دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آذر 1397 - 16:01
در دانشگاه تهران چه گذشت؛

قالیباف در پس پرده پاسخگویی/ اعتراض پلاکاردی به بی‌تدبیری دولت!

دیدار دانشجویان با شهردار اسبق تهران حواشی بسیاری داشت. دانشجویان با هشتگ «زنونابین» به بی‌تدبیری‌های دولت اعتراض کردند.
کد خبر : 343159
1 (16).jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-علیرضا ضرغامی، مراسم گرامیداشت ۱۶ آذر روز دانشجو بعد از ظهر دیروز به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران و با حضور دانشجویان این دانشگاه در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.


در این مراسم که با شعرخوانی و اجرای زنده جمشید جم (خواننده سرود یار دبستانی من) همراه بود، بیانیه انجمن اسلامی مستقل نیز به مناسبت روز دانشجو قرائت شد.


اگر از حضور دانشجویان، حداقل با ظواهر مختلف در این مراسم بگذریم، نکات جالب دیگری از جمله تزیین محل مراسم با عکس‌هایی از علی شریعتی، آیت‌الله طالقانی و شهدای ۱۶ آذر گرفته تا شهیدان مطهری، چمران و شهید مدافع حرم دهه هفتادی حججی جلب توجه می‌کند.


شور و نشاط دانشجویان برای مراسمی که متعلق به خود آنهاست نیز در نوع خود نسبت به سال‌های گذشته پررنگ‌تر و پرشورتر است، این موضوع را می‌توان در گپ و گفت‌های آنها با یکدیگر، قبل از شروع مراسم یا توزیع مجلات دانشجویی و همکاریشان برای برگزاری مطلوب مراسم مشاهده کرد.


برنامه گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه تهران با تأخیر آغاز شد و شعرخوانی حسین صیامی پس از قرائت قرآن و پخش سرود ملی، به آن رسمیت داد.


ابیات صیامی با موضوع برجام، نقد عملکرد مسئولان در برجام، مقصر جلوه‌دادن دولت‌های قبلی توسط دولت فعلی، بی‌سواد خواندن منتقدان توسط رئیس‌جمهور، وجود مشکلات به دلیل عدم پیروی از سیره اهل بیت و همچنین مدح شهدای مدافع حرم برای دانشجویان اجرا شد که مستمعان را با آن شور انقلابی به ذوق آورده بود.


بعد از ناراحتی دانشجویان از اجازه ندادن نصب دکور و بنر به بهانه بازسازی سالن محل سخنرانی، قطع چندباره سیستم صوتی با وجود ایجاد مشکل در برگزاری مراسم، این مسئله برای دقایقی سوژه خنده دانشجویان شد.


اعتراض به بی‌تدبیری دولت به روش دانشجویی


قالیباف با تشویق دانشجویان و شور آن‌ها وارد سالن شد. دانشجویان آن قدر مشتاق این برنامه بودند که حتی جای خالی در سالن دیده نمی‌شد.


اما در گوشه و کنار سالن دست‌نوشته‌هایی به چشم می‌آمد که محتوای آن‌ها جز اعتراض به بی‌تدبیری نبود. دانشجویان با تشویق‌های خود قالیباف را به سخنرانی دعوت کردند و بعضاً حرف و حدیث‌هایی هم در بین آن‌ها موج می‌زد. همه منتظر بودند تا ببیند محمدباقر قالیباف که از انتخابات 96 تاکنون در این‌رابطه سخن نگفته چه خواهد گفت و چه پاسخی به هزاران علامت سوال دانشجویان خواهد داد.


در کناره‌های محل همایش هم دانشجویانی دیده می‌شدند که خود را آماده پرسش از قالیباف می‌کردند تا با همان روحیه دانشجویی سؤالات خود را از شهردار اسبق تهران بپرسند.


روز دانشجو در دانشگاه تهران


قالیباف بعد از صحبت‌های جمشید جم و شعرخوانی صیامی با تشویق‌های دانشجویان پشت تریبون قرار گرفت و به ایراد سخنرانی پرداخت که مشروح آن منتشر شده است.


از پاسخگویی به پرداخت مالیات نهادهای مختلف تا ایجاد امید در بین دانشجویان


سخنرانی که تمام شد برخی از دانشجوها هنوز نتوانسته بودند تا سؤالات خود را با عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در میان بگذارند همین باعث شد تا قالیباف در بین راه به سؤالات تک تک دانشجویان پاسخ دهد و مدتی را در بین راه بماند. وی در نخستین مواجهه با دانشجویی که از قالیباف در خصوص پاسخگو نبودن برخی افراد و نهادها به مالیات مطرح کرد، این چنین پاسخ داد: هیچ استثنایی در خصوص پرداخت مالیات بین نهادها وجود نداشته و همه نهادها باید صورت حساب مالی خود را برای پرداخت مالیات ارائه دهند و اگر قانون اجازه دهد تا در مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات مستقیم و غیرمستقیم تخفیفاتی ارائه دهند به معنای عدم پرداخت مالیات نیست.


دانشجوی دیگری با اشاره به تأکید قالیباف بر اشباع ناکارآمدی دولت از وی سؤال کرد که آیا این ناکارآمدی مختص دولت کنونی است یا همه دولت‌ها که عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هزینه‌های زیادی که دولت دارد یکی از نشانه‌های ناکارآمدی آن است چراکه بودجه‌ای را که تعیین می‌کند به دلیل عدم شفافیت هزینه‌ها فشارش را بر گردن مردم می‌اندازد به این صورت که هیچ دولتی شفاف نمی‌گوید کسری بودجه چقدر است و افتخار همه دولت‌ها این بوده که بگویند کسری بودجه‌ای ندارند. اگر مجلس هم این کار را کرد دولت باید به مجلس اعتراض و آن را به اطلاع مردم برساند، ما تنها یک خزانه نداریم بلکه خزانه دولت، یارانه‌های جمع‌آوری شده از محل هدفمندی یارانه‌ها، ۱۴ درصد سهم شرکت ملی نفت از فروش نفت و همچنین حساب ذخیره ارزی از برنامه سوم تا امروز از دیگر منابعی هستند که وارد خزانه نمی‌شود.


وی ادامه داد: اگر منظور شما از برخی نهادها ستاد اجرایی و یا بنیاد مستضعفان است آن‌ها نیز همین‌طور هستند و تفاوتی بین نهادها نیست اما از قضا دولت‌ها در این خصوص مؤثر هستند که این کسری را شفاف نمی‌کنند و هزینه‌های آن را بر مردم تحمیل می‌کنند و امروز شاهد اشباع ناکارآمدی دولت‌ها هستیم چراکه مشکل ما سرمایه و پول نیست.


روز دانشجو در دانشگاه تهران


 دانشجوی دیگری از وضع موجود و اینکه شرایط کشور چه می‌شود از قالیباف سؤال کرد که وی نیز این‌چنین پاسخ داد: با اطمینان می‌گویم واقعاً کشور ظرفیت این را دارد تا در یک دوره چهار ساله سامان پیدا کند و آماده یک حرکت جدی و رشد با وجود تحریم‌ها و کارشکنی‌ها هستیم و اعلام می‌کنم جای هیچ ناامیدی وجود ندارد.


در قضیه کوی دانشگاه به بنده اتهام زدند


 یکی دیگر از دانشجویان دختر حاضر در این مراسم خطاب به قالیباف عنوان کرد آیا شما گشت ارشاد را پایه‌گذاری کردید و قالیباف پاسخ این منتقد را این‌چنین داد: با ورودم به نیروی انتظامی اولین بار نیروهای خانم را رسمی و درجه‌دار کرده و آن‌ها را به جایگاه افسری رساندیم. در دوره بنده گشت ارشاد ایجاد نشد و این موضوعات حاصل فرافکنی‌ها است که مانند اتفاقات کوی دانشگاه به بنده اتهام زدند درصورتی‌که من یک سال بعد از حوادث کوی دانشگاه یعنی در سال ۷۹ وارد نیروی انتظامی شده‌ام اما معتقد به عفت عمومی در جامعه هستم چراکه این موضوع یک بحث قانونی و اجتماعی است به‌طور مثال در فرانسه هر خانمی اجازه ندارد تا با هر لباسی در سر کار حاضر شود اما باید این موضوعات اولویت‌بندی شود. با اصل گشت ارشاد مخالف نیستم اما در بحث اجرا همیشه انتقادهایی وجود دارد که در آن دوران نیز با راه‌اندازی ۱۹۷ سعی داشتیم تا در جهت کنترل نیروها سروسامانی بدهیم.


 در ادامه یک دانشجوی اقلیت ارامنه نیز به معماری شهر تهران اشاره کرد و در خصوص اقدامات قالیباف در دوره شهرداری از وی سؤال کرد که قالیباف گفت: در دوره شهرداری تهران یکسری اقدامات حقوقی و قانونی در این حوزه انجام شد و اعتقاد داشتیم که نمای ساختمان حقوق مالکان نیست بلکه متعلق به همه مردم است به همین دلیل به دنبال قانونی‌کردن این موضوع بودیم اما در همان حین نیز با صحبت با مردم و همچنین اضافه کردن کمیسیونِ «نما»، اقدامات مطلوبی را انجام دادیم که از نتایج آن می‌شود به تغییر چهره خیابان‌های انقلاب و امام خمینی در سال‌های ۹۲ و ۹۳ اشاره کرد. همچنین با ایجاد مشوق‌هایی برای احیای بافت فرسوده توانستیم ۳۸ درصد احیای بافت فرسوده را در قبال 8 درصد احیاهای بافت فرسوده کشور کسب کنیم.


 قالیباف در خاتمه FATF را ابزار سیاسی برای دشمنان دانست و از برنامه‌های مجمع تشخیص مصلحت برای حل این موضوع خبر داد.


انتهای پیام/4107/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب