تلاش کردن و تعصب نداشتن دو شرط اصلی وصال به معبود است
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمد شجاعی در اولین گردهمایی تازه مسلمانان و هجدهمین یادبود شهید ادواردو آنیلی در خصوص انسانشناسی اظهار کرد: انسان پنج شأن دارد؛ یکی شأن جمادی اوست که بهواسطه آن گرایش به اشیاء خارج از خودش دارد، یعنی احساس میکند شرافت او به این است که اشیاء بیشتری مثل پول، اتومبیل، مسکن و این قبیل چیزها را داشته باشد.
وی ادامه داد: انسان نیز، یک شأن گیاهی دارد که کشش انسان در این شأن بهسوی گیاهی مثل تغذیه، تولیدمثل، قدرت بدنی، اندام و این قبیل چیزها است. دسته سوم شأن حیوانی است که انسان در این شأن به کمالات حیوانی مثل ازدواج، تشکیل خانواده، عشقهای زمینی، تشکیل جامعه مدنی، سیاست و مقام و ریاست علاقهمند میشود. در دسته چهارم شأن عقلانی انسان است و انسان کشش به سمت علم، دانش، اختراع، مدرک تحصیلی و مدارج علمی دارد.
این مبلغ دینی، مهمترین شأن انسانها را شأن فوق تجرد دانست و گفت: در دسته پنجم، شأن فوق عقلانی یا فوق تجرد انسان است. در این بخش انسان کشش به سمت کمال مطلق و بینهایت دارد، مثلاً قدرت مطلق، زیبایی مطلق، علم مطلق، لذت مطلق، حیات مطلق و اینجور چیزهای مطلق را میخواهد و هیچ کمال محدودی در این شأن او را راضی نمیکند. این انسان در بخش فوق عقلانی عاشق الله میشود و اله او الله است.
شجاعی به تشریح گزاره لا اله الا الله در وجود همه انسانها پرداخت و گفت: گزاره لااله الا الله یعنی من معشوقی جز هستی مطلق و کمال مطلق ندارم. پس وقتی میگوییم لا اله الا الله یعنی اله من بینهایت شدن است و من میخواهم به هستی بینهایت برسم؛ گزاره لا اله الا الله گزاره دینی و اسلامی و خاص مسلمانان نیست بلکه یک گزاره انسانی در ذات همه انسانها است.
وی ادامه داد: رئیسجمهور آمریکا هم عاشق خداست! این یعنی چه؟ یعنی او هم در ذات خودش بینهایتطلب است و مطلق میخواهد؛ اما فرق امام خمینی (ره) با رئیسجمهور آمریکا در این است که امام میفهمد معشوق اصلی او الله است ولی رئیسجمهور آمریکا این را نمیفهمد لذا بینهایتطلبی را در کمالات جمادی، گیاهی، حیوانی یا نهایتاً عقلی میبیند.
این استاد دانشگاه افزود: دو شرط اگر در کسی باشد، حتماً معشوقش را پیدا میکند و معشوقی بهنام الله، قطعاً خودش را به او نشان میدهد. اول اینکه تعصب نداشته باشد یعنی واقعاً دنبال حقیقت باشد. دوم این است که تلاش کند و در مسیر حق قدم بردارد و بیعرضه نباشد. مدام در حال فعالیت کردن باشد. از امام باقر (ع) حدیث داریم که از تنبلی و بیحوصلگی بپرهیز، زیرا که این دو، کلید هر بدی هست.
شجاعی ادامه داد: آدم خوب، کسی نیست که در محیط خوب، خوب باشد؛ آدمی خوبی است که در محیط بد، خوب باشد. ادواردو آنیلی در محیط ایتالیا، چشمش را روی شرکت فیات و یوونتوس بست و در آخر به معشوقهاش که خدا بود، رسید. در دنیا بهمانند آنیلی زیاد داریم، 2 شرطی که آنیلی توانست معشوقی مانند خداوند را پیدا بکند این بود که اهل تلاش بود و تعصب نداشت.
وی افزود: در روسیه، چین و سایر کشورها جوانانی بودند که حتی با دیدن خوابی به اسلام و تشیع گرویدند و ندای درونشان را سرکوب نکردند.
شجاعی در پایان خاطرنشان کرد: ادواردو آنیلی حجت خدای متعال بر روی زمین بود؛ حتی در آن دنیا خداوند میفرماید چگونه آنیلی و سایر جوانان کشورهای غربی که در مهد اسلام نبودند، توانستند دینشان را حفظ کنند اما برخی از شما که در ایران بودید نتوانستید دینتان را حفظ کنید.
انتهای پیام/4107/
انتهای پیام/