دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در واحد علوم و تحقیقات؛

ساخت دستکش لرزش‌گیر توسط محقق جوان برای بیماران پارکینسون

پژوهشگر واحد علوم وتحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به ساخت دستکشی برای کاهش لرزش دست و حرکات غیرارادی در بیماران پارکینسون شد.
کد خبر : 322815
1541232168-222.jpg

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، شیما خلیقیان محقق این واحد دانشگاهی در رابطه با این دستکش گفت: ایجاد سیستمی در حوزه توانبخشی که از نظر کارایی، شباهت بالایی به کاربرد اندام طبیعی دارد، باعث می‌شود مشکل لرزش اندام‌ها برای افراد مبتلا تا حدود زیادی کنترل و فرد زندگی عادی خود را در جامعه دنبال کند. این دستکش الکترونیکی با هدف بالا بردن سطح کیفیت زندگی بیماران پارکینسون تولید شده است.


وی با بیان اینکه طراحی و ساخت سیستمی غیرتهاجمی، قابل حمل و فعال برای کاهش مؤثر لرزش دست به منظور ارتقا سطح کیفی زندگی روزمره بیماران مبتلا به لرزش دست است، افزود: ۲۰ میلیون نفر در سطح جهان با مشکل اساسی لرزش اندام‌ها روبرو هستند. هدف اصلی این پژوهش، بازگرداندن کیفیت زندگی از طریق کنترل لرزش دست و اندام مبتلایان است.


خلیقیان گفت: محققان بخشی از تمرکز خود را به ساخت ابزارها برای کاهش لرزش دست افراد، منحصر کرده‌اند که از جمله آنها می‌توان به لوازمی چون قاشق، لیوان، شانه سر و قلم اشاره کرد. همه این ابزار، ساختاری متفاوت با نمونه‌های عادی و جنبه لوازم شخصی دارند و منحصراً برای خود شخص بیمار است.


این محقق واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: عنصر اصلی این دستگاه ژیروسکوپ بوده که برای اندازه‌گیری یا حفظ جهت است. این دستگاه از یک بخش ژیروسکوپ الکتریکی، ژیروسکوپ مکانیکی و یک بخش نمایش اطلاعات تشکیل شده است. در بخش نمایش اطلاعات، مقدار زاویه انحراف و شتاب در محورهای x ، y ، z نمایش داده می‌شود. بخش الکترونیکی، اطلاعات زاویه انحراف با استفاده از شتاب سنج‌ها و لرزش‌های ایجاد شده را محاسبه می‌کند.


به گفته خلیقیان، طبق الگوریتم داخل میکرو یا همان آی‌سی پردازشگر تعبیه شده، به درایورها دستور Pwm (مدولاسیون پهنای پالس) ارسال می‌شود. Pwm هم بعد از دریافت توسط درایورها می‌تواند سرعت موتورها را در هر زاویه‌ای تنظیم کند.


 


وی اظهار کرد: برتری این دستگاه نسبت به نمونه خارجی آن، کنترل اتوماتیک بر روی میزان دور موتورها با توجه به اختلاف در فرکانس لرزش دست مبتلایان و همچنین سبک و مقاوم بودن آن است.


خلیقیان تصریح کرد: پارکینسون بیماری عصبی است که از ۱۰ میلیون نفر، یک نفر به آن مبتلاست. با بررسی انجام شده و صحت سنجی، این دستکش توانسته است تا ۹۰ درصد میزان لرزش را باتوجه به اینکه بیماران در چه سطحی از بیماری قرار دارند، کاهش دهد.


بر طبق این گزارش، تحقیق درباره «طراحی و ساخت دستکش لرزشگیر به منظور دقت و مهارت حرکت دست در افراد مبتلا به پارکینسون» در قالب پایان‌نامه دانشجوی کارشناسی‌ارشد مهندسی پزشکی بیومکانیک علوم و تحقیقات به راهنمایی محمد نیکخو عضو هیات علمی دانشکده علوم فناوری‌های پزشکی واحد علوم و تحقیقات انجام شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب