دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 مهر 1398 - 00:05
آنا گزارش می‌دهد؛

نتانیاهو به دنبال معاهده «عدم تعرض»؛ عربستان به دنبال کاهش تنش با ایران

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در حالی از طرح خود در راستای عادی‌سازی روابط با کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس با عنوان «عدم تعرض» رونمایی کرده است که پیوستن عربستان به این طرح جای تأمل دارد و سعودی‌ها در نگاه به شرق خود به دنبال کاهش تنش با ایران هستند.
کد خبر : 429566
e0aa7f38-5504-4b45-a70a-f3b063b29068.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا: رژیم صهیونیستی در راستای عادی‌سازی روابط با کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس به طور رسمی اعلام کرد که قصد دارد طرح «عدم تجاوز» را ارائه و اجرایی کند. «یسرائیل کاتس»، وزیر امور خارجه این رژیم در حساب کاربری خود در توئیتر بر گزارش شبکه ۱۲ تلویزیون صهیونیستی صحه گذاشت و گفت که تل‌آویو با حمایت واشنگتن طرحی سیاسی با هدف امضای توافق‌نامه عدم تجاوز با کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس ارائه کرده است.


وی این طرح را «تاریخی» توصیف کرد و مدعی شد که می‌تواند درگیری‌ها را کاهش دهد و گامی در راستای افزایش همکاری‌ها میان رژیم صهیونیستی و کشورهای حوزه خلیج فارس باشد. روزنامه «تایم آو اسرائیل» با انتشار خبر نوشت: این اقدام اعترافی تاکتیکی به این موضوع است که کشورهای عربی مایل نیستند روابط دیپلماتیک جامع با تل‌آویو را به طور یک‌جانبه داشته باشند؛ آن هم در برهه‌ای که تل‌آویو نتوانسته موضوع درگیری با فلسطینیان را حل و فصل کند.


وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز گفت: من برخی وزیران امور خارجه کشورهای عربی و جیسون گرینبلات، فرستاده ویژه دولت آمریکا به مذاکرات صلح خاورمیانه را در سفر اخیر به نیویورک برای مشارکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در جریان طرح جدید قرار دادم و واشنگتن نیز متعهد شد به همکاری‌ها در راستای ارتقای جایگاه اسرائیل در منطقه و جهان ادامه دهد.


ائتلاف‌سازی‌های نافرجام


اقدام رژیم صهیونیستی در حالی است که ائتلاف‌سازی‌های کشورهای عربی به رهبری عربستان در سال‌های اخیر ناکارآمد بوده و نتوانسته است در مقابل محور مقاومت به پرچمداری ایران پیشرفت خاصی داشته باشد. در واقع هرگونه ائتلاف‌سازی با هدف جلوگیری از سیاست‌های صلح‌جویانه ایران در منطقه و جهان چه از جانب غربی‌ها و آمریکا و چه از جانب اعراب و رژیم صهیونیستی به شکست انجامیده است. 


حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه


مقامات رژیم صهیونیستی که سودای مقابله با ایران را در سوریه در سر می‌پروراندند و هر از گاهی با حملات جسته و گریخته به مواضع سوریه، عراق و مقاومت فلسطین حمله می‌کردند، این روزها با پاسخ قاطع مقاومت لبنان و تهدیدات حشدالشعبی عراق راهی تونل‌های خود شده‌ و صدای آژیرهایشان حتی با شلیک یک موشک سرگردان به صدا درمی‌آید! 


آنها برای مقابله با ایران چشم امید به آمریکا داشتند که ترامپ خود را درگیر تقابل‌های منطقه‌ای و جهانی کرد و در راستای سیاست‌های یک‌جانبه خود در افق محو شد. رئیس‌جمهور آمریکا که قبله آمال نتانیاهوست مخالف مراوده با دیگران است و به دیوار کشیدن اعتقاد دارد، حال این دیوار به سمت مکزیک یا حتی متحدان اروپایی‌اش می‌تواند باشد. 


ناتوی عربی طرحی بود که معماری آن با هدف اتحاد ارتش‌های کشورهای عربی به پیشنهاد عربستان و به موازات ساختار ناتو در اروپا به شکست انجامید. عربستان نتوانست ائتلاف ادعایی خود را علیه یمن تشکیل دهد و از یک ائتلاف ادعایی 15 کشوری تنها دو سه کشور باقی‌ مانده‌اند که امارات نیز جندان تمایلی به تبعیت از سیاست‌های عربستان در یمن ندارد.


تل‌آویو همچنان به دنبال عادی‌سازی روابط


به باور بسیاری از کارشناسان منطقه‌ای در بطن ارائه پیشنهاد تشکیل ائتلاف «عدم تعرض» ادامه سیاست‌های رژیم صهیونیستی در همکاری و ارتباط با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس نهفته است؛ چه اینکه نتانیاهو در ماه‌های اخیر به‌شدت از به بن‌بست کشیده شدن طرح معامله قرن عصبانی است و به جای آمریکا ترجیح می‌دهد دست به دامان عرب‌ها شود تا بلکه بتواند از نفوذ روزافزون ایران در منطقه جلوگیری کند. معامله‌ای که البته دوسویه است و عرب‌های حاشیه خلیج فارس نیز که از ناکامی‌هایشان در برابر محور مقاومت سرخورده و ناامید شده‌اند، به آن تمایل دارند.


بن سلمان و نتانیاهو


نتانیاهو برای اینکه پای اعراب را به طرح خود باز کند، پیشنهادات وسوسه‌انگیزی مطرح کرد و از طرح استقرار سامانه‌های پدافندی موشکی خود در کشورهای امارات و عربستان خبر داد. در واقع هدف مشترک تل‌آویو و پایتخت‌های عربی بحران‌زا جلوه دادن ایران و صلح‌جو خواندن خود در منطقه است تا به این وسیله بتوانند ائتلافی با هدف مقابله با ایران در منطقه فراهم کنند. عادی‌سازی روابط با اعراب نیز در همین راستا انجام می‌شود.


نتانیاهو به دنبال جمع کردن اعراب 


ضعف مفرط سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی در برابر حملات موشکی و اثبات ناکارآمدی سامانه‌ گنبد آهنین در برابر حملات مقاومت فلسطین باعث شده است تا تصمیم‌سازان تل‌آویو به فکر جمع کردن علنی اعراب به دور خود بیفتند، به‌ویژه اینکه رژیم صهیونیستی خطر نابودی به وسیله محور مقاومت را بیخ گوش خود حس می‌کند و مقابله با ایران به عنوان پرچمدار محور مقاومت نقطه مشترک عربستان و صهیونیست‌هایی است که از محور مقاومت سیلی محکمی خورده‌اند. 


حشدالشعبی


دست برتر منطقه را این روزها انصار الله،‌ حشدالشعبی و حزب‌الله لبنان در اختیار دارند و خطر موشک‌هایشان و تهدیدات سید حسن نصرالله خواب را از چشمان نتانیاهو و مقامات رژیم صهیونیستی ربوده است. 


عربستان به دنبال کاهش تنش با ایران


اقدام رژیم صهیونیستی در حالی است که منابع عربی خبر داده‌اند محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی که نگرانی از قدرت مقاومت را به‌ویژه پس از حمله به تأسیسات آرامکو می‌تواند در وی مشاهده کرد، تصمیم گرفته است مشکلات با ایران را به صفر برساند. در واقع در نتیجه تحولات اخیر و بی‌توجهی آمریکا به مطالبات متحدان منطقه‌ای خود، ولیعهد عربستان تصمیم نهایی خود را گرفته است و می‌خواهد سیاستی را در پیش بگیرد که مشکلات با همسایگان را به‌ویژه ایران کاهش دهد.


آرامکو


روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی دراین‌باره نوشت: پس از حملات 14 سپتامبر به تأسیسات نفتی آرامکو در خاک عربستان، محمد بن‌سلمان از رهبران عراق و پاکستان خواست تا در روابط این کشور با ایران مداخله کنند. با وجود اینکه حوثی‌ها (جنبش انصارالله) مسئولیت این حملات را برعهده گرفتند، ریاض و واشنگتن ایران را مسئول این حملات می‌دانند.


در گزارش نیویورک‌تایمز آمده است: خودداری ترامپ از تقابل با ایران «تعهد» آمریکایی‌ها به حفظ امنیت عربستان را که دهه‌ها جوهره اصلی طرح‌های راهبردی خلیج (فارس) محسوب می‌شد، در نزد سعودی‌ها زیر سؤال برده است. این موضوع عربستان را به این واداشت که خود راه حلی برای درگیری‌های موجود بیابد. در این راستا مقامات دولتی عربستان خبر دادند که بغداد و اسلام‌آباد پیشنهاد کرده‌اند واسطه گفتگوهای میان تهران و ریاض شوند، اما این درخواست را که بر مبنای خواسته‌های بن‌سلمان عمل کنند رد کرده‌اند.


این در حالی است که مقامات جمهوری اسلامی نیز اعلام کرده‌اند درهای گفتگو با ایران به روی عربستان باز است. حال با این تفاسیر باید دید آیا نتانیاهو می‌تواند بن‌سلمان را به محور خود بکشاند یا اینکه عربستان در نگاه به شرق خود، سیاست کاهش تنش با ایران را دنبال خواهد کرد.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب