محمود گودرزی : در مورد باند اصفهانی ها در فوتبال من هم شنیده ام /مشکل تغذیه استقلالیها مثل ماجرای آجیل عید تیم رقیب است
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا،محمود گودرزی امروز در نشست خبری در مورد عملکرد خود در وزارت ورزش و جوانان گفت:« بر اساس آن انتظاری که داشتیم عملکرد خود را دنبال کردیم. برای مثال پاداشهای عقب افتاده ورزشکاران در طول سه سال را در مدت چند ماه دادیم و یا برای مثال با یک سوم بودجه نسبت به بازیهای آسیایی دوره قبل این مقام را کسب کردیم. در زمینه مفاسد هم عملکرد خوبی داشتیم و نباید فراموش کنیم که یک راه طولانی در پیش داریم.»او ادامه داد: «در فدراسیونهای ورزشی مجامع به صورت منظم برگزار شد و انتخابات فدراسیونها نیز به خوبی برگزار شد. در زمینه ارتقای رشتههای مختلف نیز موفق بودیم و باید تاکید کنم که این موفقیتها با کمکهای بسیاری بدست آمد. ما در رتبه بندیها رتبه سوم را در سال 93 داشتیم و در حال حاضر نیز عملکرد موفقیتآمیزی را در بین وزارتخانههای مختلف داریم و رتبه پنجم را داریم. در نهایت آنکه من رتبه قبولی به عملکرد وزارت ورزش و جوانان میدهم.»
سال سخت پیش روی ورزش ایران
او با بیان اینکه برنامهریزی برای فدراسیونهای ورزشی بسیار مهم است، گفت:« باید برای فدراسیونهای ورزشی برنامهریزی مناسبی صورت پذیرد. ما میخواهیم یک فضای آرام و البته مناسب را برای فعالیت فدراسیونهای ورزشی ایجاد کنیم. امسال نیز سال سختی در پیش داریم و بیش از 80 درصد سهمیههای ایران برای المپیک 2016 در این مدت کسب میشود.»
وزیر ورزش و جوانان افزود: «در سال 92 تعداد 181 پروژه و در سال 93 تعداد 280 پروژه و در شش ماهه امسال 156 پروژه به اتمام رسیده است. البته این پروژهها بسیار مناسب و با کیفیت هستند. از جمله آنها میتوان به افتتاح سه ورزشگاه 5 هزار نفره اشاره کرد. البته اعتباراتی که برای پروژههای ما وجود دارد شاید فقط به 100 پروژه برسد، ولی با فعالسازی خیرین و بخش خصوصی حدود سه برابر منابع دریافت کنیم که جای تقدیر دارد.»
البته افرادی در اطراف پرسپولیس و استقلال هستند که همواره در حال ایجاد تنش برای آنها هستند. باید فضایی را ایجاد کنیم که آرامش به این دو باشگاه که سرمایههای ملی ما هستند، بازگردد و دل هواداران شاد شود |
گودرزی در مورد اعتبارات ورزش ایران نیز گفت: «چانه ورزش ایران همیشه کم بوده است. بر اساس جمعیت و گستردگی جمعیت ایران سهم ورزش کم بوده و حتی با افزایش 100 در صدی بودجه شاهد تغییر خاصی نخواهیم بود. البته مجلس نیز باید مساعدتی در این زمینه داشته باشد تا بودجه ورزش افزایش پیدا کند. برای امسال البته اعتبارات مناسبی در حوزه عمرانی در نظر گرفته نشده ولی با این حال امیدواریم تعداد قابل توجهی از پروژهها را امسال افتتاح کنیم.»
حضور در مجلس بخاطر تراکتورسازی
وزیر ورزش و جوانان در مورد حضور در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: «حضورم در مجلس برای طرح سوال نبود بلکه نمایندگان ما را طبق روال همیشه دعوت میکنند. بحث حضورم در مجلس برای مساله تیم تراکتورسازی بود و این که داور زودتر از حد بخشیده شده بود. اعضای فدراسیون هم در این جلسه بودند و مشخص شد که طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال، وزارت ورزش اجازه دخالت ندارد و فدراسیون باید در این زمینه پاسخگو باشد.»گودرزی در مورد بحثهایی که در مورد استیضاح وی مطرح میشود نیز گفت: «هنوز چیز در مورد این مساله به صورت رسمی عنوان نشده و همه چیز گمانهزنی است.»
تقسیم بندی ورزش به 4 حوزه
گودرزی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر اینکه سهم تمام بخشهای مختلف ورزشی از اعتبارات وزارت ورزش باید عادلانه باشد، یادآور شد: «ورزش دارای ۴ حوزه تعلیم و تربیت، ورزش برای همه، قهرمانی و حوزه حرفهای است. در کشور ما و در حوزه حرفهای ۱۰ هزار نفر فعالیت دارند. در حوزه قهرمانی به جز افرادی که برای قهرمان شدن ورزش میکنند، شاهد فعالیت ۱۰۰ هزار نفری هستند. در حوزه تعلیم و تربیت ۱۸ میلیون نفر داریم و در حوزه همگانی ۷۶ میلیون نفر؛ ما حق نداریم سهم حوزه ورزش همگانی را با این تعداد جمعیت به حوزههای دیگر اختصاص دهیم.»وی همچنین تصریح کرد: «ورزش همگانی مانند یک دامنه است که از دل آن قله شکل میگیرد، باید به قهرمانپروری توجه کرد، اما نباید ورزش همگانی را نادیده گرفت. من متاسفم از اینکه چرا سهم ورزش همگانی را از ۱۰ درصد اعتبارات کل وزارت ورزش در سال ۹۳، برای امسال به ۲۰ درصد نرساندهایم.»وزیر ورزش در ادامه به پروژههای ورزشی در سراسر ایران اشاره کرد و گفت: برخی از پروژهها بدون در نظر گرفتن نیازسنجی و مطالعه در استانهای مختلف کلنگزنی شده بودند ولی ما در دوره جدید با آمایش دقیق و مطالعه و برنامهریزی اقدام به تاسیس پروژههای ورزشی میکنیم. برای مثال کشتی در استانهای شمالی دارای استعداد زیادی است و باید در آنجا سرمایهگذاری کنیم.
حمایت مادی و معنوی از سرخابی ها
در ادامه جلسه وزیر ورزش و جوانان در مورد وضعیت سرخابیها نیز گفت: «مطمئنا سهم این دو باشگاه بسیار بیش از اینهاست. ولی این دو با مقدار زیادی بدهی به دست ما رسیدهاند و برای آن که سرخابیها سرپا بایستند هر کدام نیاز به 100 میلیارد تومان هزینه دارند. البته افرادی در اطراف این دو باشگاه هستند که همواره در حال ایجاد تنش برای آنها هستند. باید فضایی را ایجاد کنیم که آرامش به این دو باشگاه که سرمایههای ملی ما هستند، بازگردد و دل هواداران شاد شود.»
در مورد باند اصفهانی در فوتبال فقط در رسانه ها دیده و شنیدهام و چیزی به صورت مکتوب به من نرسیده است. فضاسازی در این حوزه میکنند. برای مثال کل گردش مالی در عرصه ورزش 2 هزار میلیارد تومان است ولی در بانک صادرات یک شهر شاهد فساد 3 هزار میلیاردی بودیم |
او در مورد شرایط تیم فوتبال پرسپولیس و اظهار نظر هوادارانش نیز گفت: «اظهار نظر آزاد است. ولی اگر قصوری باشد ما دنبال میکنیم و نقایص را بر طرف میکنیم. در مورد پرسپولیس سرمربی آنچه را که خواسته بود فراهم شده و تقریبا مشکل مالی نداشته است. بازیکنان مورد نیاز او نیز جذب شدهاند و مشکلی در این زمینه وجود نداشته است. البته شاهد اتفاقاتی که رخ داده، بودهاید. ما وظیفه حمایت مادی و معنوی از سرخابیها را داریم. باید به علایق هواداران فوتبال احترام گذاشت، ولی نباید تمام وقت را به این حوزه معطوف کرد.»
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: «ما حمایتهای خود را از پرسپولیس انجام دادهایم ولی گاهی مشکلاتی نظیر داوری رخ میدهد که در جای خود باید مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد. همه علاقه دارند که این دو باشگاه موفق باشند و در مورد هیات مدیره و سرمربی تقریبا اختلاف نظر زیادی نداشتیم. امیدواریم پرسپولیس از این وضعیت خارج شود و هواداران شاد شوند.»
در ادامه این نشست وزیر ورزش و جوانان در مورد برخی صحبتها درباره وضعیت مالی بازیکنان سرخابی گفت:«مواردی که در مورد تغذیه بازیکنان گفته میشود مانند همان چیزی است که در مورد آجیل شب عید بازیکن یکی از تیمها مطرح میشد و بعد که لیست قراردادها آمد دیدیم بازیکنان آن تیم قراردادهای چند صد میلیونی داشته اند.»
در ادامه وزیر ورزش و جوانان با اشاره به بهرام افشارزاده که در این نشست حضور داشت، گفت: «به نظرم آقای افشارزاده از مدیریت قبلی استقلال ورزشیتر هستند.»
استقلال فدراسیون فوتبال
همچنین وزیر ورزش و جوانان در مورد اقدامات وزارت ورزش در زمینه فدراسیونهای ورزشی گفت: «جلسات پی در پی با فدراسیونهای ورزشی و روسای آنها داریم که البته این جلسات با فوتبال کمتر برگزار میشود. فوتبال در این زمینه مستقل است و بسیاری رسانهها نیز به صورت مطلق به این رشته میپردازند. البته فوتبال مهم است و باید رشد داشته باشد. البته باید تاکید کنم که رشتههای دیگر نظیر کشتی، تکواندو، والیبال، وزنهبرداری و بسکتبال دارای رشد بودهاند و جزو قدرتهای آسیا و جهان هستیم. در رشتههایی چون تیر و کمان و تیراندازی و واترپلو و قایقرانی شاهد حرکت خوبی بودهایم.»
گودرزی افزود: «من علاقه دارم که فوتبال مسیر خود را پیدا کند و رو به جلو برود. آیا این روند وجود دارد؟ اینکه وقت وزارت صرف فوتبال شده درست نیست ولی قطعا این رشته به دلیل طرفداران بیشتر توجه بیشتر دارد. امسال کشتی 6 میلیارد تومان بودجه گرفت ولی فوتبال 12 میلیارد تومان دریافتی داشت. گردش مالی فوتبال در ایران امسال به 500 میلیارد تومان میرسد ولی در سایر رشتهها شاید به 100 میلیارد تومان برسد.»
ورزش دارای ۴ حوزه تعلیم و تربیت، ورزش برای همه، قهرمانی و حوزه حرفهای است. در کشور ما و در حوزه حرفهای ۱۰ هزار نفر فعالیت دارند. در حوزه قهرمانی به جز افرادی که برای قهرمان شدن ورزش میکنند، شاهد فعالیت ۱۰۰ هزار نفری هستند. در حوزه تعلیم و تربیت ۱۸ میلیون نفر داریم و در حوزه همگانی ۷۶ میلیون نفر |
گودرزی در مورد گزارش کمیسیون اصل 90 در مورد فساد در فوتبال نیز اظهار کرد: «آقای پورمختار گفتهاند که به زودی در این زمینه یک گزارش به ما داده میشود. در ابهام حرکت کردن به نفع فوتبال ایران نیست و هر قدر شفاف حرکت کنیم به نفع فوتبال خواهد بود.»
وزیر ورزش و جوانان در مورد برخی مطالب درباره اینکه گفته میشود فضای فوتبال به نفع استان اصفهان است، گفت: «من نیز مانند شما این مطالب را در رسانهها دیده و شنیدهام و چیزی به صورت مکتوب به من نرسیده است. فضاسازی در این حوزه میکنند. برای مثال کل گردش مالی در عرصه ورزش 2 هزار میلیارد تومان است ولی در بانک صادرات یک شهر شاهد فساد 3 هزار میلیاردی بودیم.»
شرط بخش خصوصی برای ورود به ورزش
وزیر ورزش و جوانان در مورد خصوصیسازی در ورزش و بخصوص سرخابیها گفت:« بر اساس قانون سرخابیها باید تا پایان سال 93 خصوصی میشدند. البته به دلیل آنکه موسسات فرهنگی قابلیت واگذاری ندارند باید این مطلب را بگویم که دو باشگاه پرسپولیس و استقلال دارای پیشوند یک موسسه فرهنگی هستند.»او ادامه داد: «بخش خصوصی نیز وقتی پا به میدان میگذارد که این سرمایهگذاری برایش یک آورده داشته باشد. برای مثال پخش تلویزیونی یک بخش مهم از درآمد باشگاه به شمار میآید که در ایران فعلا چنین چیزی به صورت کامل وجود ندارد. در مورد خصوصی سازی این دو باشگاه نیز برخی مشکلات پیش آمد و این اتفاق رخ نداد.»
انتهای پیام/