دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آذر 1397 - 13:25
از کفاشیان تا بهاروند؛

5 بازنشسته‌ای که شاید فوتبال را تعلیق کنند

این روزها که سایه تعلیق بر سر فوتبال ایران افتاده، در صورت تحقق این اتفاق همه موضوع را از چشم 5 عضو بازنشسته هیأت رئیسه می‌بینند که حاضر به استعفا نمی‌شوند.
کد خبر : 342379

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اعمال قانون جدید بازنشستگی در ورزش بدون تردید سوژه اول روزها و هفته‌های گذشته بوده است؛ بعد از تایید قانون جدید توسط شورای نگهبان همه از کنار رفتن رؤسایی حرف زدند که فکرش را هم نمی‌کردند دوره مدیریتشان در فدراسیون‌های ورزشی مختلف این‌قدر کوتاه باشد؛ این اتفاق اما رخ داد و در فدراسیون‌های مختلف شاهد ایجاد تغییرات از سوی وزارت ورزش بودیم. در این باره برخی رؤسا خیلی سریع از قانون تمکین کردند و استعفا دادند، برخی مقاومت کردند و وزارت ورزش مجبور شد بدون توجه به استعفا ندادن رؤسا سرپرست فدراسیون را انتخاب کند و فقط یک فدراسیون است که زیر بار جدایی نمی رود؛ فوتبال.


در پرطرفدار ترین فدراسیون ورزشی رئیس و 5 عضو هیأت رئیسه و دبیرکل بازنشسته بودند؛ در این بین اولین تغییر در پست دبیر کل پیش آمد که یک پست انتصابی است. بر این اساس محمدرضا ساکت استعفای خود را تقدیم کرد و مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال هم ابراهیم شکوری را به عنوان سرپرست دبیرکلی برگزید.


از سوی دیگر تاج خودش با توجه به مدارک ایثارگری که در اختیار دارد، بعید است مشکل خاصی برای ادامه فعالیت داشته باشد اما 5 عضو هیأت رئیسه راهی برای ماندن ندارند. آنها طبق قانون باید از سمت خود استعفا بدهند اما حالا که به آخرین مهلت کنار رفتن بازنشسته‌ها(15 آذر) رسیده‌ایم، هیچ اقدامی در این باره نکردند. فریدون اصفهانیان، محمود اسلامیان، حیدر بهاروند، کاظم طالقانی و علی کفاشیان 5 عضو بازنشسته هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال هستند که باید تکلیف خود را هرچه سریع تر روشن کنند؛ اتفاقی که اگر رخ ندهد می‌تواند فوتبال ایران را در آستانه جام ملت‌ها با شوک تعلیق مواجه کند.


اما 5 عضو بازنشسته هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال که همچنان بر مواضع خود مبنی بر ماندن در سمت شان پافشاری دارند و فوتبال ایران را در آستانه تعلیق قرار داده اند، چه کسانی اند و چگونه وارد فدراسیون شدند؟ ادامه این گزارش آنها را به شما می‌شناساند.


1-کاظم طالقانی؛ نماینده هیأت‌های فوتبال در هیأت رئیسه


رییس هیأت فوتبال استان خوزستان که در سال‌های گذشته با وجود مشکلات فراوان در امر برگزاری مسابقات در این استان عنوان برترین هیأت فوتبال کشور را به خود اختصاص داد در 18 اردیبهشت ماه 95 با رای قاطع مجمع به عضویت هیأت رئیسه در آمد. او در این مجمع انتخاباتی 45 رای که بالاترین رای برای عضویت در هیأت رئیسه بود را به خود اختصاص داد و توانست به این عنوان برسد. طالقانی از آن زمان تاکنون حاشیه‌های زیادی هم داشته است؛ از ماجرای دستگیری پسر او در اهواز گرفته تا افشای اقداماتی که او برای جدایی کارلوس کی روش از تیم ملی قبل از جام جهانی انجام داد. طالقانی البته در اسفندماه 95 وقتی فرزندش بازداشت شده بود، اعلام کرد این دستگیری ارتباطی با فوتبال نداشته است. حالا طالقانی یکی از بازنشسته‌های شاغل در فوتبال است که باید پستش را تحویل بدهد.


2-محمود اسلامیان؛ مدیر اقتصادی، توانمند در فوتبال


محمود اسلامیان در فضای غیر فوتبالی فردی کاملا شناخته شده و کاربلد است. او به عنوان رئیس سازمان بازنشستگی کل کشور و عضو اتاق بازرگانی اصفهان که پست‌های اقتصادی دیگری نیز در کارنامه اش دارد، به واسطه اصفهانی بودن رفاقت خوبی نیز با مهدی تاج دارد. اسلامیان اولین بار در اواخر سال 94 نامش در فوتبال شنیده شد. او به عنوان سرپرست نایب رییسی دوم فدراسیون فوتبال منصوب شد اما وقتی در مجمع 18 اردیبهشت برای او رای گیری برگزار شد، نتوانست به پست نایب رییسی دوم برسد. او از اعضای مجمع رای اعتماد نگرفت و پروژه حضورش در فوتبال به نظر منتفی می‌رسید اما 8 آبان ماه 95 مهدی تاج در حکمی اسلامیان را به عنوان عضو موقت هیأت رئیسه انتخاب و معرفی کرد. بعد از جدایی غلامرضا بهروان از هیأت رئیسه فدراسیون که اتفاقا او نیز به خاطر بازنشستگی کنار رفته بود، تاج این تصمیم را گرفت و در نهایت 29 آذر 96 در رقابتی که میان اسلامیان و عزیزی خادم در مجمع شکل گرفت عضو موقت هیأت رئیسه با رای اعتماد مجمع دائم شد و توانست به هیأت رئیسه راه پیدا کند. حضور او اتفاقات مثبت زیادی را به همراه داشت و نمی شود از تاثیرات فعالیت‌هایی که اسلامیان در راستای پیشرفت فوتبال در این چند سال انجام داد به سادگی گذشت.


3- حیدر بهاروند؛ بازنشستگی عامل ریاست سازمان لیگ


بهاروند ریاستش در سازمان لیگ را مدیون قانون بازنشستگی است که چند سال قبل اجرا شد. در روزهایی که فدراسیون فوتبال عذر 42 نفر را به دلیل بازنشستگی خواست علی کاظمی سرپرست ریاست سازمان لیگ هم نتوانست ادامه دهد تا در نهایت او 18 آبان 95 با حکم تاج سرپرست سازمان لیگ شود. بهاروندی که اردیبهشت ماه 95 با اخذ 37 رای در دور اول و 44 رای در دور دوم از اعضای مجمع توانسته بود به هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال برسد، 25 اسفند 95 با رای همین مجمع نایب رئیس دوم و ریاست سازمان لیگ فوتبال را برعهده گرفت. او حالا نزدیک به 3 سال است که در هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال عضویت دارد.


4- فریدون اصفهانیان؛ مرد چهار شغله فوتبال


داور بازنشسته فوتبال یک مورد عجیب محسوب می‌شود؛ او همین حالا علاوه بر ریاست کمیته داوران و عضویت در هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال، ریاست شورای شهر زنجان و ریاست هیأت فوتبال استان زنجان را هم بر عهده دارد تا یک مدیر بازنشسته و  در عین حال چهار شغله به حساب بیاید؛ اصفهانیان در مجمع 18 اردیبهشت 95 با 38 رای اعضای مجمع به هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال رسید و تا الان در این سمت عضویت دارد. او در مصاحبه‌های اخیرش بارها تأکید کرده که فدراسیون فوتبال یک نهاد خصوصی است و نباید شامل قانون جدید بازنشسته‌ها شود تا تاکید او برای بقا در فدراسیون علنی شود.


5- علی کفاشیان؛ 10 سال حضور در فوتبال


رئیس سابق فدراسیون فوتبال 10 سال است ورزش‌های دیگر را رها کرده و در رشته پرمخاطب حضور دارد. او بعد از 8 سال و نیم دیگر نتوانست در پست ریاست فوتبال باقی بماند و با وجود بازنشسته بودن با تکیه بر مدارک ایثارگری همراه با مهدی تاج طرح پوتین- مدودف را اجرا کردند و با احراز پست ریاست توسط تاج او نایب رئیس اول فدراسیون نام گرفت. کفاشیان در همه این مدت عضو هیأت رئیسه هم بوده و البته چندماهی است ریاست کمیته فوتسال را برعهده گرفته است. یکی از 3 نواب رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا هنوز هم اصرار دارد که قانون بازنشستگی نباید شامل فدراسیون شود و به همین خاطر از سمتش استعفا نمی کند.


علاوه بر این پنج عضو هیأت رئیسه در فدراسیون فوتبال نفرات دیگری نیز هستند که شامل قانون بازنشستگی می‌شوند. داوود رفتی رئیس دپارتمان داوری فدراسیون و غلامحسین زمان آبادی مشاور فرهنگی نیز بازنشسته هستند و باید سمت شان را ترک کنند. همچنین ۱۲ رئیس هیأت هم شامل این قانون می‌شوند که احتمالاً مجبور خواهند شد پست خود را ترک کنند.


منبع: ورزش سه


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب