راهی برای فرار از خبرهای جعلی نیست
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، شاید بسیاری از افراد خودشان هم مطلع نباشند که در معرض خبرهای جعلی قرار دارند و اساساً حتی ندانند که چطور ممکن است این خبرهای جعلی بمبارانشان کند.
شاید باورتان نشود اما شبکههای اجتماعی متهم ردیف اول انتشار خبرهای جعلی هستند. در واقع شبکههای اجتماعی با انتشار خبرهای مختلف گاهی مخاطبان را به ورطه قضاوتها با تصمیمگیریهای اشتباه میکشانند.
کامرون هیکی، مدیر فناوری آزمایشگاه اختلال اطلاعات در مرکز پژوهشی هاروارد، گفت: پاسخ من به این سؤال که آیا میتوان از خبرهای جعلی فرار کرد مثبت است. اما مشروط بر آن که دور شبکههای اجتماعی را خط قرمز بکشید. اگر شما بخواهید از اطلاعات غلط پیرامون خود جلوگیری کنید، بهتر است بهطور کلی از رسانههای اجتماعی استفاده نکنید این یک نکته واقعی است و اصلاً شوخیبردار نیست.
از زمان انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده در سال 2016، تاکنون غولهای فناوری بزرگی مانند فیسبوک، توئیتر، گوگل و یوتیوب تلاش کردهاند با خبرهای جعلی در شبکههای اجتماعی مبارزه کنند. اما بهنظر میرسد این تلاشها کافی نیست.
این شرکتها الگوریتمهای خود را تغییر دادهاند؛ رباتهای پاککننده و سیستمهای تشخیص محتوا را ایجاد کردهاند و تلاشهای متعددی با هدف تغییر کیفیت گفتگوها راهاندازی کردهاند اما بهنظر میرسد این موضوعات همچنان قدرت کافی را ندارند.
هانی فرید، استاد علوم کامپیوتر در دانشکده دارتموث، میگوید: تقریباً هر کاربری با هر طرز فکری به سهولت میتواند محتواهایی را به دلخواه خود منتشر کند. این محتواها میتوانند افراد را فریب دهند محتواهایی صوتی و تصویری که اغلب با ظاهر فریبنده خود نقشی مهم در شکل دادن به عقاید مردم ایفا میکنند.
با توجه به نزدیک شدن زمان انتخابات میاندورهای ایالات متحده مسئله خبرهای جعلی بار دیگر به سوژهای داغ تبدیل شده اما نتایج پژوهشهای پژوهشگران دانشگاه هاروارد نشان میدهد مبارزه با خبرهای جعلی عملاً غیرممکن به نظر میرسد مگر آنکه به کلی دسترسی به شبکههای اجتماعی را قطع کنیم.
منبع: میزان
انتهای پیام/4028
انتهای پیام/