دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آذر 1397 - 18:48
معاون درمان خبر داد:

عدالت در دسترسی به خدمات درمانی در مناطق محروم

معاون وزیر بهداشت گفت: با اجرای سند درمان ۱۴۰۴ تمامی موارد و کمبودها در مناطق محروم رفع و دسترسی به خدمات درمانی عادلانه می‌شود.
کد خبر : 342547

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، قاسم جان‌بابایی در ارتباط با سند ملی راه درمان کشور اظهار کرد: نقشه راه درمان کشور ۱۴۰۴ به ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات درمانی به خصوص در مناطق محروم کمک می‌کند.


وی با بیان اینکه به استناد بند ۱-۸ سیاست‌های کلی سلامت، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و ماده ۷۲ و ۷۴ قانون برنامه ششم توسعه، وزارت بهداشت مکلف شد تا خدمات درمانی را سطح‌بندی کند، افزود: امروز، سند و نقشه راه درمان کشور در تمام دانشگاه‌ها و مناطق کشور را در اختیار داریم.


 جان‌بابایی، ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات درمانی به خصوص مناطق محروم، بهره مندی مناسب و به موقع از این خدمات، توسعه پایدار مناطق محروم کشور با تاکید بر توسعه منابع سلامت، جلوگیری از سرمایه گذاری‌ها و هزینه‌های غیر ضروری و اصلاح فرآیندهایی که باعث ایجاد هزینه‌های غیر ضرور می‌شود را از جمله اهداف اجرای نقشه راه درمان در کشور برشمرد و گفت: سند درمان در راستای رفع مشکلات بیمارستان‌های سراسر کشور و به منظور ایجاد ساختاری مناسب، تدوین شده و با اجرای آن در حوزه درمان اقدامات خوبی انجام خواهد شد.


وی با بیان اینکه تعیین سقف در بیمارستان‌ها و مراکز درمانگاهی با هدف کاهش هزینه‌های درمانی است، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین شاخص‌ها در حوزه سلامت، تعداد تخت نسبت به جمعیت است که براساس سیاستگذاری سند درمان ۱۴۰۴، در کشور به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت ۲.۵ تخت بیمارستانی نیاز است.


جان‌بابایی افزود: باید توجه کرد که مناطقی در کشورمان وجود دارد که به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت سه یا ۳.۵ تخت وجود دارد و از نظر شاخص، میزان مطلوبی را به خود اختصاص داده‌اند. این درحالی است که برخی شهرها مانند مناطق اطراف تهران و مناطق مرکزی کشور چون جنوب کرمان و بعضی از قسمت‌های سیستان و بلوچستان از نظر نسبت تعداد تخت به جمعیت وضعیت خوبی ندارند.


معاون درمان وزارت بهداشت، عقب‌ماندگی و کمبودهای تاریخی و عدم توسعه و همیاری بخش خصوصی و خیریه‌ها را دو دلیل عمده در حوزه عدم ارتقای مناسب تخت‌های بیمارستانی در برخی نقاط کشور قلمداد کرد و گفت: متاسفانه در برخی شاخص‌های حیاتی دیگر مانند تخت‌های ویژه همچنان کمبود وجود دارد و نیاز به توسعه و فعالیت بیشتر همچنان احساس می‌شود.


وی گفت: در سند درمان ۱۴۰۴ تمامی موارد و کمبودها از قبیل تعداد تخت، تجهیزات و نیروی انسانی که نیازمند منابع قابل توجه‌تری نسبت به شرایط فعلی است، مورد توجه قرار گرفته و امیدواریم هم سازمان برنامه و بودجه و هم دولت تأمین منابع این نیازها را در بودجه سال بعد لحاظ کنند.


انتهای پیام/4044/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته