دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مرداد 1394 - 13:34
در پی تکامل ساها صورت می‌گیرد

تدوین کتابچه‌های ارائه خدمات آزمایشگاهی از سوی واحدهای دانشگاهی

مدیرکل دفتر توسعه شبکه‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: نیاز به اطلاعات آزمایشگاه‌ها به صورت مکتوب بسیار احساس شده و در این راستا واحدهای دانشگاهی باید برای تدوین کتابچه‌های ارائه خدمات آزمایشگاهی کوشا باشند.
کد خبر : 33909

به گزارش خبرنگار آنا از رشت، دکتر علیرضا ایرانبخش در نخستین نشست کمیته استانی سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد (ساها) که با حضور رئیس واحد رشت و دبیر هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان، رؤسا و معاونان پژوهشی واحدها و مراکز آموزشی گیلان و اعضای کمیته استانی ساها در واحد رشت برگزار شد، بر اهمیت وجود آزمایشگاه‌های همکار آزاد (ساها) تاکید کرد.


وی گفت: با توجه به دیدگاه ویژه ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی به مسائل علمی و پاسخگویی به نیاز جامعه، دولت و صنعت و کمک به رفع مشکلات کشور و در پی دستور مستقیم ایشان در خصوص راه‌اندازی آزمایشگاه‌های همکار آزاد و هماهنگی حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و پیگیری دفتر توسعه شبکه‌های آزمایشگاهی دانشگاه با هدف استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود واحدهای دانشگاهی و تأمین بخشی از منابع غیرشهریه دانشجویان و تولید ثروت از علم و ارزش افزوده، زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی آزمایشگاه‌های همکار آزاد به وجود آمد.








وجود آزمایشگاه‌های همکار آزاد در کشور با داشتن تجهیزات فوق پیشرفته می‌تواند علاوه بر کمک به دولت تدبیر و امید، در راستای پاسخگویی به نیاز جامعه و کمک به رفع مشکلات کشور و استانها مؤثر باشد

این مسئول با توجه به تشکیل کمیته‌های تخصصی در حوزه پژوهشی، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با تشکیل 14 کارگروه تخصصی و استفاده از ظرفیت‌های علمی 96 نفر از استادان متخصص، به درخواست‌های رسیده از واحدها در خصوص خرید و یا استفاده از تجهیزات و دستگاه‌های مورد نیاز، رسیدگی و پس از حدکثر 45 روز کاری به درخواست هاپاسخ خواهد داد.


ایرانبخش، افزود: وجود آزمایشگاه‌های همکار آزاد در کشور با داشتن تجهیزات فوق پیشرفته می‌تواند علاوه بر کمک به دولت تدبیر و امید، در راستای پاسخگویی به نیاز جامعه و کمک به رفع مشکلات کشور و استانها مؤثر باشد.


مدیرکل دفتر توسعه شبکه‌های آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، ادامه داد: سامانه ساها در دو بخش فعالیت خواهد کرد؛ بخش اول ایجاد نظام جامع آماری و پورتال مورد نظر برای ثبت گزارش است تا تمام تجهیزات و وسایل مورد نیاز برای داشبورد مدیریتی دانشگاه آزاد تأمین شود. تأکید آیت‌ا‌لله هاشمی رفسنجانی و دکتر میرزاده در مورد بخش دوم در راستای پاسخگویی به نیازهای همه محققان کشور و منطقه بوده که بیش از صد هزار نوع ارائه خدمات پیش‌بینی شده است.



این مسئول، تصریح کرد: تبلیغات محیطی مناسب در دانشگاه‌ها، تشکیل کمیته‌های ساماندهی به تعرفه‌های آزمایشگاهی، حمایت از تولیدات داخلی و حرکت در راستای اقتصاد مقاومتی، عقد تفاهم‌نامه‌های مختلف، برگزاری کارگاه‌های توانمندسازی برای استفاده بهینه از امکانات و تجهیزات باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین رعایت ایمنی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها و ایمنی مواد و رعایت ایزو 17025 جزء اولویت‌های راهبردی در ساها است و واحدهای دانشگاهی باید در خصوص اخذ این استاندارد برای آزمایشگاه‌های خود اقدام کنند.


ایرانبخش با تبریک اخذ استاندارد کشوری از سوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت که نتیجه 8 ماه فعالیت مستمر بوده است، استان گیلان را یکی از استان‌های بسیار توانمند دانست و بیان کرد: واحدهای دانشگاهی این استان و در رأس آنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی در راستای ارائه خدمات هر چه بیشتر به جامعه و صنعت بوده و با داشتن آزمایشگاه پیشرفته سنجش و ارزیابی مواد و اخذ استاندارد کشوری می‌تواند به کمک مسئولان استانی در راستای رفع مشکلات استانی بشتابد.


همچنین در این جلسه، دکتر حسین فلاح باقر شیدائی، معاون پژوهش و فنآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، گزارش مبسوطی از فعالیت‌های پژوهشی واحدهای دانشگاهی استان گیلان ارائه داد و هر یک از رؤسا و معاونان پژوهشی واحدهای دانشگاهی حاضر در جلسه، نظر و پیشنهادهای خود را ارائه دادند.


مدیرکل دفتر توسعه شبکه های آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان از مجموعه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت بازدید کرد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب