دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 دی 1397 - 19:51

روایتی از مبارزه با قاچاق به عنوان سرطان اقتصاد + فیلم

مستند «به نام پدر» روایتی از مبارزه با سرطان اقتصاد است که به نقش اسکنرها در جلوگیری از قاچاق کالا می‌پردازد.
کد خبر : 346926

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مستند «به نام پدر» یک قسمت از مجموعه مستند «سیمرغ» در رابطه با اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در 56 دقیقه با موضوع نقش اسکنرها در کاهش قاچاق از مبادی رسمی از شبکه افق پخش شد.


در این مستند روایتی از یک مهندس الکترونیک است که سال‌ها با دستگاه‌های ضدسرطان در استان اصفهان فعالیت داشته و پس از چندین سال موفق می‌شود، یک دستگاه تصویربرداری اشعه ایکس دست دوم خریداری کند و از روی آن یک نمونه مشابه داخلی بسازد که دارای دستگاه شتاب‌دهنده خطی بوده و انحصار آن در اختیار تنها 4 کشور است و به واسطه تحریم‌ها فروش آن به ایران ممنوع است و حتی شرکت‌های خصوصی برای خرید با مشکلات، موانع و محدودیت‌هایی روبه‌رو هستند.


در ادامه این مهندس بی‌مهری مسئولان وزارت بهداشت را روایت می‌کند و تصمیم می‌گیرد دستگاه مربوط به درمان سرطان بیماران را به دستگاهی برای مبارزه با سرطان اقتصاد، تولید و اشتغال داخلی تبدیل کند. 


دستگاه ایکس‌ری یا همان اسکنر کارکرد مشابهی در تجارت خارجی و درمان دارد و گمرکات بسیاری از کشورها بخشی از نظارت خود بر واردات کالا را معطوف به دستگاه‌های اسکنر یا همان ایکس‌ری کرده‌اند تا بتوانند با قاچاق مبارزه جدی‌تری کنند. 


در ادامه این داستان موفقیت‌های این مهندس باعث می‌شود تا در آن سوی مرزها خواهان خارجی پیدا کند، روس‌ها در مذاکراتی به دنبال خرید دستگاه اسکنر، رایزنی‌ها را شروع می‌کنند.


در جریان سفر به روسیه اتفاق جالبی می‌افتد که برخی از مقامات و مسئولان ایرانی نیز در روسیه به دنبال خرید دستگاه ایکس‌ری بوده‌اند و پس از مواجهه با این اتفاق، روس‌ها متعجبانه ضمن تشویق سازنده دستگاه اسکنر عنوان می‌کنند چگونه شما با وجود تحریم به چنین تکنولوژی پیشرفته و های‌تک دست یافته‌اید.


سپس بخش‌هایی از مستند به نقش دروازه‌های اقتصادی کشور و مرزها و مبادی رسمی می‌پردازد که با افزایش نظارت و استفاده از تجهیزات و زیرساخت‌های مناسب می‌توان جلوی قاچاق کالا را گرفت. در حال حاضر یکی از این راهکارها استفاده از اسکنرها در گمرک است که نسل‌های جدید آن می‌تواند کامیون‌های در حال عبور را با سرعت بالا اسکن کند. 


روایت این مستند به جایی می‌رسد که گمرک درخواست مناقصه خرید دستگاه ایکس‌ری را به شب عید موکول کرده و به دلایلی که برای روای مشخص نیست، چینی‌ها برنده مناقصه می‌شوند. 


این تولیدکننده داخلی در مناقصه دیگری که از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد برنده شده و در حال حاضر تعدادی از اسکنرهای پرسرعت را طراحی کرده است.


راوی این مستند معتقد است قاچاق مانند علف هرز می‌ماند که باغ را سبز و خرم نشان می‌دهد، اما غافل از آنکه آب، خاک را کشیده و درخت از دادن محصول پربار و بازارپسند بی‌نصیب مانده است.





منبع: فارس


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب