دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 مرداد 1394 - 11:12
رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت آموزش‌ و پرورش در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد

هزینه 500 میلیارد تومانی ایران برای تحصیل دانش‌آموزان افغان

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌ و پرورش با بیان اینکه سال گذشته هزینه تحصیل دانش‌آموزان افغان در ایران بیش از 500 میلیارد تومان بوده است، گفت: این در حالی است که سازمان ملل سال گذشته برای تحصیل این دانش‌آموزان در ایران به ما 11 میلیارد و 700 میلیون تومان پرداخت کرد.
کد خبر : 33651

خلیل‌الله بابالو رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌ و پرورش در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود از طرف سازمان ملل بودجه قابل توجهی برای ادامه تحصیل دانش‌آموزان افغانستانی در نظر گرفته می‌شود اما این بودجه صرف تحصیل آنها نمی‌شود، اظهار کرد: این اظهار نظرها بی‌پایه است چرا که بودجه‌ای که سازمان ملل به ما می‌دهد در برابر پولی که ایران برای تحصیل این کودکان هزینه می‌کند، بسیار ناچیز است.


وی با بیان اینکه ما برای تحصیل دانش‌آموزان افغانستانی 500 میلیارد تومان در سال گذشته هزینه کرده‌ایم، تصریح کرد: قسمت کمیساریای سازمان ملل سال گذشته 11 میلیارد و 700 میلیون تومان بابت هزینه این دانش‌آموزان در ایران به ما پول پرداخت کرده است که این میزان بسیار ناچیز است.


رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌ و پرورش با اشاره به اینکه پول پرداختی توسط سازمان ملل در موارد مربوط به خود هزینه می‌شود، بیان کرد: سال گذشته عمده این پول را هزینه ساخت 5 مدرسه برای دانش‌آموزان افغانستانی کردیم. در هر یک از شهرهای مشهد، شهرستان‌های تهران، کرمان، یک مدرسه و دو مدرسه در قم ساخته شد.








سال گذشته عمده این پول را هزینه ساخت 5 مدرسه برای دانش‌آموزان افغانستانی کردیم. در هر یک از شهرهای مشهد، شهرستان‌های تهران، کرمان، یک مدرسه و دو مدرسه در قم ساخته شد.

بابالو ادامه داد: کشورهای اسپانسر تماما در افتتاحیه این مدارس شرکت می‌کنند پس غیر ممکن است که این پول در جای مبهمی خرج شود. قراردادهایی که در این خصوص منعقد می‌شود کاملا شفاف است و سازمان‌های بین‌المللی روی ریال به ریال این نظارت دارند، ضمن این که ما به طور کامل به تعهدات خود عمل می‌کنیم.


وی با بیان اینکه قسمت دیگری از این بودجه هزینه تکمیل تجهیزات مدارس می‌شود، عنوان کرد: کمیساریا در تمام استان‌ها یک نماینده دارد. پیشنهاداتی که در قراردادها مطرح می‌شود تحت نظر نمایندگان کمیساریا و نماینده وزارت کشور مطرح می‌شود و ما به آنها جامه عمل می‌پوشانیم؛ برای مثال در یک منطقه برای دانش‌آموزان افغان مبلغی پول در نظر گرفته می‌شود که ما این پول را به خانواده دانش‌آموزان پرداخت می‌کنیم و از آنها امضا می‌گیریم که تمام این موضوع در حضور نماینده آموزش و پرورش و نماینده کمیساریا اتفاق می‌افتد.


رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌ و پرورش با اشاره به اینکه امسال بودجه بین‌المللی به 3 میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است، اضافه کرد: 500 میلیارد تومانی که سال گذشته در زمینه تحصیل دانش‌آموزان افغان هزینه شد به طور حتم امسال افزایش پیدا می‌کند زیرا هزینه‌ها هر سال به طور طبیعی رشد دارد. باید این موضوع را یادآور شوم که امسال قرار است ما زمینه تحصیل دانش‌آموزان افغان غیر مجاز را هم تقبل کنیم.


بابالو با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد دانش‌آموزان افغانستانی در اختیار ما نیست، گفت: فرض می‌کنیم امسال 100 هزار نفر به 250 هزار دانش‌آموز افغان در حال تحصیل در ایران اضافه شود، برای هر دانش‌آموز به طور میانگین یک میلیون و 180 هزار تومان در ایران هزینه می‌شود که این میزان چند برابر بودجه‌ای است که در اختیار ما قرار می‌گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب