اولین دوره آموزش مدیران و فعالان فرهنگی و اجتماعی برگزار شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ اولین دوره آموزش مدیران، کارشناسان و فعالان فرهنگی و اجتماعی منطقه ۸ با موضوع «فرهنگ و کار» در روزهای ۱۲ و ۱۳ دیماه توسط دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با مشارکت و میزبانی دانشگاه زابل برگزار شد.
هدف از این دوره آشنایی با فرهنگ و ارزش کار در فرهنگ ایران بود. همچنین مواجهه با موضوع کسبوکار از منظرهای متفاوت ازجمله فراغت و پیوند آن با کسبوکار و نقش خلاقیت در ایجاد آن از دیگر اهدافی بود که این دوره داشت.
این دوره بهواسطه موضوع خاصی که داشت با ترکیبی از مدیران، کارشناسان و دانشجویان فعال فرهنگی و اجتماعی برگزار شد تا موضوع از جهات مختلف موردبحث و گفتگو قرار گیرد. مدرسان این دوره اردشیر منصوری مدرس دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و همچنین حسین توحیدی کارشناس ارشد مدیریت اجرایی در حوزه برنامهریزی و توسعه کسبوکار بودند.
این دوره با برگزاری «کارگاه فرهنگ، فراغت، کار» کار خود را آغاز کرد. هدف از برگزاری این کارگاه آشنایی مخاطبان بااهمیت دو بخش متفاوت و مکمل زندگی کار و فراغت، آشنایی مخاطبان با راههای مختلف گذران فراغت، آشنایی مخاطبان با پیوند فراغت و کار، ضرورت و چگونگی غنیسازی برنامههای فراغتی دانشجویان مبتنی بر مبانی فرهنگ فراغت و کار بود.
عنوان بخش دوم این کارگاه «اقتصاد فرهنگ، اقتصاد خلاق» بود که باهدف آشنایی مدیران فرهنگی دانشگاهها، کارشناسان و دانشجویان فرهنگی و اجتماعی با مفاهیم اقتصاد خلاق، اقتصاد فرهنگ، صنایع خلاق و فرهنگی و تجارب جهانی موجود برگزار شد.
در پایان روز اول تلاش شد با برگزاری نشستی صمیمانه با عنوان «کافه گفتگو» به بررسی چالشها و فرصتهای کار فرهنگی در دانشگاه پرداخته شود. آغاز روز دوم دوره آموزشی «فرهنگ و کار» با برگزاری کارگاه «اخلاق کسبوکار» پیگیری شد.
آشنایی با مفاهیم پایه، رشد اخلاقی، اخلاق سازمانی، اخلاق کاربردی، اخلاق حرفهای، اخلاق کسبوکار، تبیین ضرورت اخلاقی بودن برای یک واحد کسبوکار و آشنایی با مفهوم مرامنامه اخلاقی از اهداف تشکیل این کارگاه بود و درنهایت این دوره با برگزاری کارگاهی از جنس مهارت با عنوان مهارتهای مذاکره در میدان کار باهدف، کسب مهارتهای لازم برای داشتن یک تعامل مؤثر، چگونگی طراحی یک تعامل مؤثر به کار خود پایان داد. در حاشیه این کارگاه، با هماهنگی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه زابل برنامه اختتامیه جشنواره رویش دانشگاهی و مراسم اعطای جوایز به برگزیدگان برگزار شد.
این دوره برای دانشگاههای منطقه ۸ (سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان) برگزار شد. ازجمله دانشگاههای که در این دوره شرکت داشتن میتوان به دانشگاه جیرفت، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، دانشگاه زابل، دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه صنعتی سیرجان، دانشگاه فناوری پیشرفته و تحصیلات تکمیلی کرمان، دانشگاه هرمزگان، دانشگاه ولایت، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، مجتمع آموزش عالی سراوان و مجتمع آموزش عالی زرند اشاره کرد.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، در سخنرانی خود به نقش دو عامل کار و نوآوری در توسعه و پیشرفت هر منطقه پرداخت و اشاره کرد: برای حفظ سنتهای هنری و فرهنگی، نیاز به نوآوری است. زابل یادآورِ پهلوانان اسطورهای واژه سترگ فردوسی است که راه رسیدن به شادکامی و سرمایه را در کار و تلاش میداند.
وی ضمن قرائت ابیاتی از شاهنامه افزود: در تعابیر شاعران ما علاوه بر اینکه راه رسیدن به سرمایه کار است، نفس کار کردن بهعنوان سرمایه جاودانی قلمداد شده است.
انتهای پیام/4107/4084/
انتهای پیام/