دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مرداد 1394 - 14:24
رئیس نهمین کنگره بین‌المللی چالش‌ها در هماتولوژی و انکولوژی کودکان:

سالانه بیش از 100 هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا می‌شوند

رئیس نهمین کنگره بین المللی چالش‌ها در هماتولوژی و انکولوژی کودکان با بیان اینکه سالانه بیش از 100 هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا می‌شوند، گفت: 350 نفر از این جمعیت را اطفال به خود اختصاص می‌دهند، در واقع می‌توان گفت اطفال 3 درصد جمعیت مبتلایان به سرطان را تشکیل می‌دهند.
کد خبر : 33929

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، دکتر سید حسین ابوالقاسمی در نشست خبری که به مناسبت نهمین کنگره بین المللی چالش‌ها در هماتولوژی و انکولوژی کودکان برگزار شد، گفت: آخرین اطلاعات مرکز ثبت سرطان وزارت بهداشت نشان می‌دهد، سالانه 3500 فرد زیر 15 سال به سرطان مبتلا می‌شوند.


وی افزود: سالانه 100 تا 110 هزار فرد در کشور به سرطان مبتلا می‌شوند که 350 نفر از این جمعیت را اطفال به خود اختصاص می‌دهند، در واقع می‌توان گفت اطفال 3 درصد جمعیت مبتلایان به سرطان را تشکیل می‌دهند.


سرطان‌ در کودکان در بیش از 85 درصد موارد قابل درمان است


رئیس نهمین کنگره بین‌المللی چالش‌ها در هماتولوژی و انکولوژی کودکان با بیان اینکه اهمیت توجه به این کودکان کم نیست، گفت: چون کودکان در آغاز راه زندگی هستند، درمان در این بیماران بسیار مهم است.


ابوالقاسمی تصریح کرد: سرطان‌ در کودکان در بیش از 85 درصد موارد قابل درمان است زیرا رشته انکولوژی کودکان پا به پای رشته تخصصی سرطان در بزرگسالان پیشرفت کرده است.


وی با تاکید بر اینکه سرطان در کودکان را باید به روش‌های پیشرفته و بروز درمان کرد، گفت: بطوری که ضمن درمان از بیشترین بهره و کمترین عارضه برخوردار شوند که پیشرفت در این حوزه نیاز به آموزش و تحقیقات بیشتر دارد.


رئیس نهمین کنگره بین‌المللی چالش‌ها در هماتولوژی و انکولوژی کودکان در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: اطلاعات در خصوص اینکه که کدام مناطق کشور بیشترین مبتلایان به سرطان خون را دارند، در دسترس نداریم.


عود سرطان در بزرگسالان نادر است


وی درباره بازگشت مجدد بیماری پس از درمان، گفت: عود مجدد سرطان در بزرگسالان حدود 2 تا 3 درصد گزارش شده است به گونه‌ای که اگر پس از 5 سال بعد از درمان بیماری عود نکند، امکان بازگشت آن وجود ندارد.


ابوالقاسمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند درصد خانواده‌ها به دلیل هزینه‌ها، درمان را رها می‌کنند، گفت: برای تداوم درمان دو مساله یکی وجود پزشک حاذق و دیگری پائین بودن هزینه‌ها بسیار مهم است که خوشبختانه امروزه با وجود این دو عامل در تمامی کشور ترک روند درمان بسیار کاهش یافته است و از طرفی نیز حضور خیرین برای کمک به درمان بیماران سرطانی افزایش یافته است.


روزانه یک داروی جدید برای درمان سرطان بزرگسالان وارد کشور می‌شود


رئیس نهمین کنگره بین المللی چالش‌ها در هماتولوژی و انکولوژی کودکان در ادامه سخنانش درباره داروهای مورد نیاز بیماران سرطانی گفت: در سرطان‌های بزرگسالان هر روز یک داروی جدید وارد بازار می‌شود که عمده آنها گران قیمت است و تاثیر 100 درصدی هم ندارند، اما در حوزه کودکان جدیدترین داروها مربوط به 10 سال گذشته است اما می‌توان گفت این داروها به طور کامل پاسخگوی نیاز این بیماران است.


وی افزود: با اقدامات حمایتی خوب مانند وجود فرآورده‌های خونی لازم، کنترل تب و غیره می‌توان تاثیر گذاری این داروها را نیز افزایش داد.


ابوالقاسمی با بیان اینکه بخش کمی از هزینه‌های سرطان مربوط به سرطان کودکان است، عنوان کرد: معمولا داروهای کودکان ارزان است زیرا در بیش از 95 درصد موارد این داروها قدیمی هستند و قیمت آنها به مراتب کمتر از داروهای جدید است اما این بدان معنا نیست که هزینه درمان همیشه کم است زیرا علاوه بر دارو بستری طولانی مدت در بیمارستان، پیوند و غیره نیز هزینه‌هایی را به خانواده‌ها متحمل می‌کنند.


هزینه درمان در سرطان را نمی‌توان پیش بینی کرد


وی افزود: اما به طور کلی نمی‌توان هزینه درمان در سرطان را پیش بینی کرد، زیرا بر اساس مدت زمان بستری در بیمارستان، تعداد شیمی درمانی و رادیوتراپی و همچنین بازگشت مجدد بیماری هزینه‌ها بسیار متفاوت می‌شود به گونه‌ای که گاه هزینه درمان یک بیمار سرطانی بیش از 200 میلیون و بیمار دیگر کمتر از پنج میلیون هزینه را در برمی‌گیرد.


ابوالقاسمی درباره تولید داروهای سرطان کودکان در کشورهای مختلف گفت: در سال‌های اخیر کشورهای مختلفی در آمریکای لاتین و آسیا نسبت به ساخت داروهای قدیمی سرطان کودکان اقدام کرده‌اند که کیفیت آنها چندان قابل اطمینان نبوده و بعضا خیال ما از بابت این داروها راحت نیست. این دسته از داروها دارای برندهای متفرقه‌ای هستند که به کشور ما وارد شده است و در سال ۹۱ که درگیر بحران دارویی بودیم، برخی از این داروها وارد کشورمان شد که پس از اینکه متوجه شدیم، آنها را جمع آوری کردیم.


عوامل تاثیرگذار در بروز سرطان


رئیس نهمین کنگره بین‌المللی چالش‌ها در هماتولوژی و انکولوژی کودکان درباره عوامل تاثیر‌گذار در بروز سرطان گفت: به طور کلی تغییر ژن منجر به بروز سرطان می‌شود که عوامل مختلفی مانند مصرف سیگار، قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس و گاما، بنزن و در برخی موارد مصرف داروهای درمان سرطان موجب ایجاد تغییراتی در ژن می‌شوند که این عوامل ثابت شده هستند، اما تاثیر برخی موارد از قبیل چاقی، بی‌تحرکی، مصرف فست فودها، آلودگی آب، خاک، غذا و غیره مورد مطالعه قرار گرفته و تاثیر آنها در تحقیقات ثابت شده است که حتی مطرح شده برای مثال استعمال سیگار علاوه بر خود فرد اطرافیان به خصوص فرزند فرد سیگاری را نیز در معرض ابتلا به سرطان قرار می‌دهد.


بیماری‌های مغلوب در ازدواج‌های فامیلی به ارث می‌رسند


ابوالقاسمی در خصوص بیماری‌های ژنتیکی که بر اثر ازدواج‌های فامیلی در کودکان به وجود می‌آید، گفت: بیماری‌های ارثی معمولا به صورت مغلوب به ارث می‌رسند یعنی دو ژن باید وجود داشته باشد تا بیماری خونی بروز کند. اگر دو غریبه با هم ازدواج کنند شانس اینکه هر دو، یک ژن را داشته باشند کمتر است اما در ازدواج فامیلی وجود یک ژن در هر دو نفر بیشتر می‌شود. بنابراین بیماری‌های مغلوب در ازدواج‌های فامیلی به ارث می‌رسند.


وی افزود: ایران جزو نخستین کشورهایی بود که از سال 1375 غربالگری بیماران خونی را آغاز کرد؛ به طوری که در حال حاضر از تولد سالانه هزار کودک تالاسمی به کمتر از 200 تولد رسیده‌ایم. این غربالگری در بیماری‌های هموفیلی نیز انجام می‌شود و در این مورد پیشرفت خوبی داشته‌ایم.


رئیس نهمین کنگره بین‌المللی چالش‌ها در هماتولوژی و انکولوژی کودکان، عنوان کرد: اگر این بیماری‌ها در خانواده زودتر شناسایی شوند، امکان تشخیص آن‌ها قبل از تولد افزایش می‌یابد. خوشبختانه در بسیاری از بیماری‌های ارثی و خونی امکان تشخیص قبل از تولد وجود دارد. در حال حاضر در بیماری تالاسمی بیش از 15 مرکز در اکثر استان‌های کشور به تجهیزات تشخیص قبل از تولد مجهز شدند و خوشبختانه قانونی در مورد اینکه چه بیماری‌هایی را می‌توان قبل از تولد تشخیص داد، وجود دارد؛ چرا که امکان تشخیص بیماری‌ها زیر 16 هفتگی نیز وجود دارد.


کاهش شمار تولد کودک مبتلا به تالاسمی


وی افزود: در حال حاضر در زمینه بیماری‌هایی مانند تالاسمی، هموفیلی و برخی بیماری‌های ژنتیکی تشخیص قبل از تولد با مجوز سازمان پزشکی قانونی انجام می‌شود و بهترین نتیجه را در تالاسمی گرفته‌ایم.


ابوالقاسمی در پایان درباره تاثیرات بمباران شیمیایی در دوران دفاع مقدس در فرزندان مجروحان گفت: در مطالعه‌ای که حدود 14 پیش در منطقه سردشت انجام شد نشان داد هیچ بیماری مشخصی در این افراد بروز پیدا نکرده است که بتوان ارتباط آن با افزایش مواد شیمیایی ثابت کرد.


بر اساس گزارش خبرنگار آنا، نهمین همایش بین‌المللی چالش‌ها در هماتولوژی و انکولوژی کودکان از تاریخ 25 تا 27 شهریور ماه در بیمارستان محک برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب