دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو هیأت رئیسه فدراسیون:

احدی نمی‌تواند تاج را از فدراسیون تکان دهد/ او برود تعلیق می‌شویم

عضو هیأت‌رئیسه فدراسیون فوتبال گفت: فدراسیون فوتبال یک نهاد غیردولتی است و مشمول قانون منع حضور بازنشسته‌ها نمی‌شود، بنابراین تاج با قدرت به کارش ادامه می‌دهد.
کد خبر : 323644
tlqny.jpg

گروه ورزشی خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری: «15 آذر روز پایانی حضور تاج در فدراسیون فوتبال»، این ضرب‌الأجل سازمان بازرسی کل کشور برای مهدی تاج مثل بمب ترکید و این سناریو را که تاج به دلیل داشتن کارت جانبازی 50 درصد مشمول قانون منع حضور بازنشسته‌ها نمی‌شود به طور کامل از بین برد.


حال شمارش معکوس برای خداحافظی آقای رئیس از فدراسیون فوتبال فرا رسیده است و  وی طیق ضرب‌الأجل سازمان بازرسی کل کشور باید تا 15 آذر به حضور 943 روزه خود در فدراسیون پایان دهد.


مهدی تاج در تاریخ 18 اردیبهشت سال 1395  با کسب 50 رأی از مجموع 73 رأی اخذ شده در مجمع فدراسیون فوتبال به عنوان رئیس جدید این فدراسیون بعد از علی کفاشیان انتخاب شد تا فصل جدیدی در این فدراسیون آغاز شود. 913 روز است که تاج بر صندلی فدراسیون تکیه زده است و در این مدت روزهای پرفراز و نشیبی را نیز پشت سر نهاده است، اما خبر قانون منع حضور بازنشسته‌ها فدراسیون‌نشینان و در رأس همه تاج را با چالش جدید مواجه کرد.


این قانون شاید بیش از هر نهاد، وزارتخانه و یا ارگانی طی روزها و ماه‌های گذشته ورزش کشور را تحت‌الشعاع قرار داده و صحبت‌ها و گمانه‌زنی‌های زیادی را نیز در پی داشته است.


موضوع وقتی جدی‌تر می‌شود که اعضای هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال ظهر یکشنبه در جلسه‌ای پنهانی دور هم نشستند و پیرامون مسائل مختلف با هم گفتگو کردند که خبر این نشست فردای آن روز روی خروجی سایت فدراسیون فوتبال قرار گرفت. در حالی که سابقه نداشت که سایت این فدراسیون اخبار نشست عادی هیأت‌رئیسه را فردا آن روز منتشر کند.


حال این سؤال مطرح می‌شود که اگر جلسه هیأت‌رئیسه همانند تمامی جلسات عادی و طبیعی برگزار شده، چرا خبر این نشست همان روز روی خروجی سایت فدراسیون قرار نگرفته و فردای آن روز انتشار یافته است و تنها فکری که به ذهن فوتبال‌دوستان و اهالی رسانه رسوخ می‌کند این است که این نشست طبیعی نبوده و قطعاً ضرورتی برای برگزاری این نشست تعیین شده است.


به همین بهانه با عبدالکاظم طالقانی عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال به گفتگو پرداختیم تا صحت و سقم نشست اضطراری را از زبان وی بشنویم که البته طالقانی واژه «اضطراری» را قبول ندارد و عنوان می‌کند که این نشست به صورت طبیعی مانند همه نشست‌ها برگزار شده است. 


برای اطلاع از آخرین شرایط فدراسیون و بحث مربوط به کنار رفتن مهدی تاج از فدراسیون فوتبال گفتگویی با طالقانی عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال انجام دادیم که مشروح گفت و شنود خبرنگار آنا با طالقانی در زیر می‌آید:


آنا: آقای طالقانی اعضای هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال یکشنبه جلسه‌ای برگزار کردند و پیرامون مسائل مختلف به بحث و گفتگو پرداختند اما خبر این نشست فردای آن روز روی خروجی سایت فدراسیون قرار گرفت. شنیده‌ها حاکی است که این جلسه ارتباط مستقیم با قضیه کنار رفتن تاج از فدراسیون به دلیل قانون منع حضور بازنشسته‌ها بوده است.


خیر. این موضوع اصلاً صحت ندارد. بند یک اساسنامه فدراسیون فوتبال عنوان می‌کند که فدراسیون فوتبال خصوصی و مردمی است و یک تشکیلات NGO.  این تشکیلات نیز زیر نظر فدراسیون جهانی فوتبال (FIFA) است و برداشت فیفا نیز این است که غیر از مجمع فدراسیون فوتبال هیچ احدی نمی‌تواند در کار فدراسیون دخالت کرده و رئیس فدراسیون را برکنار کند.


اگر برای آقایان وزارت ورزش، اساسنامه فدراسیون فوتبال قابل قبول نیست این موضوع را رسماً اعلام کنند اما چیزی که ما متوجه می‌شویم این است که هیچ ارگانی غیر از فیفا نمی‌تواند برای فدراسیون فوتبال تعیین تکلیف کند.


آنا: آیا در صورت رفتن تاج از فدراسیون فوتبال به دلیل قانون منع حضور بازنشسته‌ها تعلیق فیفا مشمول فدراسیون می‌شود؟


شک نکنید در صورت رفتن تاج قطعاً با تعلیق مواجه خواهیم شد. یک بار طعم تلخ تعلیق را چشیده‌ایم و بعد از آن اساسنامه جدید در سال 1386 به تصویب دولت و وزارت ورزش رسید. به نظر من رفتن تاج راه‌حل درستی نیست و هیچ نفعی برای فوتبال کشور نخواهد داشت.


آنا: به هر حال سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرده که آقایان صالحی امیری و تاج باید تا 15 آذر صندلی‌هایشان را تحویل دهند.


آنها نظر خودش را گفته‌اند و نظرشان نیز محترم و سر چشم، اما این قانون هیچ ارتباطی به فدراسیون فوتبال ندارد، چراکه این فدراسیون یک تشکیلات مردمی و غیردولتی است. کمیته ملی المپیک زیر نظر دولت فعالیت می‌کند و ممکن است آقای صالحی امیری شامل قانون منع حضور بازنشسته‌ها بشود، اما تاج اینگونه نیست.


آنا: به هر صورت فدراسیون فوتبال نهادی محسوب می‌شود که از دولت بودجه می‌گیرد و استناد سازمان بازرسی کل کشور نیز به این موضوع است.


شما درست می‌گویید اما من یک سؤالی دارم و آن اینکه بودجه تیم‌های ملی به عهده مردم است یا دولت؟ مردم که نمی‌توانند برای تیم‌های ملی بودجه بدهند، بلکه باید دولت این کار را بکند. اگر ما ریالی بابت هزینه‌های شخصی از دولت پولی گرفته‌ایم، شما درست می‌گویید. مگر دولت و در رأس آن وزارت ورزش و جوانان بودجه NGO‌های که کار فرهنگی می‌کنند و در امور جوانان فعالیت دارند پرداخت نمی‌کنند؟ آیا باید گفت که مسئولان این نهادها نیز باید مشمول قانون منع حضور بازنشسته‌ها شوند؟


آنا: پس شما رفتن آقای تاج از فدراسیون فوتبال را تکذیب می‌کنید و کماکان معتقدید که وی به کار خود ادامه خواهد داد.


هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال اعتقاد دارد که تاج گرداننده یک تشکیلات خصوصی و مردمی است و مطمئن باشید وی با قدرت به کار خود در فدراسیون ادامه خواهد داد و تا مجمع تصمیم به برکناری تاج را نگیرد وی در کارش خواهد بود.


باز هم تأکید می‌کنم در جلسه  یکشنبه هیأت رئیسه بحث‌های مربوط به حضور بن‌همام در ایران و مواردی دیگر غیر از بحث آقای تاج را داشتیم. البته بنده در این جلسه نبودم و بعداً ریز مباحث مطرح شده در نشست قرار گرفته و متوجه شدم که این جلسه هیچ ارتباطی به بحث مربوط به منع حضور بازنشسته‌ها در نهادهای خصوصی نداشته است.


آنا: همانگونه که از اسمش پیداست بحث منع حضور بازنشسته‌ها به صورت قانون درآمده است و اگر از این قانون تمکین نکنید ممکن است عواقبی داشته باشد.


دوباره تکرار می‌کنم، این قانون مشمول فدراسیون فوتبال نمی‌شود و تنها فیفا مرجع رسمی رسیدگی‌کننده به فعالیت‌های این فدراسیون است، اگر قرار باشد تاج از فدراسیون فوتبال برود پس اساسنامه این فدراسیون به چه درد می‌خورد، در حالی که این اساسنامه توسط خود دولت تأیید کرده است.


انتهای پیام/4051/4078/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب