دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 بهمن 1397 - 17:00
تحلیلگر فلسطینی مطرح کرد:

ایران پای ثابت حمایت از فلسطین/ مقابله با ظلم عین عدالت است

یک تحلیلگر فلسطینی گفت: جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر همواره راه حمایت از ملت فلسطین را در پیش گرفته و در همه حوزه‌ها از فلسطین حمایت کرده است.
کد خبر : 357316
BQ4K7594.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا- مجتبی اسماعیلی: همایش «ظرفیت انقلاب٬ کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی» هفته گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام شهرری با حضور مهمانان داخلی و خارجی برگزار شد.


این همایش که با چهلمین بهار پیروزی انقلاب اسلامی هم‌زمان بود، به محلی برای تبادل نظر اندیشمندان خارجی به‌ویژه پژوهشگران و تحلیلگران منطقه‌ای درباره اوضاع عراق، سوریه، فلسطین و اتخاذ مواضع مشترک درباره تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه محور مقاومت و ایران، به‌عنوان پرچمدار این محور تبدیل شد. 


سید ابراهیم حسن، تحلیلگر فلسطینی در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت: «فلسطین، موضوع اصلی جهان اسلام و موضوعی است که قریب یک قرن تحولات منطقه غرب آسیا را تحت تأثیر خود قرار داده است. گرچه در بیشتر نقاط جهان ممکن است مظلومانی وجود داشته باشند ولی جنایت و ظلمی که علیه ملت مظلوم فلسطین از سوی صهیونیست‌های جنایتکار انجام می‌شود از جنس و نوع دیگری است».


وی افزود: «در مقاله‌ای که به همایش ظرفیت انقلاب٬ کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی ارائه کردم، درباره چگونگی تعامل حکومت‌های جهان با موضوع فلسطین ازجمله نظام جمهوری اسلامی ایران چه بعد و چه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نکات کلیدی مطرح شده است. به‌طور خلاصه می‌توانم بگویم که خشونت‌ها و ظلم کشورهای جهان و استکبار جهانی و مطرح شدن موضوع تأسیس رژیم غاصب صهیونیستی در راستای توطئه‌های وهمی و خیالی آمریکا و صهیونیست‌ها برای اشغال سرزمین فلسطین انجام می‌شود».


سید ابراهیم حسن تصریح کرد: «پیش از پیروزی انقلاب اسلامی وضعیت به‌این‌گونه بود که ایران گاهی در راستای حمایت از موضوع فلسطین و گاهی علیه این موضوع، موضع‌گیری می‌کرد ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران شاهد بودیم که ایران و امام خمینی(ره) به اخراج صهیونیست‌ها از خاک این کشور اقدام کردند و سفارت فلسطین تشکیل شد. این اقدام ایران باعث شد روحیه معنوی فلسطینیان افزایش یابد. سپس ایران وارد خط تقابل با رژیم صهیونیستی شد».


وی درباره راهکار حل موضوع فلسطین گفت: «مذاکراتی که چندوقت یک‌بار انجام می‌شود درنهایت به نتیجه نمی‌رسد مگر اینکه اقدامات بیشتری در تلاش برای احقاق حقوق ملت فلسطین انجام شود. اکنون شاهدیم هر مذاکره‌ای که انجام می‌شود، بدون نتیجه پایان می‌یابد. مذاکرات اسلو و کمپ دیوید را دیدیم که در همه آنها تنها چیزی که وجود نداشت حق ملت فلسطین بود و همه طرف‌ها بر نقض حق فلسطینیان در داشتن سرزمین مستقل پافشاری می‌کردند».


سید ابراهیم حسن تأکید کرد: «ایران اعلام کرده است که این مذاکرات چیزی جز حیله و نیرنگ از سوی دشمن صهیونیستی و آمریکا نیست تا مقاومت فلسطینیان را کاهش دهند. راه‌ حل در مقابله و مقاومت و تقابل با ظلم است و بنابراین جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر همواره راه حمایت از ملت فلسطین را در پیش گرفته و در همه حوزه‌ها ازجمله سیاسی، دیپلماتیک، رسانه‌ای، پشتیبانی، میدانی و نظامی از فلسطین حمایت کرده است».


وی درباره چشم‌انداز موضوع فلسطین گفت: «ایران در آینده بیش از گذشته به حمایت‌های خود ادامه می‌دهد تا فلسطینیان به حقوق مسلم خود دست یابند. آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در سخنان خود بارها بر این موضوع تأکید کرده‌اند که خواهان آزادی کل فلسطین و نه بخشی از آن هستند».


سید ابراهیم حسن درباره پیشنهاد خود برای حل‌وفصل موضوع فلسطین گفت: «همه فلسطینیان جهان چه آنها که در داخل خاک فلسطین هستند و چه آنها که خارج از آن متولد شده‌اند، سرزمین فلسطین را مهد آبا و اجدادی خود می‌دانند و در این راستا ما خواهان برگزاری همه‌پرسی برای مشخص شدن این موضوع هستیم که ساکنان سرزمین‌های اشغالی چه نظری دارند. حق مردم فلسطین است که درباره سرزمین خود نظر دهند و این دقیقاً مبتنی بر قوانین بین‌المللی و اصول اولیه حقوق بشر است. همه کسانی که در این خاک زندگی می‌کنند حق دارند که درباره محل سکونت و سرزمین خود نظر دهند ولی سؤال اینجاست که چرا در فلسطین اشغالی خلاف این قاعده مسلّم انسانی عمل می‌شود»؟


وی تأکید کرد: «آمریکا، انگلیس، رژیم اشغالگر قدس و ... باید بدانند راه‌ حل موضوع فلسطین، حمایت از حقوق ملت فلسطین است. باید کل فلسطینیان اصیل در این روند مشارکت و نظر خود را در همه‌پرسی مطرح کنند».


سید ابراهیم حسن پیشنهاد دیگر خود را این‌گونه مطرح کرد که باید در زمینه بازگشت مهاجران فلسطینی به سرزمین‌شان اقداماتی انجام شود که طبعاً صهیونیست‌ها به اهمیت این پیشنهاد واقف هستند و با آن مخالفت می‌کنند. وی افزود: «هر کس بخواهد با زبان حق و قانون سخن بگوید، لاجرم باید به یکی از دو پیشنهاد مذکور توجه کند. این اعتقاد ماست که مقاومت در برابر ظلم، عین عدالت است و باید مقابل مستکبران در راستای احقاق حقوق خود گام برداریم».


این تحلیلگر فلسطینی در ادامه گریزی به مشکلات اقتصادی ایران زد و با انتقاد از جوانانی که قدر نظام جمهوری اسلامی ایران را نمی‌دانند، گفت: «من به‌عنوان یک جوان مبارز متأسفانه می‌بینم که بسیاری از جوانان ایرانی ناشکر هستند و ارزش انقلاب خود را نمی‌دانند. باید قدردان این نظام باشیم. در سفری که به ایران انجام دادم با برخی جوانان برخورد کردم که از وضع اقتصادی ایران می‌نالیدند و به‌عنوان شاهد مثال، از وضعیت کشورهای عربی منطقه یاد می‌کردند و می‌گفتند که لبنان چنان اقتصادی دارد و دیگر کشورهای عربی چنان هستند ولی ایران که به آنها کمک می‌کند، وضع اقتصادی‌اش خراب است».


وی تصریح کرد: «باید در پاسخ به این دسته از جوانان گفت که وضعیت ایران بسیار خوب است و در همین لبنانی که مثالش را بیان می‌کنید آب و برق وجود ندارد و با مشکلات ذخایر آبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. ممکن است فساد در هر حکومتی وجود داشته باشد ولی باید ببینیم در کدام حکومت و کدام نظام درحال دست‌وپنجه نرم کردن با مشکلات هستیم. ایرانی‌ها واقعاً در بهشت زندگی می‌کنند. در عراق نیز مشکلات وجود دارد و آنها برای تأمین برق و انرژی خود به ایران التماس می‌کنند و به عربستان وزیر می‌فرستند».


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب