دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
زینال‌نژاد در گفتگو با آنا:

پیگیر عملیاتی‌کردن تفاهم‌نامه‌های همکاری به نفع دانشجویان هستیم

مدیر مرکز تحقیقات صنعت و سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌ غرب گفت: به‌دنبال پیگیری تفاهم‌نامه‌ها و همکاری‌ها هستیم که نهایتا همه این‌ مذاکرات عملیاتی شوند.
کد خبر : 350137
1 (4).jpg

معصومه زینال‌نژاد در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به تشریح ظرفیت‌ها و ابتکارات صورت گرفته در زمینه ارتباط با صنعت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب پرداخت. مدیر مرکز تحقیقات صنعت و سلامت واحد تهران غرب با اشاره به احصای نظام موضوعات برنامه پایش، به گسترش ارتباطات این واحد دانشگاهی با واحدهای علوم پزشکی نیز تأکید کرد. در ادامه می‌توانید این گفتگو را بخوانید؛


عقد تفاهم‌نامه همکاری هم‌زمان با هفته پژوهش


هفته پژوهش در واحد تهران غرب با شرکت در دو نمایشگاه فن‌بازار سلامت و نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و برگزاری مراسم بزرگداشت هفته پژوهش که با تجلیل از پژوهشگران و محققان این واحد همراه شد، به اتمام رسید. هفته پژوهش برای واحد تهران‌غرب هم‌زمان شد با انعقاد چندین قرارداد با شرکت آب و فاضلاب که در نخست با معرفی دو طرح پژوهشی توانستیم موافقت اولیه‌اش را از آن سازمان گرفته با ارئه پروپوزال‌های کاربردی مرحله نهایی عقد قراردادها آماده شود.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب حدوداً دو ماه پیش، یک تفاهم‌نامه با شرکت بهره‌برداری متروی تهران نیز امضا کرده است که در راستای عملیاتی کردن این تفاهم‌نامه از مهندسان و رؤسای بخش‌های مهندسی مختلف آن شرکت دعوت به‌عمل آمد و اولویت‌های پژوهشی و مشکلات‌شان مورد طرح و بررسی قرار گرفت.


چالش‌های بررسی شده با شرکت بهره‌برداری متروی تهران در دو حوزه  فنی و مهندسی و فرهنگی و اجتماعی مطرح شده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به، فرار از پرداخت بلیت و دستفروشی، تأمین و تعمیر و نگهداری قطعات اشاره کرد.


پس از انعقاد تفاهم‌نامه با شرکت بهره‌برداری متروی تهران، در زمینه تعمیر و نگهداری ماشین‌آلات مترو و در زمینه تحلیل ریسک مترو مطالعاتی شروع شده است که دانشجویان مقطع کارشناسی‌ارشد تحت عنوان موضوعات پایان‌نامه، مطالعات ابتدایی را شروع کرده‌اند.


رصد پایش


مأموریت سخت واحد تهران‌غرب در نظام موضوعات پایش 


یکی دیگر از افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب احصای نظام موضوعات برنامه پایش بود که تحت سه کتابچه موضوعات صنعت و سلامت، اعتیاد و ایدز در آن‌ها بررسی و معرفی شد.


در راستای مسئله‌محوری دانشگاه آزاد اسلامی پایان‌نامه‌هایی با هدف غایی حوزه صنعت و سلامت تعریف شده‌اند. این رساله‌های مقطع تکمیلی، حوزه سلامت انسانی و سلامت صنعت را پوشش می‌دهد.واحد تهران‌غرب از بهمن ماه سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران منعقد کرده که طبق آن، همکاران و اعضای هیئت‌علمی‌ واحد تهران‌غرب و علوم پزشکی در ذیل برنامه نظام موضوعات با همدیگر همکاری داشته باشند. در قالب این همکاری چالش‌ها از طرف علوم پزشکی مطرح شد و گروه‌های فنی و مهندسی و علوم انسانی برای این چالش‌ها نظام موضوعات را احصا کردند.


در درجه نخست یک کمیته برنامه‌های علمی در هر دو دانشگاه علوم پزشکی و واحد تهران‌غرب تشکیل شد. این کمیته‌ متشکل از 30 نفر متخصص، 15 نفر اعضای هیئت‌علمی و 15 نفر اعضای غیرهیئت‌علمی و همچنین افراد مرتبط در صنعت و افرادی که در این زمینه‌ها صاحب تجربه هستند نیز در این کمیته مشارکت داشته‌اند. اکنون در قالب 3 کتابچه،  13 چالش ملی مورد بررسی قرار گرفته است که بیشتر از یک هزار موضوع رساله از بطن کتابچه قابل تعریف است.


هر موضوع پژوهشی که در نظام موضوعات آمده است، می‌تواند حداقل موضوع چهار تا پنج پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد یا دکتری شود. به‌طور مثال یک مسئله‌ای که بیان شد مسئله دارو بود که به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم دانشکده علوم دارویی، جزئیات را برای ما مطرح کردند و هدف نهایی‌شان هم تبیین سند راهبردی در راستای حل مشکلات دارو، افزایش کارایی داروها، کاهش عوارض جانبی‌شان و در نهایت این منجر می‌شود به ارتقای سلامت جامعه بود.


سراهای نوآوری و شکل‌گیری استارت‌آپ‌ها در راستای کسب و کارهای دانش‌بنیان


دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌غرب برای توامندسازی و کارآفرینی دانش‌بنیان در قالب سرا‌های نوآوری بسیار علاقه‌مند است. وظیفه سراهای نوآوری این بوده که ارتباط صنعت و بزرگان، سهامداران، صاحبان صنایع، سازمان‌‌ها و ارگان‌های دولتی را در دانشگاه به یک اجماع تبدیل کند و از این سمت هم پروژه‌هایی که فاز اول تحقیقاتی و مطالعاتی‌اش انجام شده را آنجا مرتبط کرده و در نهایت زنجیره ارتباط با صنعت تکمیل شود.


 استارت‌آپ گردشگری در حوزه سلامت آخرین رویدادی بود که در واحد تهران‌غرب برگزار شد. هفت ایده برتر در این رویداد تخصصی برگزیده شدند، که از میان این هفت ایده، با ایجاد واحد فناور برای دو طرح برتر موافقت شد تا در مرکز رشد واحد تهران‌غرب مستقر شوند.


در دانشکده فنی تا بدین‌جا کارها و طرح‌های خوبی مطرح شده است. در زمینه ساختمان، پروژه‌هایی که با آبفا مطرح شده را دنبال می‌کنیم و دو پروژه دیگر هم برای ایستگاه‌های سوخت CNG طرح‌ریزی شده است که در حال رایزنی با شرکت بهره‌برداری گاز شهری هستیم. به‌دنبال پیگیری تفاهم‌نامه‌ها و همکاری‌ها هستیم که نهایتا همه این‌ مذاکرات عملیاتی و به نفع دانشجویان تمام شود.


از دستاوردهای ارزشمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌غرب ورود عملیاتی به تفاهم‌نامه شرکت بهره‌برداری مترو تهران است که مقرر شده دفتر همکاری‌های متروی تهران و واحد تهران‌غرب در داخل دانشگاه تأسیس و تعاملات و پروژه‌ها از نزدیک پیگیری شود.


یکی از واحدهای فناور که در مرکز رشد واحد تهران‌غرب مستقر شده است، ماسک‌های نانوفیلتر گرین‌لایف تولید می‌کند. اخیراً یک تفاهم‌نامه همکاری با بانک شهر مطرح است که طی این همکاری در اماکن مختلف مثل مترو از دستگاه‌های خودکار برای فروش این ماسک‌ها جاسازی شود و به‌صورت ویژه در اختیار شهروندان قرار بگیرد.


رصد پایش


امضای تفاهم‌نامه با سازمان ملی استاندارد


دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌غرب تفاهم‌نامه‌ای با سازمان ملی استاندارد ایران نیز در حوزه‌های پژوهشی منعقد کرده است. سازمان ملی استاندارد در بعضی از حوزه‌ها در تدوین استانداردها مشکلاتی دارند، به‌ویژه این‌که استانداردهایی که در سطح جهانی تعریف شده با وضعیت خوراک و زندگی و فرهنگ ایرانی هماهنگی ندارد.


به‌طور مثال مواد افزودنی در خارج از کشور در حد دو میلی‌گرم اجازه افزوده شدن به نان را دارد، در ایران نیز همان مقدار معادل خارجی مورد قبول واقع شده اشت، ولی واقعیت این است که مصرف نان در اینجا 10 برابر مصرف نان در خارج از کشور است. به‌همین دلیل همه استانداردها نیز باید بومی‌سازی شده و با فرهنگ و واقعیت زندگی ما وفق داده شود و مسلماً آن 2 میلی‌گرم باید اینجا 0.2 میلی‌گرم معین گردد تا هیچ عارضه‌ای برای جامعه نداشته باشد.


برگزاری کارگاه‌های تخصصی ویژه استادان


کار دیگری که در واحد تهران‌ غرب در حال پیگیری و انجام است، هدایت دانشجویان به‌سمت چالش‌های صنایع مرتبط با دفتر ارتباط با صنعت است. به این‌صورت که موضوعات رساله‌ها با ارتباط‌گیری و ایجاد پایگاه‌های اطلاعاتی از صنایع مربوطه تنظیم شده و تا اتمام پروژه این ارتباط پابرجا می‌ماند. دیده شده که بعضی از دانشجویان به واسطه ارائه رساله‌ای مرغوب و رفع مشکلات صنایع، از طرف آن واحد صنعتی جذب و به‌کارگیری شده است.


تمرکز واحد تهران‌غرب بر روی برگزاری کارگاه‌هایی مخصوص استادان خواهد بود. جامعه هدف کارگاه‌هایی که تاکنون برگزار می‌شد دانشجویان مقطع کارشناسی‌ارشد، کارشناسی و حتی دکتری بودند اما به این نتیجه رسیده‌ایم که استادان هم نیاز به‌یکسری آموزش‌های خاص دارند. مثلاً در زمینه نوشتن یک طرح کسب و کار حرفه‌ای، ثبت شرکت، ثبت اختراع و ... این‌ها همه بحث‌هایی است که اساتید ما هم به آنها نیاز دارند و حتی نحوه بستن قراردادها نیز جزو دوره‌های مهمی است باید برگزار بشود.


باید بپذیریم که البته اکنون متأسفانه شرایط صنعت‌ زیاد جالب نبوده و چند سال پیش خیلی بهتر از حال موجود می‌توانستیم با صنایع ارتباط برقرار کنیم. همه دلایل که ارتباط با صنعت به آن خوبی که انتظار داریم برقرار نمی‌شود فقط به دانشگاه برنمی‌گردد و صنعت هم باید به دانشگاه اعتماد کند، به‌خصوص به دانشگاه آزاد اسلامی، اتفاقاً دانشجویانی که از دانشگاه آزاد اسلامی فارغ‌التحصیل می‌شود خیلی فنی‌تر و کاربلدتر از فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاهها به‌شمار می‌آیند. نمونه‌های این در صنعت و جامعه بسیار است.


انتهای پیام/4116/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب