ایستادگی ایران در برابر آمریکا الگویی برای کشورهای منطقه است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، در پی اعمال دور دوم تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه کشورمان، گروهی از جوانان ترکیهای برای اعلام همبستگی با ملت ایران و تلاش برای آگاهسازی افکار عمومی جهان درخصوص ظالمانه بودن این تحریمها به ایران سفر کردهاند. این جوانان از اعضای اتحادیه جوانان ترکیه هستند و اصلیترین مشخصه این اتحادیه، مشی ضد امپریالیستی و ضد صهیونیستی آن است. در ادامه مشروح گفتگوی خبرگزاری آنا با «ایلدیریم گنچر» و «ایشیکگون آکفیرات» رئیس و نائب رئیس اتحادیه جوانان ترکیه را میخوانید:
آنا: از پیشینه اتحادیه جوانان ترکیه و ایدئولوژی اعضای این اتحادیه برای ما بگویید.
ایلدیریم گنچر: اتحادیه جوانان ترکیه در سال 2006 با مشارکت بسیاری از نهادهای دانشجویی از سراسر این کشور تأسیس شد. هدف اولیه تأسیس این اتحادیه ترویج تفکر مبارزه با امپریالیسم در جوانان ترکیه است. در بین ما جوانانی راستگرا، چپگرا، دیندار و بیدین وجود دارند اما چیزی که همه ما را در یک جا جمع کرده است، مبارزه با امپریالیسم و صهیونیسم است. باید اضافه کنم در بسیاری از دانشگاهها و حتی دبیرستانها نیز عضوگیری کردهایم. این انجمن در مقابله با اقدامات و فشارهای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی امپریالیسم در کشورهای منطقه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.
آنا: دیدگاه شما در ارتباط با تحریمها علیه ایران چیست؟
ایلدیریم گنچر: تحریمها جز بحث اقتصادی شامل مباحث فرهنگی و اجتماعی نیز میشوند. امپریالیسم میخواهد ایران را به زانو درآورد. اقتصاد، علم و فرهنگش را نابود و کشور را در اتاقی کوچک حبس کند. ما نباید بگذاریم چنین اتفاقی رخ دهد. باید به همراه یکدیگر راهکارهایی طراحی و آن را مرحله به مرحله اجرایی کنیم تا بتوانیم در مقابل آن بایستیم. ریشه اعمال تحریمها علیه ایران امپریالیسم است و تا زمانی که امپریالیسم بر جهان حاکم باشد، این تحریمها پایدار است. در نتیجه باید نوک پیکان مبارزه را به سمت این پدیده شوم حاکم بر جهان نشانه گرفت.
آنا: در همه جای دنیا اثرات این تحریمها را از جنبه سیاسی و اقتصادی بررسی میکنند. شما بهعنوان نمایندگان یک اتحادیه سیاسی-دانشجویی اثر تحریمها بر دانشجویان ایران را چگونه ارزیابی میکنید؟
ایلدیریم گنچر: یکی از اصلیترین اهداف تحریمهای آمریکا این است که آنها میخواهند از حضور دانشجویان و محققان ایرانی در دانشگاههای مطرح جهان جلوگیری کنند؛ چرا که عقب ماندن از جریان علمی در دنیای امروز بسیار خسارتزا خواهد بود. امپریالیسم علمش را با دیگر کشورها شریک نخواهد شد و باید دولتها و دانشجویان ایرانی جریانی برای تولید علم در کشورشان ایجاد کنند تا از جهان عقب نمانند.
آمریکا و اسرائیل تمثال امپریالیسم در جهان هستند و باید توجه کرد که هیچ کشوری در جهان نمیتواند به تنهایی در مقابل این غول بیشاخ و دم بایستد. ایران، ترکیه، عراق، سوریه و یمن باید متحد شوند تا بتوانند موفق باشند. باید در ابتدا مردم و افکار عمومی این کشورها مطالبه اتحاد منطقهای شکل گیرد و دولتها نیز این مطالبه افکار عمومی را پیگیری کنند.
آنا: دلیل دشمنی آمریکا با ایران را چه میدانید؟ هیچ کشوری در دنیا 40 سال مداوم تحریم نبوده است.
ایشیکگون آکفیرات: ابتدا باید اعتراف کنم که ما 40 سال مبارزه و مقاومت ملت ایران در برابر امپریالیسم را ستایش میکنیم. ایران تنها یک کشور نیست که در برابر آمریکا ایستاده است؛ ایران با این مبارزه برای کشورهای منطقه از قبیل فلسطین، سوریه، یمن، عراق و حتی ترکیه به الگویی برای مقاومت و سازشناپذیری با غرب تبدیل شده است. آمریکا در منطقه از سیاستی استفاده میکند که اصطلاحاً به آن «تکهتکه کن و بعد بخور» گفته میشود. هدف آنها از راهاندازی جنگ در عراق و افغانستان و سوریه تغییر مرزها و تجزیه کشورهای منطقه است تا در نهایت بتواند دولتی بازیچه و دستنشانده خود را بهعنوان «اسرائیل دوم» در منطقه بر سرکار بیاورد. اما ایران در مقابل این سیاست تسلیم نشده و چون دیواری محکم در برابر این هدف ایستاده و حال شاهد آن هستیم که ترکیه نیز در حال نزدیک کردن خود به سیاستهای ضد امپریالیستی ایران است. به همین دلیل شما تحریم شدهاید.
در واقع تحریم علیه ایران تنها این کشور را هدف قرار نمیدهد و به نوعی تحریم علیه تمام محور مقاومت است. این تحریمها سوریهای که در حال جنگ است، عراقی که با داعش میجنگید، یمن که تحت ظلم آل سعود است و حتی ترکیه را مستقیماً تحت تأثیر قرار خواهد داد. به همین دلیل ما به اینجا آمدیم تا بگوییم در کنار شما هستیم و وظیفه تمام مردم حقیقتطلب جهان است که در کنار مردم ایران بمانند.
آنا: نقش اروپا در تحریمها علیه ایران را چگونه میبینید؟ آیا اروپا توان ایستادگی علیه تحریمها را دارد؟
ایشیکگون آکفیرات: فکر میکنیم که حمایت اروپا از ایران تنها در حد یک حرف نباشد؛ چرا که اکنون دور دوم تحریمها برخی شرکتها و بانکهای اروپایی را نیز متضرر کرده و به نظر میرسد آمریکا سعی دارد اروپا را به دلیل وجود اختلافنظر جدی تنبیه کند. در واقع آمریکا با لغو غیرقانونی برجام اروپا را تحتفشار قرار داده و میخواهد آنها را مجبور به پذیرش چیزی کند که به آن اعتقادی ندارند اما باید تصریح کرد آمریکا دیگر آن ابرقدرت بیچون و چرای جهانی نیست و نمیتواند هر چه دلش خواست انجام دهد. از طرف دیگر اروپا به دنبال راهاندازی سیستم نقل و انتقالات مالی جدیدی برای تجارت با ایران است. همچنین کشورهای منطقه نیز وظایفی برای کمک به ایران دارند.
آنا: مردم ایران تحت تحریمهای دارو و غذا آسیبهای زیادی را متحمل میشوند، تا زمان ایجاد کانال مالی جایگزین چه راهکاری برای کاهش آلام وجود دارد؟
ایشیکگون آکفیرات: مسئله دارو و تأمین نیازهای اولیه از حقوق اساسی بشر و تحریم آن از جنایات غیرانسانی است. کشورهای منطقه برای رفع این نیاز ایران باید اقدام به ایجاد و تقویت نهادهایی برای ارسال اینگونه کمکها به ایران باشند. ترکیه بارها قوانین تحریمها علیه ایران را زیر پا گذاشته و باید به همین سیاست ادامه دهد. اگر اروپا، روسیه و چین نیز به طور جدی تصمیم بگیرند تا با بیقانونیهای ایالات متحده مقابله کنند، شاهد فروپاشی دیوار تحریمها خواهیم بود. برتری آمریکا بر سایر کشورها با ایجاد ترس بهوجود میآید. اگر مردم بدانند که پشت این اعمال زورها قدرتی وجود ندارد میتوان در برابر تحریم و یکجانبهگرایی آمریکا ایستاد.
ترکیه و کشورهای منطقه باید توجه داشته باشند که باید با این تحریمها جنگید چون به هیچ وجه بعید نیست روزی این تحریمها علیه خودشان استفاده شود.
آنا: ایران به نوعی در مقابله یکجانبهگرایی و نظم جهانی ناصحیح ایستاده است. چه نتیجهای را برای این ایستادگی پیشبینی میکنید؟
ایشیکگون آکفیرات: آمریکا هنوز تصور میکند ژاندارم جهان است و این موضوع باعث میشود به خود اجازه دهد با اروپا، چین، روسیه، ایران و ترکیه تنش ایجاد کند و به آنها زور بگوید؛ اما ایستادگی ایران به نظم جهانی جدیدی منجر خواهد شد. نظم جدید جهانی یک دنیای چندقطبی را ایجاد خواهد کرد و امپریالیسم نمیتواند منافع خود را بر سایر کشورها ارجح دانسته و تصمیماتش را تحمیل کند. باید منافع مشترک و اصل برد-برد در توافقات را در نظر گرفته و به حاکمیت ملی و حق تصمیمگیری داخلی احترام گذاشته شود. در این نظم جهانی کسی نباید بتواند به اسم دموکراسی و حقوق بشر در امور داخلی کشوری دیگر مداخله کند. کشوری مثل آمریکا نمیتواند از کیلومترها دورتر اقدام به تأسیس گروههای تروریستی در منطقه کند.
اما این که تصور کنیم خود نهادهایی چون سازمان ملل متحد در خصوص گذار از یکجانبهگرایی به چندجانبهگرایی اقدام خاصی را صورت دهند، اشتباه است. چون تأسیس این نهادها براساس منافع آمریکا بوده و به این راحتیها تغییر نخواهد کرد. اردوغان در سخنرانی خود در آخرین نشست عمومی سازمان ملل ایده «دنیا بزرگتر از پنج کشور است» را مطرح کرد و رسیدن به این هدف نیازمند تغییر ساختار شورای امنیت با اراده اکثریت کشورهای جهان است به صورتی که فقط پنج کشور تصمیمگیر تمام دنیا نباشند.
کشورهای مظلوم و ستمدیده اگر در کنار هم باشند به روند گذار به چندجانبهگرایی کمک ویژهای خواهند کرد.
آنا: تشکل اتحادیه جوانان ترکیه تاکنون چه اقداماتی در خصوص تحریمها انجام داده است؟
ایلدیریم گنچر: در روز 13 آبان که دور جدید تحریمها علیه ایران آغاز شد، ما بیانیهای خطاب به ملت ترکیه صادر کرده و اعلام کردیم این تحریمها ظالمانه، یکجانبه و غیرقانونی است و ما آن را به رسمیت نمیشناسیم. علاوه بر این با شرکت در برنامههای تلویزیونی، ارسال مقالات و خبر برای رسانهها تلاش کردیم تا آنها را درخصوص ظالمانه بودن این تحریمها آگاه کنیم. اصلیترین هدف ما همراه کردن مردم جهان علیه تحریمهاست و اصلیترین ابزار ما برای رسیدن به این هدف رسانه است.
آنا: برنامه شما برای آینده چیست؟
ایلدیریم گنچر: در حال حاضر ما به ایران آمدهایم تا به ملت و دولت ایران بگوییم در کنار شما هستیم و درخصوص فعالیتها و اهداف آینده نیز گفتگو و تبادلنظر کنیم. ما سعی داریم در نیمه اول سال 2019 نشستی بینالمللی را در ایران برگزار کنیم و از تمام اتحادیههای جوانان و فعالان بنام ضد امپریالیسم دعوت کنیم تا در این نشستها حضور یافته و در خصوص آگاهی دادن به افکار عمومی جهانی درباره ظالمانه بودن تحریمها ما را یاری کنند.
انتهای پیام/4095/4071/خ
انتهای پیام/