دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 شهريور 1394 - 20:27
در نشست خبری مشترک وزاری امور خارجه ایران و انگلیس چه گذشت؟

پاسخ ظریف به احتمال بازگشایی سفارت آمریکا/واکنش هاموند به شعار مرگ بر انگلیس روی دیوار سفارت‌بریتانیا

نشست خبری مشترک وزاری امور خارجه ایران و انگلیس امروز عصر برگزار شد. وزیر امور خارجه ایران در این کنفرانس خبری تاکید کرد که ایران و انگلیس وارد مرحله جدیدی از روابط بر اساس احترام متقابل شده‌اند.
کد خبر : 34843

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران عصر یک‌شنبه در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه انگلیس با اشاره به بازگشایی مجدد سفارت دو کشورافزود: این یک شروع مجدد برای روابط دو کشور است.


او ادامه داد: دیدگاه‌های متفاوتی بین دو کشور در مورد برخی از موضوعات وجود دارد که این اختلاف‌نظرها را می‌شود از طریق گفت‌وگو و تعامل و رسیدن به درک مشترک به پیش برد و به روش بهتری برای برخورد با این اختلاف نظرها رسید.


ظریف تصریح کرد: ما می‌توانیم اختلاف نظرات موجود را با انگلستان از طریق دستیابی به درک مشترک و گفت‌وگو رفع کنیم و البته در صورتی که توافق برجام از سوی همه اعضای آن به درستی انجام شود در آینده روابط نیز بهبود خواهد یافت.


وی افزود: البته ما با انگلستان اشتراک نظر برای مبارزه با داعش و تروریسم، ایجاد ثبات در منطقه و همکاری‌های اقتصادی داریم و در مورد برخی مسائل منطقه‌یی نیز نیاز به گفت‌وگو داریم.









هاموند: از زمان انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس‌جمهور در ایران ما شاهد بودیم که جو بهتری برای بهبود روابط در بازگشایی سفارت‌ها داشته‌ایم.



وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: در مورد مسائل دیگری نیز که اختلاف نظر داریم مثل حقوق بشر باید گفت‌وگو کنیم. روابط ایران با اتحادیه اروپا که انگلستان نیز عضو مهم آن است گسترش خواهد یافت.


ظریف ضمن خوش آمدگویی به فیلیپ هاموند گفت: گفت‌وگوهایی که در مدت دو سال گذشته در مذاکرات برجام با هاموند داشته‌ایم به ما فرصتی برای بهبود روابط داده است.


وی در ادامه در پاسخ به سوال یک خبرنگار انگلیسی مبنی بر این که امروز شاهد بازگشایی سفارت لندن در تهران بودیم، آیا امکان دارد در آینده نزدیک سفارت آمریکا در تهران باز شود؟ خاطرنشان کرد: ما از قبل با انگلیس روابط سیاسی داشتیم و این روابط مدتی با دشواری روبه‌رو بود ولی امروز با بازگشایی مجدد سفارت دو کشور در تهران و لندن به وضع قبل برگشتیم. اما وضعیت ما با ایالات متحده آمریکا متفاوت است و مردم ایران نسبت به سیاست‌های آمریکا نگرانی‌های قابل توجهی دارند.


ظریف در بخشی از صحبت‌هایش در این راستا با اشاره به روش و سیاست‌های غیرمعقولی که بعضا از سوی آمریکا در مورد ایران به کار گرفته شده است، گفت: ‌نیاز به تغییر در آمریکاست و وضعیت متفاوت است. در واقع وضعیت ما در مورد آمریکا با وضعیت سایر کشورهایی که مدتی روابط‌مان با آن‌ها دچار دشواری شده بود و حالا پس از مدتی به حالت قبل بر می‌گردد متفاوت است.


رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به سوال یک خبرنگار دیگر انگلیسی مبنی بر این که به نظر می‌رسد دو کشور در مورد آینده روابط‌شان امیدوار هستند و این که ایران چه نقشی می‌تواند در تغییرات استراتژیک منطقه ایفا کند؟ به زبان انگلیسی پاسخ گفت:‌ این منطقه نیازمند نگرشی متفاوت است و در حال حاضر با مشکلات جدی روبه‌رو است که همه ما را به نحوی تحت تاثیر قرار داده و فقط مربوط به یک کشور نیست و این مشکلات می‌تواند به کل دنیا تسریع پیدا کند.


وی به مسائلی هم‌چون تروریسم و فرقه‌گرایی اشاره کرد و گفت: برای حل این مشکلات نیازمند نگرشی متفاوت از همه کشورهای منطقه هستیم.


رئیس دستگاه دیپلماسی کشور با تاکید بر این که ایران آماده است که با تمام همسایگان خود بدون هیچ استثنایی ارتباط برقرار کند، تصریح کرد: همه ما با چالش‌های یکسانی روبه‌رو هستیم و در برابر ‌آن فرصت‌هایی داریم که می‌توانیم از آن برای ارتقاع استاندارد زندگی مردم منطقه استفاده کنیم. ما معتقدیم که تمام پارادایم‌های مربوط به گذشته باید کنار گذاشته شود و کشورهای منطقه با یکدیگر همکاری کنند تا یک بازی برد - برد حاصل شود چرا که این به نفع همه ماست.


ظریف به سفرهای منطقه‌ای خود بعد از توافق وین اشاره کرد و گفت: در جریان این سفرها این پیام ما به تمام کشورهای منطقه است و از آن‌ها می‌خواهیم که نسبت به آن واکنش مثبت نشان دهند.



هاموند:نظر ما درباره برجام مستقل از آمریکاست


وزیر امور خارجه انگلیس بازگشایی سفارت این کشور در تهران را اولین قدم در تسهیل روابط دو کشور خواند.


فیلیپ هاموند که در تهران به سر می‌برد عصر یک‌شنبه در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه ایران گفت: ما سفارت را بازگشایی کردیم و این اولین قدم است که پیوندها را برای روابط بین مردم ایران و انگلیس تسهیل کنیم.


او در پاسخ به خوش آمدگویی ظریف گفت:‌ واقعا خوشحالم که اولین وزیر خارجه انگلیس هستم که پس از سال 2003 به ایران می‌آید.


وزیر خارجه انگلیس ادامه داد: از زمان انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس‌جمهور در ایران ما شاهد بودیم که جو بهتری برای بهبود روابط در بازگشایی سفارت‌ها داشته‌ایم.


هاموند تاکید کرد:‌ ایران همواره در منطقه یک کشور مهم بوده و خواهد بود. گفت‌وگوها میان دو طرف بسیار اهمیت دارد که البته نقش سفارتخانه‌ها در ایجاد زمینه لازم برای گفت‌وگو میان دو کشور بسیار ضروری است.


وزیر امور خارجه انگلیس ادامه داد: ما قرار است با ایران روابط اقتصادی گسترده‌ای داشته باشیم. البته در زمینه‌هایی نیز که اختلاف نظرات شدیدی داریم می‌توانیم گفت‌وگو کنیم و از کانال‌های جدید ایجاد شده مثل توافق برجام و بازگشایی سفارت دو کشور در زمینه‌هایی مثل مقابله با داعش، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و افزایش ثبات خاورمیانه همکاری کنیم.









ظریف ضمن خوش آمدگویی به فیلیپ هاموند گفت: گفت‌وگوهایی که در مدت دو سال گذشته در مذاکرات برجام با هاموند داشته‌ایم به ما فرصتی برای بهبود روابط داده است.



فیلیپ هاموند در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه تلویزیونی پرس تی وی مبنی بر برنامه‌های این کشور جهت افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری‌اش با ایران گفت:‌ ما در تلاش هستیم که بتوانیم روابط اقتصادی طولانی و ماندگاری با ایران داشته باشیم.


وی با اشاره به اهمیت شناسایی نیازهای اقتصادی دو کشور ادامه داد: بازرگانان و هیأت تجاری که با من در این سفر حضور دارند جلسات خوبی با ایرانیان داشته‌اند و از این جلسات راضی بودند. ما واکنش‌های مثبتی دریافت کرده‌ایم و تجار انگلیسی برای سرمایه‌گذاری در ایران مشتاق هستند.


هاموند در مواجهه با سوال یک خبرنگار انگلیسی که وی را در این سفر همراهی می کند مبنی بر این که امروز در هنگام بازگشایی مجدد سفارت انگلیس در تهران شعار مرگ بر انگلیس هم‌چنان بر دیوار سفارت بود و آیا قرار است که این شعارها باقی بماند؟ گفت: در مورد آسیب‌های وارد شده به سفارت انگلیس در ایران یک سری آسیب‌ها هنوز برطرف نشده است و قطعا در طول زمان ما این آسیب‌ها را برطرف می‌کنیم.


وی در ادامه به گفته‌ای از مادرش اشاره کرد و گفت: مادرم همیشه به من می گفت که سنگ می‌تواند به شما آسیب برساند ولی کلمات نمی‌تواند و این اهمیتی ندارد.


هاموند در پاسخ به سوالی در مورد نقش ایران در منطقه، گفت:‌ ایران قدرت بزرگی است و اقتصاد بزرگی دارد. این اقتصاد می‌تواند سریع رشد کند. مردم ایران تحصیلات خوبی نیز دارند.


او با بیان این که ایران جمعیت مناسبی دارد، تاکید کرد:‌ ایران یک قدرت در منطقه است و این به نفع همه است که ایران نقش مسوولانه‌ای به نفع ثبات منطقه ایفا کند.


وی افزود: اجازه بدهید که با هم کار کنیم،‌ قدم برداریم و بعد با هم بدویم.


وزیر امور خارجه انگلیس با اشاره به اهمیت این که همه طرف‌ها به تعهدات خود در اجرای برجام متعهد باشند ادامه داد: اعتماد را می‌توان از طریق اجرای برجام ساخت. روابط تکامل پیدا می‌کند گرچه یک موضوع زمان بر است و زمان خود را می طلبد.


این دیپلمات ارشد انگلیسی تصریح کرد: امیدواریم که در آینده مشکلات بی‌اعتمادی که در دو طرف مدتی وجود داشته برطرف شود و ما بتوانیم روابط سازنده‌ای داشته باشیم.


هاموند در مورد بحث برجام و تفاوت نگاه آمریکا و اروپا به برجام گفت:‌ نظرات ما در ارتباط با این موضوع و توافق کاملا مستقل از آمریکاست. این توافق باعث به وجود آمدن مباحثی در آمریکا و حتی ایران شده است .در کشورهایی مانند انگلیس،‌ آلمان و فرانسه از این توافق استقبال کلی شده است. البته یک صداهایی نیز به عنوان مخالف بوده‌اند ولی در کل افکار عمومی از این توافق استقبال کرده است.


این دیپلمات عالی رتبه انگلیسی که در مذاکرات وین حضور داشته است، تصریح کرد: در مورد تصویب توافق، آمریکا پروسه خود را دارد و ما می‌بینیم این پروسه به چه شکل است و این اطمینان را داریم که آمریکا در مورد این توافق تصمیم مناسب را می‌گیرد و برجام را تایید می‌کند. انتظار این موضوع را داریم.


وی به امضای این توافق در انگلیس اشاره کرد و گفت: ما نسبت به این توافق متعهد هستیم و همه ما باید به تعهدات خودمان در این چارچوب عمل کنیم چرا که این به نفع مردم ماست.


گفت‌وگو ظریف و هاموند بیش از یک ساعت و نیم به طول انجامید و آن‌ها بعد از این مذاکرات در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی حضور پیدا کردند. در این مراسم برخی از مقامات وزارت خارجه کشورمان از جمله مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه و مجید تخت‌روانچی معاون وزیر خارجه،‌ ظریف را همراهی می‌کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب