آهوان دشت سهرین ظرفیتی برای جذب گردشگر به زنجان هستند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از سازمان محیطزیست محمدباقری گفت: جستوخیز آهوان در میان علفزارها، طراوت و زیباییهای طبیعت دشت سهرین زنجان بهعنوان تنها زیستگاه، بازماندگان آهوان شمال غرب کشور را دوچندان کرده است و باید از این فرصت و موهبت الهی در زمینهٔ و جذب گردشگر بهره گرفت.
مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیطزیست استان زنجان افزود: این دشت زیبا و حاصلخیز، علاوه بر انواع وحوش و گیاهان ارزشمند از وجود چشمه آبگرم و آثار طبیعی و بناهای قدیمی پیش و قبل تاریخ و دوره اسلامی، ازجمله تپههای تاریخی، قلعه تدافعی، ارگ تاریخی و حمام قدیمی برخوردار بوده که وجود آنها میتواند منبع درآمد خوب و مناسبی ازنظر گردشگری برای استان زنجان باشد که نیاز به سرمایهگذاری و تأمین زیرساختهای گردشگری، همچون هتل و رستوران نیز دارد.
باقری ادامه داد: دشت سهرین با وسعت حدود ۳۵ هزار هکتار در ادامه دشت زنجان و در شمال شهر زنجان قرار دارد و یکی از دشتهای مهم این استان و جزء منطقه حفاظتشده سرخآباد است که علاوه بر آهوان، زیستگاه دیگر جانورانی چون پلنگ، گراز، خرس قهوهای، سمور سنگی، سنجاب زمینی، رودک، کبک دری، هوبره، دال، عقاب، شاهین، غاز خاکستری، خوتکا، لک لک سفید، باکلان، افعی البرزی، افعی شاخدار ایرانی، افعی زنجانی و ماهیانی نظیر کپور، سیم، اسبله و غیره است.
مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیطزیست استان زنجان تصریح کرد: دشت سهرین در ۲۰ کیلومتری شهر زنجان واقع است و آهوان در کنار فعالیتهای کشاورزی و دامی مردم این منطقه، به حیات و زیست خود ادامه میدهند و در حقیقت ماندگاری این آهوان سبب توسعه این منطقه شده است.
وی افزود: وجود رودخانههای فصلی و سدهای کوچک و بزرگ خاکی در منطقه حفاظتشده سرخآباد و شکارممنوع فیله خاصه، باعث شده است تا این منطقه به یکی از زیستگاههای پرندگان مهاجر تبدیل شود که گردشگران طبیعت میتوانند به تماشا نشسته و لذت ببرند.
بر اساس سرشماری سال ۹۲ قریب یک هزار و ۵۰۰ رأس آهو در منطقه شکارممنوع فیله خاصه و دشت سهرین واقع در منطقه حفاظتشده سرخآباد، زیست میکردند که در سال ۹۳ جمعیت آنها با کاهش ۱۴ درصدی مواجه شد در سال ۹۴ با کاهش ۱۰ درصدی به یک هزار و ۲۴۶ رأس و سال ۹۵ نیز یک هزار و ۸۲ رأس و سال ۹۶ نیز با اندکی افزایش به یک هزار و ۱۰۵ رأس رسید.
دامنه ارتفاعی منطقه حفاظتشده سرخآباد که دشت سهرین نیز در این منطقه واقعشده است ۵۰۰ تا دو هزار و ۹۰۰ متر است که با میزان بارندگی و دمای متوسط سالانه به ترتیب ۵۰۰ میلیمتر و ۱۱ درجه سانتیگراد این منطقه را دارای اقلیمهای نیمهخشک مدیترانهای معتدل کرده است.
ارس، گردو، سیاه تلو، زالزالک، انار وحشی، داغداغان، زرشک، زیتون، گون، آویشن، درمنه، کلاه میرحسن، چوبک، لاله، مرزه و ثعلب ازجمله گونههای گیاهی منطقه هستند.
رویش گیاهان خوراکی و دارویی در ارتفاعات این دشت حاصلخیز ازجمله قارچهای خوراکی (دنبلان)، کنگر، کاکوتی، آویشن و ریواس، هرسال در فصل بهار توجه شمار زیادی از علاقهمندان را بهسوی خود جلب میکند.
مناطق حفاظتشده بسیار زیبایی برای زیست حیاتوحش در استان زنجان وجود دارد که در نوع خود کمنظیر هستند و منطقه حفاظتشده سهرین، تنها یکی از این مناطق است.
انتهای پیام/۴۰۸۷
انتهای پیام/