزینه خروج نرم و خروج سخت از اتحادیه اروپا دست به انتخاب بزنند. در این میان گزینه سومی به نام برگزاری همهپرسی دوباره وجود نخواهد داشت. طرفداران برگزیت نسبت به رفتار مقامات سیاسی کشورشان در قبال این معادله پیچیده بهشدت نگران هستند. این نگرانی طی هفتههای اخیر تشدید شده است. قرار است در مارس (فرودین) خروج رسمی انگلستان از اتحادیه اروپا اعلام شود.
طی روزهای اخیر، منابع خبری و تحلیلی در انگلستان، گزارشهای متنوعی در خصوص سردرگمی شهروندان این کشور در قبال برگزیت منتشر کردهاند. در یکی از این گزارشها به نقل از خبرگزاری فرانسه آمده است که بسیاری از رأیدهندگان انگلستانی در شهر ساندرلند (که اکثر ساکنان آن حامی برگزیت هستند) صبر و شکیبایی خود را در قبال تعللهای نمایندگان پارلمان و مقامات اروپایی در قبال خروج کشورشان از اروپا از دست دادهاند.
این قاعده در خصوص برخی مناطق و شهرهای دیگر نیز صدق میکند. از سوی دیگر، ساکنان مناطق ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی نیز در انتظار مشخص شدن تکلیف نهایی پرونده خروج کشورشان از اتحادیه اروپا هستند. برخی نظرسنجیها حاکی از آن است که در صورت خروج رسمی انگلستان از اتحادیه اروپا، اسکاتلندیها دیگر تمایلی نسبت به اتحاد با این کشور ندارند. در این صورت، اسکاتلند (در صورت برگزاری همهپرسی عمومی) از انگلستان جدا خواهد شد.
درنهایت اینکه جدال حامیان برگزیت و مخالفان خروج از اروپا دوباره تحت تأثیر بازی هدفمند سیاستمداران انگلستانی و اروپایی تشدید شده است. این در حالی است که چنین معادلهای در جریان همهپرسی سال 2016 میلادی و متعاقب پیروزی طرفداران خروج از اروپا حلوفصل شده بود.
انتهای پیام/4106/4093/
انتهای پیام/