دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 شهريور 1394 - 11:04
مختاری در واکنش به رجایی:

سفید بالک تهران، Bemisia tabaci نیست/ وجود این گونه تاکنون در ایران گزارش نشده بود

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها وفضای سبز شهر تهران در پاسخ به اظهارات حسین رجایی، حشره‌شناس و استاد دانشگاه هوهنهایم آلمان در خصوص سفیدبالک، گفت: گونه سفید بالکی که در تهران موجود است، از نوع Bemisia tabaci نیست.
کد خبر : 34819

علی محمد مختاری در پاسخ به خبر درج شده در خبرگزاری آنا، مورخ 31 مرداد ماه سال جاری با عنوان "تحلیل مدرس دانشگاه هوهنهایم آلمان از طغیان مگس سفید" در خصوص اظهارات حسین رجایی، استاد دانشگاه هوهنهایم آلمان، گفت: براساس بررسی‌های اساتید موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، سفید بالک فعال در شهر تهران گونه Bemisia tabaci نبوده، لذا عمده موارد ذکر شده در مصاحبه مزبور به ویژه مسائل اشاره شده به انواع بیوتیپ‌های مربوط به سفیدبالک صحیح نیست.


مختاری همچنین بیان کرد: طبق مطالعات به عمل آمده، سفیدبالک مشاهده شده روی درختان توت، گونه‌ای از جنس Aleuroclava بوده که قبلاً در ایران گزارش نشده است و شناسایی بیولوژی و دشمنان طبیعی آن مستلزم انجام تحقیقات وسیع است.


مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران یادآور شد: در همین راستا شهرداری تهران فاز نخست طرح تحقیقاتی مقابله با این آفت را که توسط موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور تهیه شده است پس از تصویب، به زودی به اجرا در خواهد آورد.


وی اضافه کرد: باید اذعان داشت که طغیان یک آفت به دلیل شرایط مساعد (آب و هوای مناسب برای رشد و تکثیر، وجود غذای کافی و عدم حضور دشمنان طبیعی) در هر محیطی حتی محیط‌های شهری امری بدیهی بوده و احتمال وقوع آن در همه کشورها با سطوح مختلف تحقیقاتی و توسعه‌ای امکان‌پذیر است، برای مثال می‌توان به طغیان سفید بالک زبان گنجشک در ایالت کالیفرنیا در حدود سال 1990 اشاره کرد که با انجام تحقیقات و اقدامات اجرایی هماهنگ، جمعیت آفت کنترل و طی پنج سال به سطح قابل قبول رسید.


مختاری گفت: در همین ارتباط شهرداری تهران نیز با هماهنگی سایر ارگان‌های اجرایی ذیربط ، اقدامات کنترلی خود را شامل نصب تله‌های زردرنگ چسبنده و آبشویی با استفاده از ترکیبات گیاهی مجاز (مانند پالیزین – نیم آزال – ماترین) به طور مستمر و با فواصل زمانی مناسب در سطح شهر به انجام می‌رساند.


وی تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های کارشناسان این سازمان حتی آثاری از ترشحات چسبناک این حشره (موسوم به عسلک) روی برگ درختان مشاهده نشده است.


مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران یادآور شد: شایان ذکر است که به دلیل مخاطرات زیست‌محیطی حاصل از کاربرد سموم و ترکیبات شیمیایی به هیچ عنوان استفاده از آفت کش‌های شیمیایی را به منظور حفظ سلامتی شهروندان در محیط شهری جایز نمی‌دانیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب