دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آبان 1397 - 14:00
حجت‌الاسلام اکبری‌اقدم:

تحول علوم انسانی با نگاه به منظومه‌ فکری علامه طباطبائی صورت گیرد

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه گفت: تحول علوم انسانی باید با نگاهی به اندیشه‌ها، آرا و منظومه‌ فکری علامه طباطبائی صورت گیرد.
کد خبر : 327478
shora-farhangi-allame-akbari-aghdam-0.jpg

به گزارش حوزه فرهنگی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام صادق اکبری‌اقدم در افتتاحیه سی ‌و ‌هفتمین دوره دانش‌افزایی استادان این دانشگاه ضمن قدردانی از  توجه دانشگاه علامه به یادمان علامه طباطبائی گفت: در حقیقت دانشگاه علامه طباطبائی مهم‌ترین دانشگاه علوم انسانی است که می‌تواند مأمن و مکانی برای متفکران و اندیشمندان علوم انسانی باشد.


اکبری‌اقدم خاطرنشان کرد: برخی در مسیر طبیعی علوم انسانی رایج دنیا و آنچه ترجمه‌اش در کشورهایی مانند ایران است، شاید دنبال آن معنا و حقیقتی بودند که در تصورشان بود، ولی در واقع حقیقتی در آن یافت نشد.


دانشگاه علامه طباطبائی مأمن علوم انسانی کشور و دنیا در آینده


وی افزود: دانشگاه علامه طباطبائی می‌تواند با تفکرات، منظومه فکری و عمق اندیشه علامه طباطبائی در ابعاد مختلف حوزه‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی گره‌گشا باشد و اصطلاحاً مأمن علوم انسانی کشور و دنیا در آینده شود.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبائی ضمن قدردانی از زحمات دانشگاه در راستای افکار علامه طباطبائی با اشاره به منظومه فکری او، گفت: تحول علوم انسانی باید با نگاهی به اندیشه‌ها، آرا و منظومه‌ فکری علامه طباطبائی صورت بگیرد.


وی ادامه داد: در این زمینه برنامه‌های متعدی در جمع‌های خصوصی صورت گرفته که در خاطر استادان هست و از نظر آن‌ها نیز استفاده کردیم. یکی از آثار آن برنامه‌ها این بود که شورای عالی تحول علوم انسانی به این جمع‌بندی رسید که پژوهشکده‌ تحول علوم انسانی باید در دانشگاه علامه طباطبائی ایجاد شود و باید مرکز فعالیت‌های عملیاتی پژوهشی علوم انسانی و تحول علوم انسانی باشد.


اکبری‌اقدم تأکید کرد: به لطف الهی و درایت مسئولان این دانشگاه نام وزین و ارزشمند علامه طباطبائی را به خود گرفته است تا بتواند مکانی برای تحولات علوم انسانی در این کشور و جامعه و برای اندیشمندان این مرزوبوم در جهان اسلام شود.


برگزاری دوره‌های دانش‌افزایی بر اساس اندیشه‌ علامه طباطبائی


وی با بیان اینکه در طول دو سال گذشته سعی کردیم دوره‌های دانش‌افزایی را در حد نیاز برگزار کنیم که از کارگاه‌ها هم استقبال خوبی صورت گرفت، گفت: تلاش می‌کنیم تا بتوانیم دوره‌های دانش‌‌افزایی را به سمت نگاه‌های جدید و پرمغز به لحاظ نگاه و اندیشه‌ علامه طباطبائی سوق دهیم و از مباحث اخلاق‌، معرفت‌شناسی، تعلیم و تربیت و مبانی علوم انسانی ذیل مبحث منظومه‌ علامه طباطبائی در کارگاه‌ها استفاده کنیم.


اکبری‌اقدم با اشاره به اینکه ۶۰ پوستر از آثار علامه طباطبائی همراه با توضیح در قالب نمایشگاهی تهیه شده است که در معرض دید عموم قرار گرفت، افزود: جستجویی درباره بیانات اندیشمندان مختلف درباره‌ علامه طباطبائی داشتیم که به سخنانی پرمغز و مناسب از شاگردان استاد برخورد کردیم که در پوسترها منتشر شده است.


وی اضافه کرد: بعضی بیانات از امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب در خصوص علامه طباطبائی بسیار قابل‌توجه است. واژه‌هایی که در خصوص ایشان به کاربردند؛ مفسر، فیلسوف، عالم به‌تمام‌معنا، عالم متعهد و مواردی از این قبیل است.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبائی خاطرنشان کرد: در همایش سالانه یادمان «علامه سید محمدحسین طباطبائی» هم که شخصیت‌های مطرحی از شاگردان علامه طباطبائی سخنرانی کردند، تعابیر خاصی را که استفاده می‌کردند که نشان از نگاه عمیق ایشان داشت و در کنار آن حالات شخصی علامه طباطبائی در ویژگی‌های شخصی و سجایای او نمایان بود که حاضران تحت تأثیر آن قرار گرفته بودند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب