دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آبان 1397 - 20:43
حجت‌الاسلام گرایلی:

نخبگان علمی از اولویت‌های استراتژیک در حوزه وقف هستند

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان گفت: فناوری‌های نوظهور پژوهشی و نخبگان علمی از اولویت‌های استراتژیک در حوزه وقف هستند.
کد خبر : 324900
1397.08.20 Vaqf (5).JPG

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بندرعباس، حجت‌الاسلام محمدطاهر گرایلی امشب در نشست تخصصی وقف با نخبگان و اعضای هیأت علمی، اظهار کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص گفتمان پیشرفت علم و فناوری به‌عنوان گفتمان پایه‌ای کشور، امروزه فناوری‌های نوظهور پژوهشی و نخبگان علمی از اولویت‌های استراتژیک در حوزه وقف هستند.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان خاطرنشان کرد: اگر جهت نیات واقفان، پتانسیل‌های مردمی و سرمایه‌های حاصل از موقوفات و خیریه‌ها به سمت کارآفرینی و اشتغال دانش‌بنیان سوق داده شود، در آینده علاوه بر درآمدزایی و اشتغال‌زایی، کشور در زمینه علم و فناوری از دیگر کشورها بی‌نیاز می‌شود.


وی با اشاره به اینکه موقوفه‌های فراوانی در کشور وجود دارد که عواید آن‌ها در حوزه‌هایی مانند آموزش و حمایت از تحصیل دانش‌آموزان و دانشجویان استفاده می‌شود، گفت: در چند سال گذشته با تغییر شرایط و مسائل روز جامعه، نیاز هدایت موقوفات به سمت پژوهش و تولید ثروت، به ضرورتی اجتناب‌ناپذیر تبدیل شده هر چند که متاسفانه این تعداد موقوفه پاسخ‌گوی نیاز پژوهشی و توسعه فناوری در کشور نیستند.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان با اشاره به اهمیت حضور نخبگان در جریان نهادینه‌سازی فرهنگ وقف، یادآور شد: نخبگان دانشگاهی و اعضای هیأت علمی باید در زمینه ترویج و کمک به توسعه فرهنگ وقف علم و فناوری با ارائه راهکارهای عملیاتی همیار و همکار اوقاف باشند.


گرایلی خاطرنشان کرد: شاید تصور شود وقف کتابخانه برای دانشگاه و خوابگاه دانشجویان تنها از مصادیق وقف علمی است؛ اما در بحث وقف علمی می‌توان به مواردی همچون اشتغال جوانان تحصیل کرده یا نخبگانی که کسب و کار مبتنی بر دانش و فناوری را راه‌اندازی می‌کنند و منجر به توسعه اشتغال دانش‌بنیان می‌شود، اشاره داشت.


وی با تأکید بر اینکه گذشتگان ما موقوفات را ایجاد کردند و ما از آن‌ها بهره برده‌ایم، افزود: تمام مدارس حوزه‌های علمیه از قدیم و جدید موقوفه است، بخش عمده‌ای از مدارس آموزش و پرورش موقوف است، تعدادی از دانشگاه‌ها و کتاب‌هایی که موجود است نیز از موقوفات است.


مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز بیان کرد: از پیامبر اسلام(ص) روایت است که انسان با رفتن از دنیا پرونده اعمالش بسته می‌شود، مگر اینکه انسان در زمان زندگی خود وقف کرده باشد یا اثر علمی داشته باشد که مردم از آن استفاده کنند و یا فرزند صالحی داشته باشد که بعد از مرگ برایش طلب مغفرت کند.


حجت‌الاسلام محسن ابراهیمی افزود: پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و در سال‌های اخیر با توجه به لزوم پیشرفت کشور در زمینه‌های علمی، وقف علمی در راهبردهای کلان کشوری مدنظر قرار گرفته است.


وی با اشاره به نقش آموزش عالی در ترویج حسنه ماندگار وقف افزود: دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری مهم‌ترین بخش‌هایی هستند که در ارتباط مستقیم با پدیده وقف علمی قرار دارند و واقفان این حوزه می‌توانند پشتوانه‌های مالی خوبی برای طرح‌ها و پروژه‌های دانش‌بنیانی که از دل این مراکز بیرون می‌آید، باشند.


انتهای پیام/4101/4062
 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب