دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 دی 1397 - 19:30

عدم ثبات مدیریت بلای هندبال/ هندبال ایران رستگار می‌شود؟

هندبال روزهای بلاتکلیف زیادی را پشت سر گذاشته است و حالا در حالی که به روزهای انتخابی المپیک و جهانی نزدیک می‌شویم این فدراسیون همچنان بلاتکیف است.
کد خبر : 348941

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، شاید صحبت کردن از وضعیت فدراسیون هندبال تکرار مکررات باشد اما به‌طور حتم نپرداختن به وضعیت هندبال ایران  و بلاتکلیفی‌هایی که این روزها این رشته المپیکی دارد موضوعی نیست که بتوان به‌راحتی از آن چشم‌پوشی کرد. 


هندبال این روزها در بلاتکلیفی محض به سر می‌برد و این در حالی است که انتخابی المپیک و انتخابی قهرمانی جهان پیش‌روی هندبالیست‌های ایران است، اما نه تکلیف ریاست این فدراسیون و نه تکلیف سرمربی تیم ملی هندبال ایران مشخص است.  هندبال از سال 2015 دیگر رنگ رقابت‌های جهانی را ندید و از حضور در المپیک هم ناکام ماند و این روزها هم شرایط خوبی ندارد.‌ انتخابی المپیک و قهرمانی جهان تقریباً هشت ماه دیگر آغاز می‌شود و این در حالی است که تیم هندبال ایران پس از بازی‌های آسیایی و کسب عنوان پنجمی از هم پاشید. «کاستاراتوییچ» سرمربی صربستانی تیم هندبال قراردادش با فدراسیون ایران تمام شد و راهی کشورش شد و لژیونرهای تیم ملی ایران هم هرکدام در تیم‌های خود حاضر شدند تا بتوانند حداقل مابقی عمر ورزشی خود را در لیگ حرفه‌ای‌تر و پربارتر دنبال کنند.


بلاتکلیفی در رأس فدراسیون هندبال


12 آبان علیرضا رحیمی به دلیل قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان از سمت خود کنار رفت و اهالی هندبال نگران از این بودند که دوباره روزهای بلاتکلیفی فدراسیون از راه می‌رسد. پس از علیرضا رحیمی سرپرستی فدراسیون هندبال به رمضانعلی دولو سپرده شد و حالا هم ثبت‌نام از نامزدهای ریاست فدراسیون انجام شده  اما در مورد زمان برگزاری انتخابات هنوز اخباری مخابره نشده است و وزارت ورزش و جوانان مشغول بررسی صلاحیت‌های نامزدهای فدراسیون هندبال است. 


فدراسیونی با صندلی‌ لرزان


اگر بگوییم فدراسیون هندبال از آن فدراسیون‌هایی که در این چندسال اخیر پایه‌های ریاست آن نسبت به سایر فدراسیون‌های دیگر بسیار لرزان بوده اغراق نکرده‌ایم. از اردیبهشت سال 93 که جلال کوزه‌گری از ریاست خود در فدراسیون هندبال استعفا کرد تا به امروز که چهار سال از آن می‌گذرد، 6 رئیس فدراسیون بر مسند آن تکیه زدند و هر بار به هر دلیلی این فدراسیون با تغییر مدیریت روبه‌رو بود. پس از کوزه‌گری، خسرو نصیری و احمد گواری در این فدراسیون روی کار آمدند. بعد از آن نوبت به ریاست سیدابوالحسن مهدوی رسید، البته طولی نکشید که مهدوی به وزیر ورزش و جوانان وقت، نامه نوشت و به دلیل بیماری درخواست استعفا کرد.


پس از مهدوی، عباسعلی اکبری به‌عنوان سرپرست در فدراسیون روی کار آمد تا اینکه بالاخره نوبت به علیرضا رحیمی رسید و اهالی هندبال خوشحال از اینکه رحیمی که سال‌ها نامش با هندبال ایران گره خورده است دوباره بازگشته و این رشته بحران‌زده روزهای خوبی را سپری می‌کند. ریاست رحیمی در فدراسیون فراز و فرود زیادی داشت، او یک بار درخواست استعفا کرده بود اما دوباره با پادرمیانی اهالی هندبال به کار ادامه داد و در مدتی که ریاست فدراسیون را برعهده داشت بدهی‌های سرسام‌آور فدراسیون را پرداخت کرد و چندین کرسی بین‌المللی را برای ایران کسب کرد. اما مدت ریاست رحیمی هم طولی نکشید و با اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان، رحیمی از فدراسیون رفت و سرپرستی آن به دولو سپرده شد. به این ترتیب از سال 93 تا 97، فدراسیون هندبال 6 دوره مدیریتی را تجربه کرد. 


لیگ بی‌ سر و صدای هندبال


بدون شک یکی از دلایلی که هندبال ایران زیاد مورد توجه اهالی رسانه و به طبع مردم قرار نمی‌گیرد به خاطر بی سر و صدا برگزار شدن لیگ است. امسال لیگ هندبال مردان با 9 تیم و لیگ هندبال بانوان با هشت تیم برگزار شد اما اخباری که از لیگ‌ هندبال مخابره می‌شود تنها از سوی سایت این فدراسیون است و لیگ‌ هندبال ایران برخلاف دیگر رشته‌های توپی بخش زنده و پوشش رسانه‌ای ندارد. البته ناگفته نماند شرایط اقتصادی این روزها در ابتدا حضور باشگاه‌ها را در لیگ به اماو اگر کشانده بود به‌طوری وضعیت  حضور تیم هپکو اراک تا چند هفته از برگزاری لیگ به دلیل مشکلات مالی هنوز مشخص نبود و در نهایت این باشگاه ریشه‌دار و قدیمی در لیگ هندبال نتوانست از نظر مالی تأمین شود و از لیگ کنار گذاشته شد. 


بی‌پولی بلای جان تیم‌های برتر 


بی‌پولی هندبال به تیم‌های برتر لیگ هم ضربه زده است و دو تیم نفت و گاز گچساران و نیروی زمینی کازورن که در لیگ ایران عنوان قهرمانی و نایب‌قهرمانی را به دست آوردند جواز حضور در رقابت‌های جام باشگاه‌های هندبال مردان آسیا را از آن خود کردند  اما به دلیل عدم منابع مالی از حضور در این رقابت‌ها انصراف دادند. این رقابت‌ها اواخر اسفند به میزبانی کویت برگزار می‌شود. 


عنوان پنجمی گره‌خورده با هندبال ایران


هندبال در بهمن‌ سال 96 در رقابت‌های قهرمانی آسیا با شکست برابر ژاپن از صعود به نیمه‌نهایی بازماند و در رده پنجم قرار گرفت و با این نتیجه از صعود به ‌جام‌ جهانی بازماند. هدایت هندبالیست‌های ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا بر عهده ماچک بود، مربی خوش‌نامی که در بازی‌های آسیایی گوانگژو ۲۰۱۰ با تیم ملی هندبال ایران به مقام دوم دست پیدا کرد و به نشان نقره رسید. اما این مربی خوش‌نام این‌بار نتوانست موفقیت گذشته‌اش را تکرار کند و با توجه به اینکه بازی‌های آسیایی پیش‌رو بود، فدراسیون هم با تغییر مربی به دنبال جبران ناکامی قهرمانی آسیا بود. تا روی کار آمدن مربی جدید، هندبالیست‌های ایران زمان زیادی برای تمرین را از دست دادند. اردیبهشت‌ سال ۹۷ «زوران کاستاراتویچ» به عنوان سرمربی تیم ملی هندبال ایران انتخاب شد و تنها با دو ماه تمرین در نهایت به عنوان پنجمی رسیدند. در رده‌های پایه ( جوانان و نوجوانان) هم شرایط به همین صورت بود و در نهایت آنها در رقابت‌های مختلف به عنوان پنجمی بسنده می‌کردند.


بانوان بلاتکلیف در فدراسیون


روزهای آخر مدیریت رحیمی با برکناری غیرمنتظره میترا نوری همراه بود. رحیمی با وجود اینکه می‌دانست از ریاست فدراسیون هندبال رفتنی است اما در روزهای پایانی ریاستش نوری را از نایب‌رئیس فدراسیون هندبال برکنار کرد و دلیل این کارش را در دو جمله خلاصه کرد مبنی بر اینکه «گاهی وقت‌ها افراد با یکدیگر نمی‌توانند کار کنند بنابراین دلیلی ندارد این همکاری ادامه پیدا کند.» نوری از نایب‌رئیسی برکنار شد و هنوز هم کسی در این پست مشغول به کار نشده است. وضعیت بانوان هندبال ایران هم مانند دیگر بخش‌های این فدراسیون نامعلوم است. در حالی که رقابت‌های قهرمانی آسیا به میزبانی ژاپن پیش‌رو دختران هندبال ایران بود، اما فدراسیون تا روزهای پایانی از بی‌پولی و عدم اعزام سخن می‌گفت. ضمن اینکه قرعه‌کشی این مسابقات انجام شده بود و اگر تیم ملی هندبال بانوان شرکت نمی‌کرد باید جریمه کلانی پرداخت می‌کردند، در نهایت با رایزنی‌های سرپرست فدراسیون دختران اعزام شدند و عاقبت در جایگاه ششمی آسیا ایستادند. حالا اواخر بهمن رقابت‌های غرب آسیا برگزار می‌شود و آنطور که شرایط نشان می‌دهد گویا تیمی از ایران قرار نیست به این مسابقات اعزام شوند.


جلال کوزه‌گری رئیس اسبق فدراسیون هندبال که در زمان او، تیم ملی هندبال ایران با سومی در آسیا توانست برای نخستین‌بار جواز حضور در رقابت‌های جهانی را بدست آورد در گفتگو با خبرنگار آنا درباره شرایط این روزهای هندبال گفت: متأسفانه عدم ثبات در ریاست فدراسیون هندبال در این سال‌های اخیر یکی از مهمترین عوامل نتیجه‌گیری در این رشته شد. ما در این چندسال اخیر دوره‌های مدیریتی زیادی در فدراسیون دیدیم و همین موضوع به ضرر هندبال ما شد. ما از نظر نیروی انسانی و بخش فنی در هندبال بازیکنان قابل قبولی داریم و همانطور که می‌بینید ما 10 لژیونر ایرانی در سطح اروپا داریم و این خودش افتخار بزرگی برای هندبال ایران است.


وی در پاسخ به این سؤال که رئیس جدید فدراسیون هندبال باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد، عنوان کرد: هندبال ایران می‌توانند مانند رشته‌های توپی همچون والیبال و بسکتبال حرف اول را بزند به شرط اینکه با یک برنامه‌ریزی منسجم شرایط را هموار کنند.یکی از مهمترین موضوعاتی که باید رئیس جدید فدراسیون در نظر  بگیرد این است که از نظر مالی  تقویب شود. تا کی قرار است فدراسیون برای تأمین بودجه به وزارت ورزش و جوانان متکی باشد. با آوردن اسپانسر و تقویت وضعیت مالی خود به خود شرایط هم بهتر می‌شود. رئیس جدید فدراسیون علاوه بر توانایی اجرایی که باید داشته باشد از نظر اسپانسر و تأمین منابع مالی هم باید فدراسیون را تقویت کند. 


رئیس اسبق فدراسیون هندبال در خصوص نامزدهای که برای انتخابات ثبت‌نام کردند، عنوان کرد: فکر می‌کنم صلاحیت 15 نفر برای ریاست فدراسیون هندبال احراز شده است، البته در بین نامزدها برخی هم سابقه ورزشی ندراند و تنها کارمند وزارت ورزش و جوانان هستند که به نظرم بهتر است این افراد در کنار هم نشست‌های برگزار کنند و هدفشان این باشد که حال هندبال را خوب کنند و هر کسی اگر این توانایی را ندارد به دیگری واگذار کند. آنها باید ببینند چه آورده‌ای برای هندبال دارند و آیا می‌توانند شرایط هندبال را بهبود ببخشند. ما زمان زیادی تا انتخابی المپیک و رقابت‌های جهانی نداریم و اگر رئیس جدید نتواند شرایط را بهبود ببخشد خیلی راحت این مسابقات را از دست می‌دهیم و از سال 2015 که نتوانستیم به رقابت‌های جهانی اعزام شویم این اتفاق دوباره رقم می‌خورد و از همین حالا باید به فکر آن روز باشیم. به هر حال امیدوارم هر شرایطی که پیش بیاید به سود هندبال ایران باشد.


همانطور که پیش از این عنوان شد، شرایط هندبال مناسب نیست و بلاتکلیفی‌هایی که هندبال ایران در این سال‌ها داشته تنها به ضرر آن شده است چرا که بخش زیادی از بازیکنان قابل قبول خود را از دست داده است. لژیونر شدن بازیکنان در یک رشته ورزشی بدون شک بهترین اتفاق است اما بازیکنانی که در لیگ‌های اروپایی بازی می‌کنند و تجربه کسب می‌کنند چرا نباید در کشور خودشان این تجربیات را در اختیار سایرین قرار دهند.


دیگر وقت آن رسیده است که وزارت ورزش و جوانان فکری به حال این رشته بحران زده کند و خیلی زود پروسه انتخابات این فدراسیون از سر بگیرد تا بتوان از پتانسیل موجود این رشته که بهترین‌ها را در دل خود دارد به بهترین شکل استفاده کند و راه صحیح مدیریت در این رشته راه‌اندازی شود.


در حال حاضر فاطمه ابوالقاسمی، میترا نوری، مرتضی حسن‌پور، محمد پورکیانی، احمد گواری، توفیق کابلی، هادی خلیلی، ضرغام علیجانی، خسرو ابراهیم‌زاده، مهدی طالب‌پور، علیرضا پاکدل، سیدعلی اصغر رفعت حقیقی، حمید علی‌آقانژاد، مرتضی غلامپور و ( سیدرضا مهدوی به شرط ارائه مدرک تحصیلی معتبر تا 15 روز قبل از مجمع انتخابات فدراسیون هندبال) کاندیداهایی هستند که صلاحیتشان احراز  شده و باید وارد پروسه تأیید صلاحیت‌ها شوند.


انتهای پیام/4051/4057/ن


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب