معاونتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی ادغام میشوند
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بیژن رنجبر در نشست مطبوعاتی که هماکنون در ساختمان رسانههای دانشگاه آزاد اسلامی در حال برگزاری است با اشاره به اهمیت هفته پژوهش اظهار کرد: آذرماه بهار دانش و فناوری است، اين ماه بسيار اهمیت دارد چراكه یک سال زحمت و تلاش در حوزه فناوری، در این ماه ارزيابی میشود.
وی با بیان اینکه هفته اول دیماه نیز جزء تقویم برگزاری مراسم هفته پژوهش تلقی میشود، افزود: شعار هفته پژوهش تحت عنوان پژوهش هدفمند، فناوری ارزشآفرین در خدمت تولید ملی نامگذاری شده است. براساس این شعار، روزهای هفته نیز از همین امروز نامگذاری شده که بهترتیب امروز با نام «پژوهش، فناوری، مدرسه و دانشگاه» نامیده شده، فردا نیز روز «پژوهش، فناوری و رسانه» دوشنبه «پژوهش، فناوری و چالشهای ملی»، سهشنبه روز «پژوهش، فناوری، علوم انسانی و هنر»، چهارشنبه نیز «پژوهش، فناوری، مسئولیتهای اجتماعی» و نهایتاً پنجشنبه «پژوهش، فناوری و تعاملات بینالمللی» نامیده شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه باید پژوهش و فناوری در اقتصاد كشور تأثير بگذارد و تنها به بزرگداشت و هفته پژوهش اكتفا نشود، گفت: این اعتقاد در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که بهدنبال هدفمندی پژوهش و تأثیرگذاری دانشگاه در اقتصاد ملی بوده و باید فناوری و پژوهشهای دانشگاهی بر روی معیشت و رفاه اجتماعی مردم تأثیرگذار باشد و نباید تنها به شعارهای روز و هفته و روزمرّگی اکتفا کرد.
رنجبر عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با پرهیز از هرگونه صورتگرایی و رفتار سطحی در راهبری پژوهش و فناوری، چالشهای کشور را شناسایی و بهدنبال اثرگذاری پایدار و اشتغال دانشبنیان است و این نهتنها شعار نیست بلکه برای تمامی اینها نقشه راه تدارک دیده شده است.
وی خاطرنشان کرد: ستاد برگزاری هفته پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شده و برنامههایی را آغاز کرده و درحال تداوم اجرای برنامهها در تمام واحدهای استانی و در سطح ملی و سازمان مرکزی است. در استانها و تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ستاد برگزاری هفته پژوهش تشکیل شده و بخشنامههای اجرایی این هفته از ماهها قبل ابلاغ شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تشکیل ستادهای برگزاری هفته پژوهش، اظهار کرد: ستاد برگزاری هفته پژوهش در تمامی واحدهای کشور با عضویت رئیس واحد استانی بهعنوان رئیس ستاد، معاون پژوهش فناوری واحد بهعنوان دبیر ستاد، معاونان و سه تن از اعضای هیأتعلمی واحد دانشگاهی بههمراه مسئول روابط عمومی واحد، اعضای ستاد را تشکیل دادهاند.
رنجبر درباره برنامههای هفته پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اهم برنامههایی که در واحدهای استانی برگزار خواهد شد، تجلیل از دانشجویان و اعضای هیأتعلمی برگزیده واحدها و استانها در گروههای آموزشی مختلف، برگزاری و شرکت در نمایشگاه پژوهش فناوری استان، برگزاری مسابقات و جشنوارههای علمی پژوهشی در سطح واحدها، برگزاری کارگاههای پژوهشی در سطح واحدها، برگزاری استارتآپها و رویدادهای مرتبط با فناوری، برگزاری سخنرانیهای تخصصی در سطح واحدها و برگزاری مراسم متنوع پژوهشی در سطح مدارس سما است.
ادغام معاونتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در ساختار جدید
وی با اشاره به تغییر ساختار سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: معتقدم دانشگاه آزاد اسلامی با ساختار کنونی نمیتواند به مقاصد عالی خود دست یابد و در جا خواهد زد، زیرا با ساختار فعلی، دانشگاه بهصورت آموزشمحور و کلاسمحور مدیریت میشود و ادامه راه با ساختار کنونی اتفاق خاصی را رقم نخواهد زد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه کلیات تغییر ساختار معاونتهای دانشگاه آزاد اسلامی مصوب شده است ادامه داد: موضوع ادغام معاونتهای آموزشی و پژوهشی در رأس تغییرات مطرح است که با این اقدام بهعنوان یک الگو در آموزش عالی کشور مطرح خواهیم شد.
رنجبر اظهار کرد: طرح مذکور سالها در مرکز تحقیقات استراتژیک زیر نظر دکتر ولایتی بحث و بررسی شده است و اکنون بعد از چندین سال کار کارشناسی بر روی اسناد و چشمانداز علمی کشور، ساختار دانشگاه آزاد اسلامی را بهروز و پویا خواهد کرد.
وی گفت: هدف دانشگاه آزاد اسلامی این است که روشهای نوآورانه مبتنی بر بیانات مقام معظم رهبری برای الگوسازی و کارآمدی پژوهش در حوزه آموزش عالی و حتی دانشآموزی دنبال شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه این دانشگاه باید به حوزههای تحصیلات تکمیلی توجه جدی کند، خاطرنشان کرد: نگاه صرف آموزشی به تحصیلات تکمیلی آفت تحولات و تحرکات جدید پژوهشی دانشگاه آزاد است.
رنجبر در ادامه درباره طرح پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای (پایش) گفت: طرح پایش را مبتنی بر علوم IT و شبکهسازی هوشمند بین استادان، دانشجویان و محققان دانشگاه آزاد اسلامی پیادهسازی کردهایم.
وی افزود: در صورت ثبت اختراعات در کانون پتنت ایران، این اختراعات میتواند جای یکی از مقالات ISI را که مدنظر شورای گروههای تخصصی است، پوشش دهد؛ دانشجویان مقطع دکتری برای فارغالتحصیلی، باید دو مقاله در کارنامه و خروجی پژوهشی خود داشته باشند، تحت همین تفاهم که با کانون پتنت رقم خورده است، هر ثبت اختراع بهعنوان یکی از مقالات محسوب میشود. کارگروهی مشترک از نمایندگان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت پژوهشی تشکیل میشود؛ مدیر کانون پتنت ایران بهعنوان مسئول هماهنگی و از اینسو نیز مدیرکل کارآفرینی و تجاریسازی دانشگاه قرار است این کارگروه را راهبری کنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه پنجم آذر تفاهمنامهای با معاونت بینالملل ریاست جمهوری منعقد شده است گفت: درواقع این تفاهمنامه بهمنظور استفاده از ظرفیتها و توان علمی نخبگان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور است، بهاین معنا که از تمامی نخبگان، پژوهشگران، کارآفرینان ایرانی که خارج از کشور هستند برای همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی دعوت کردهایم و در راستای این همکاری میتوانند از تسهیلات بسیاری، اعم از مادی و معنوی در دانشگاه آزاد اسلامی برخوردار شوند.
رنجبر عنوان کرد: آن عده از نخبگان که بخواهند در داخل کشور و دانشگاه آزاد اسلامی بهویژه یکسری از واحدهای پیشروی دانشگاه، مثل واحد علوم و تحقیقات، واحد نجفآباد و واحد قزوین را انتخاب کنند، در این واحدهای دانشگاهی به آنها مسکن و حقوق مکفی در نظر گرفته میشود، که این حقوق مکفی هم از طرف دانشگاه آزاد اسلامی و هم از طریق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تأمین خواهد شد.
وی افزود: برای آن دسته از نخبگانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع پسادکتری دارند، میتوانند در قالب شراکت در طرحهای پژوهشی مختلف به خانواده دانشگاه آزاد اسلامی بپیوندند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین رویدادهای ماه جاری، برگزاری جشنواره انرژی و مواد بود که با حضور واحدهای دانشگاهی استان تهران و توسط واحد تهران جنوب در محل نمایشگاههای دائمی دانشگاه آزاد اسلامی در تاریخهای 13 و 14 آذرماه برگزار شد، در این جشنواره آثار مرتبط با مواد و انرژی در زمینههای مختلف مانند اختراع، طرحهای پژوهشی، پایاننامهها، طراحی و دستساختهها، عکسها و سایر موارد مختلف این جشنواره به معرض نمایش درآمد و البته کارگاههایی هم درخصوص نظام موضوعات انرژی و مواد هم ارائه شد.
رنجبر گفت: رویداد مهم دیگر، فنبازار حوزه بهداشت و سلامت بود که بهعنوان اولین فنبازار تخصصی از سلسله فنبازارهای تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه بهداشت بود. این جشنواره با ارائه بیش از 100 محصول از 33 واحد دانشگاهی در تاریخهای 17 تا 19 آذرماه برگزار شد. سرمایهگذاران حوزه سلامت در این جشنواره حضور داشتند و گامهای مهمی برای تجاریسازی و تولید انبوه محصولات برداشته شد و تفاهمنامههای همکاری و قراردادهای سازندهای هم منعقد شد.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات بینالمللی رباتیک آسیا و اقیانوسیه، ادامه داد: این رقابتها با حضور کشورهای روسیه، استرالیا، کشورهای حوزه آسیا و تعدادی از کشورهای حوزه اروپا از جمله کشورهای آلمان، هلند، فرانسه و انگلستان در جزیره کیش و البته واحد امارات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد. بیش از 250 تیم در 22 لیگ از دانشگاههای کشور، حدود 230 تیم از مدارس کشور و 36 تیم خارجی هم از 15 کشور طی تاریخ 14 تا 16 آذرماه در این رویداد مهم علمی شرکت داشتند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی دیگر از اتفاقات بسیار مهم که در آذرماه رقم خورد، برگزاری سیوسومین اجلاس اتحادیه بینالمللی مؤسسات عالی جنوب شرق آسیا (آسایهل) بود که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین برگزار شد. 62 سال از تأسیس اجلاس آسایهل میگذرد و اکنون حدود 240 دانشگاه از کشورهای ایران، اندونزی، مالزی، تایلند، استرالیا، ویتنام، سنگاپور، فیلیپین، کامبوج، هنگکنگ، هندوستان، ژاپن، میانمار، سریلانکا، تیمور شرقی، لهستان، بلژیک، کانادا، فرانسه، انگلستان، نیوزلند، سوئد و آمریکا در آن عضو هستند. تا پیش از سال 2008 فقط دانشگاههای جنوب شرق آسیا عضو بودند، ولی بعد از 2008 با عضویت 29 دانشگاه دیگر هم موافقت شد.
وی افزود: اکنون از کشورهای مختلف آسیا و اروپا از جمله هشت دانشگاه از کشور جمهوری اسلامی ایران هم در آن حضور دارند که پنج دانشگاه از ایران، متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است. این کنفرانس از تاریخ 19 تا 21 آذرماه با پیامی که استاد فرزانه دکتر ولایتی ارسال فرمودند و با افتتاحیه و سخنرانی استاد فرهیخته جناب آقای دکتر طهرانچی ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی و رؤسای دانشگاههای برتر آسیا و پژوهشگران و چهرههای علمی برجسته کشوری برگزار شد.
جزئیات ششمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی
رنجبر با اشاره به برنامههای آتی دانشگاه آزاد اسلامی در ذیل برنامههای هفته پژوهش گفت: ششمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی را در پیش رو داریم که با توجه به درخشش اعضای هیأتعلمی و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در عرصههای مختلف فرهنگی، علمی، پژوهشی بهمنظور ترویج و گسترش فرهنگ خلاقیت و نوآوری، شناسایی، تشویق و ایجاد انگیزه در پژوهشگران و فرهیختگان برگزار میشود.
رنجبر گفت: هرساله جشنوارهای با عنوان جشنواره پژوهش و فناوری فرهیختگان در دانشگاه آزاد اسلامی در سه شاخه هیأتعلمی، دانشجویی و دانشآموزی برگزار میشود که با هدف شناسایی، انتخاب و معرفی برترینهای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، اعم از کتاب، مجلات علمی، مقالات طرح پژوهشی، مرکز تحقیقات، انجمنهای علمی ادبی هنریمان، مراکز رشدمان، واحدهای فناورمان، شرکتهای دانشبنیان، نوآوری، مخترعان، آزمایشگاههای برتر، رسالههای دکتری تخصصی و پایاننامههای کارشناسی ارشد، معرفی و تقدیر از پژوهشگران برگزیده، واحدهای دانشگاهی، آموزشکده و مدارس سما، در ششمین دوره جشنواره در تاریخ چهارم دیماه برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/4116/4007/پ
انتهای پیام/