واشقانی: نخبگان با کیفیت بخشیدن به تولیدات پژوهشی وارد رقابت بازارهای جهانی شوند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی در آیین افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سراسری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان که با حضور روسای باشگاههای سراسر کشور به میزبانی واحد بندرعباس برگزار میشود، با توجه به نقش مهم نخبگان در پیشبرد اهداف کشور گفت: نقش نخبگان باید در ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و.... به شکلی باشد که ماحصل آن برای عموم قابل لمس و محسوس باشد و مردم بتوانند نقش کارآفرینی نخبگان را در بالا بردن کیفیت زندگی خود به عینه ببینند.
وی با ابراز رضایت از روند مقالات ISI در دانشگاه و کسب رتبه ایران در جهان گفت: رتبه مقالات ISI در جهان ارزش و اعتبار خوبی دارد ولی باید از نظر ارجاعات نیز بتوانیم خود را به این رتبه نزدیک سازیم تا به اعتبار مقالات خود بیفزاییم.
واشقانی با توجه مبحث تولید ناخالص داخلی گفت: ارزش افزوده فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی یکی از شاخص های اصلی برای سنجش تولید ناخالص است که با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در افق 1404 باید 50 درصد این درآمدها از شرکت های دانشبنیان تامین شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد با تاکید بر لزوم تقویت روحیه کارآفرینی در بین جوانان و نخبگان کشور گفت:تبدیل علم به ثروت و تجاری سازی در این عرصه، از جمله اهدافی است که دانشگاه در سال اقتصاد و فرهنگ دنبال می کند و با فرهنگ سازی و نهادینه کردن آن در جامعه به دنبال مرتفع کردن مشکلات و نیازهای ضروری کشور است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد با تاکید بر لزوم تقویت روحیه کارآفرینی در بین جوانان و نخبگان کشور گفت:تبدیل علم به ثروت و تجاری سازی در این عرصه از جمله اهدافی است که دانشگاه در سال اقتصاد و فرهنگ دنبال می کند و با فرهنگ سازی و نهادینه کردن آن در جامعه به دنبال مرتفع کردن مشکلات و نیازهای ضروری کشور است |
واشقانی مواهب الهی را در کشور ایران بی نظیر خواند و گفت: واحدهای دانشگاهی باید با شناخت پتانسیل های مناطق خود در حوزه های کشاورزی، صنایع، زیست محیطی و... گام های موثر و قابل درکی بردارند و بتوانند در توسعه این پتانسیل نهفته و تولید محصولات قابل عرضه به بازار جهانی گامهای مستمر و قابل تحسینی بردارند.
وی جذب، پرورش، حمایت و هدایت استعدادهای درخشان و نخبه را از وظایف مهم باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانست و افزود: باشگاه تاکنون فعالیت های سازنده ای در نقاط مختلف کشور انجام داده است و با برنامه های مدون جامع و هماهنگ باید در زمینه های آموزشی، فرهنگی، پژوهشی، کارآفرینی و حمایتی، چشم انداز این باشگاه در 1404 به بالندگی و توسعه نزدیک شود.
وی از نوآوری، اختراع، تعداد انتشارات و ارجاعات، ارزش افزوده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و شبکه سازی دانش به عنوان مولفه های دانشمندان و نخبگان برتر یاد کرد و گفت: متاسفانه با وجود فعالیت های پژوهشی و ارایه مقالات،آمارها در دنیا نشان می دهد که در عرصه پژوهش پیشرفت چشم گیری نداشته ایم و تا نقطه ایده آل هنوز فاصله داریم که باید با همت، تلاش و پشتکار در آینده نزدیک به سرمقصد و قله علم و دانش دست یابیم.
این مسئول با توجه به منویات مقام معظم رهبری درخصوص تولید مقالات و کیفی سازی آن گفت:مقالات یا باید بازار محور باشند که منجر به تجاری سازی شوند یا اینکه پژوهش های بنیادین عمیقی باشند و بتوانند پژوهشگر را به یک نظریه پرداز در رشته مربوطه تبدیل کنند.
وی تقویت انگیزه و استعدادهای اعضا در جهت تأمین نیروهای علمی ـ پژوهشی کشور، توسعه روحیه گروه گرائی در بین اعضا، بروز و ظهور خلاقیت های اعضا در زمینه های گوناگون و همچنین ارتقای سطح کیفی اعضا در ابعاد مختلف فرهنگی، آموزشی و پژوهشی را از اهداف باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان برشمرد.
پانزدهمین اجلاس سراسری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با استقبال حداکثری روسای باشگاه واحدهای دانشگاهی در سالن امام رضا (ع) واحد بندرعباس از امروز به مدت سه روز در حال برگزاری است.
انتهای پیام/