دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 دی 1397 - 09:12
دبیر تشکیلات اتحادیه مستقل:

خصوصی‌سازی وزارت بهداشت، ضد مردمی است

دبير اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان کشور گفت: خصوصی‌سازی وزارت بهداشت، خروجی نگاه سرمایه‌سالارانه است و میزان خطاهای پزشکی و هزینه‌ها را افزایش می‌دهد.
کد خبر : 350103
_HZS4236.jpg

پیام مرادی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشجویی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به خصوصی‌سازی آموزش بهداشت گفت: بحث خصوصی‌سازی آموزش عالی در وزارت بهداشت در چند روز اخیر موردتوجه نخبگان قرار گرفت. آموزش در وزارت بهداشت از کیفیت و تراز علمی بالاتری نسبت به سایر بخش‌های دانشگاهی برخوردار است و در سال‌های بعد از انقلاب رشد قابل توجهی در دانش فنی و گسترش امکانات بهداشتی و درمانی رخ داده است. اگر یک ریشه‌یابی و علت سنجی در خصوص دلایل این پیشرفت و رشد دانش فنی انجام شود، به این نتیجه خواهیم رسید که در رشته‌های علوم پزشکی و مرتبط با وزارت بهداشت، تضمین شغلی وجود داشته، درآمد آن مناسب بوده و امکانات آموزشی این بخش از میانگین بخش آموزشی کل کشور بیشتر بوده است. این امر باعث شده تا نخبگان و استعدادهای ویژه به این بخش علاقه‌مندی بیشتری نشان دهند و دولت هم به‌واسطه اهمیت بحث بهداشت و درمان، سرمایه‌گذاری بهتری انجام دهد و موجبات پیشرفت بهداشت کشور را ازلحاظ علمی و خدمات فراهم آورد. 


دبير اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل کشور در ادامه بیان کرد: هرگونه تلاش برای خصوصی‌سازی آموزش و پژوهش در حوزه سلامت به کیفیت و سطح علمی آسیب می‌زند. علت این است که بخش بزرگی از کسانی که  در فضای وزارت بهداشت و در دانش پزشکی و داروسازی و یا سایر شاخه‌های علمی مرتبط تبدیل به نخبگان علمی شدند و یا در بخش تولید علم خط‌شکن شده‌اند و یا جزء افراد سرشناس بوده‌اند، در دوران تحصیلات عمومی و پایه از اقشار متوسط و گاهی ضعیف ازنظر مالی در جامعه بودند و متمکن نبودند، اگر بهداشت و درمان به سمت مراکز آموزش عالی خصوصی برود قطعاً بخش عمده‌ای از استعدادها محروم می‌شوند و یک بی‌عدالتی در فضای آموزشی به وجود می‌آید و درنهایت به تولیدات علمی و کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی صدمه خواهد زد. این موضوع یک مسئله به‌شدت راهبردی و حساس است و ممکن است آسیب‌زا باشد که باید دقت نظر کافی نسبت به آن توسط نهادهای تصمیم گیر و ناظر انجام گیرد. 


وی افزود: طرح خصوصی‌سازی وزارت بهداشت، طرحی ضد عدالت و ضد مردمی است. زیرا یک بخشی از مردم را از تحصیل در رشته‌های شاخص محروم می‌کند و حضور در مراکز آموزش عالی پزشکی را برای اقشار متمکن ممکن می‌کند. وقتی قشر متمکن نه به خاطر شایستگی، استعداد ذاتی و بهره هوشی بلکه به خاطر پول بیشتر وارد نظام سلامت کشور می‌شوند، کیفیت علمی پایین می‌آید و انسان‌های کم‌سواد و پولدار پزشکان آینده کشور خواهند شد. طبیعی است که در این شرایط خدمات بهداشت و درمان که به مردم داده می‌شود کیفیت نامطلوبی خواهد داشت. با افت کیفیت خدمات میزان خطاهای پزشکی و هزینه‌ها و میزان مرگ‌ومیر و آسیب‌ها  نیز افزایش می‌یابد. پس این طرح ضد مردمی و در راستای گسترش بی‌عدالتی است.


مرادی تصریح کرد: در شرایط فعلی که وضعیت نظام سلامت مبهم است و در این 6 سال سعی شده تا با پول پاشی و پرداخت هزینه‌های غیر بهینه، خدمات درمانی را گسترش دهند که باعث ایجاد چالش‌های غیرقابل‌حل شده است، طرح موضوع چالش‌برانگیز و غیرعادلانه خصوصی‌سازی وزارت بهداشت کمکی به جامعه پزشکی و حوزه بهداشت و درمان نخواهد کرد. این طرح، خروجی نگاه سرمایه‌سالارانه و نگاه متمرکز بیگانه با امورات مردم است.


وی در پایان تأکید کرد: بر اساس قانون اساسی، منویات رهبر معظم انقلاب و مصلحت‌های کشور باید فضای عادلانه آموزش برای همه افراد فراهم شود. هرگونه تلاش برای برهم‌زدن این مسئله، آسیب‌های جبران‌ناپذیر بلندمدت خواهد داشت. این آسیب‌ها می‌تواند ثبات اجتماعی را بر هم بزند و بدبینی مردم را نسبت به مسئولین دولت بیشتر کند و در بلندمدت نظام علمی و فکری کشور را در بخش سلامت بر هم خواهد زد. لذا الآن در بخش سلامت موضوعات مهم‌تری در حوزه سلامت وجود دارد که بایستی به آن پرداخته شود. مدیران وزارت بهداشت از اتاق‌های در بسته خارج شوند و درب اتاقشان را به روی نخبگان باز کنند. وزارت بهداشت در ارتباط با نخبگان نمره قابل قبولی دریافت نکرده است. تلاش ما بر این است تا با بررسی دقیق‌تر این موضوع یک دستور کار مشخصی را تعریف کنیم و با کمک دفاتر علوم پزشکی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان ابعاد و جوانب این موضوع را دقیق‌تر بررسی کرده و نتایج آن را به مسئولین ذی‌ربط ابلاغ کنیم.


انتهای پیام/4107/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب