دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آذر 1397 - 12:57
حمیدیه:

80 شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه سلول‌های بنیادی داریم

دبیرستاد توسعه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی گفت: بیشتر از 100 شرکت در حوزه سلول‌های بنیادی فعال هستند که تعداد 80 شرکت توانسته‌اند مجوز دانش‌بنیان کسب کنند.
کد خبر : 328950

به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، امیرعلی حمیدیه در نشست خبری که صبح امروز در محل معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برگزار شد، گفت: پیش از این کشورها و ازجمله ایران به‌جز دارو و تولید آن به هیچ محصول دیگری فکر نمی‌کردند اما درحال‌حاضر منابع مالی به‌سمت تولید محصولات با پایه سلولی گرایش دارد و بیوتکنولوژی و علوم سلولی و ژن‌درمانی، انقلاب چهارم پزشکی را به‌وجود می‌آورد.


وی افزود: بازار بورس مربوط به شرکت‌های فعال در حوزه سلول‌های بنیادی درحال‌ پیشرفت است و خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران نیز سعی کرده برای گسترش فناوری‌ها فعال شود و این برای اولین بار است که در کشور یک علم را خودمان شروع می‌کنیم و همین علم شرایط خوبی را در کشور به‌وجود آورده است.


دبیر ستاد توسعه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در ادامه گفت: طی سه سال گذشته برنامه راهبردی این ستاد که از سال 94 تا سال 1404 برنامه‌ریزی شده، توانسته براساس منویات مقام معظم رهبری و رهنمودهای دکتر ستاری جلو برود و بسترسازی لازم برای توسعه علم و فناوری در این حوزه شکل گرفته است.


وی ادامه داد: امروز در کشور با بهره‌گیری از توانمندی‌های یک هزار و 500 عضو هیأت علمی و دکتری توانسته‌ایم در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد دانشگاهی و دانشگاه‌های آزاد تعامل خوبی داشته باشیم.


حمیدیه اضافه کرد: نخبگان ایرانی خارج از کشور هم دائماً به‌منظور پیشرفت پروژه‌های سلول‌های بنیادی در کشور درحال رفت‌وآمد هستند تا بیشتر و بهتر بتوانیم با استفاده از میان‌برها فعالیت‌های این ستاد را پیش ببریم. درحال‌حاضر بیشتر از 20 استان در حوزه سلول‌های بنیادی فعال هستند و شبکه‌سازی یکی از وظایف ستاد توسعه سلول‌های بنیادی بود. این شبکه‌سازی در ابتدا از وب‌سایت شروع شد و درحال‌حاضر توانسته‌ایم یک اپلیکیشن تخصصی علمی را در کشور راه‌اندازی کنیم.


وی تأکید کرد: برگزاری المپیادهای دانش‌آموزی از دیگر برنامه‌هایی است که در این ستاد دنبال می‌شود و با ایجاد سه پژوهش‌سرا در کشور، توانسته‌ایم دانش‌آموزان را به این علم ترغیب کنیم.


حمیدیه به تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سلول‌های بنیادی اشاره کرد و افزود: بیشتر از 100 شرکت در حوزه سلول‌های بنیادی فعال هستند که از این تعداد 80 شرکت توانسته‌اند مجوز دانش‌بنیان کسب کنند. همچنین آیین‌نامه مراکز سلول‌درمانی و پزشکی بازساختی کشور توسط وزارت بهداشت ابلاغ شد که براساس این آیین‌نامه، علم براساس یک اصول فنی و دقیق زیر نظر مراکز وزارت بهداشت مورد استفاده محققان و پزشکان قرار می‌گیرد.


دبیر ستاد توسعه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی گفت: پیش از این آیین‌نامه سلول‌درمانی در سال 95 تصویب و ابلاغ شده بود و آیین‌نامه «بند خون» و «ناف» در سال 94 به‌تصویب رسیده بود.


وی به برگزاری سومین کنگره ملی و جشنواره سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی اشاره کرد و افزود: از رویدادهای جانبی این جشنواره که در این هفته برگزار می‌شود می‌توان به برگزاری سومین استارت‌آپ سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی اشاره کرد که این استارت‌آپ توسط افرادی برگزار می‌شود که در دور اول برگزاری استارت‌آپ شرکت داشته و درحال‌ حاضر توانسته‌اند شرکت ایجاد کنند. این رویداد در دانشگاه شریف از دیروز آغاز شده و فردا بعدازظهر اختتامیه آن است.


حمیدیه تصریح کرد: در کنار برگزاری کنگره، فن‌بازار سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی نیز روز جمعه برگزار می‌شود و مهمانانی از ایتالیا، سوئیس، کانادا، فرانسه، اوکراین، آمریکا و هلند در کنگره حضور دارند.


انتهای پیام/4060/4085/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب