ظریف :خبرنگاران از دیپلماتها زرنگترند/ انتخابات92 ، غربیها را پای میز مذاکره کشاند
به گزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا، جواد ظریف گفت: روزنامهنگاران و اصحاب رسانه به عنوان یکی از ارکان مهم مردمسالاری در دنیا و کشورمان شأن بالایی دارند و برای ما افتخار است که با آنها باشیم.
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به این سؤال که چه زمانی از ته دل خندیدهاید گفت: آنقدر خندیدهام و از نکاتی که گفته میشود به وجد میآیم که نمیتوانم به یاد آورم چه دروهای بیشترین خوشحالی را داشتم اما بیش از همه خوشحالی مردم مرا به وجود میآورد و امیدوارم در چشمانشان و قلبهایشان امید به آینده وجود داشته باشد.
وی با اشاره به روند مذاکرات نیز گفت: همه چیزمان را مدیون مقاومت و ایستادگی مردم هستیم و مذاکرات دشواری را با هم پشت سر گذاشتیم.
ظریف با بیان اینکه در داخل سالن مذاکرات روزهای سختی را داشتیم یادآور شد: دوستان ما و رسانهها بخصوص رسانههای ایرانی که با ما همراه بودند روزهای سختتری را گذراندند زیرا ما میدانستیم چه خبر است اما آنها نمیدانستند و منتظر بودند تا از داخل نشستها فردی به جمع آمده و به راست و دروغ اطلاعاتی در اختیار آنها قرار دهد.
وزیر خارجه کشورمان با قدردانی از کسانی که تلاش کردند و اجازه دادند تحولات مذاکرات از سوی مردم دنبال شود خاطرنشان کرد: هرچه به پایان مذاکرات نزدیکتر شدیم و به خصوص به دور پایانی به همت خود دوستانه اصحاب رسانه توانستیم حرکت بهتری را در زمینه دیپلماسی عمومی و ارائه اطلاعات به مردم داشته باشیم و تصویر خوبی از دیدگاهها و نظرات جمهوری اسلامی به جامعه بینالملل ارائه دهیم.
ظریف ادامه داد: این یک تحول و پیشرفت بود که همراه با پیشرفت در مذاکرات توان ما برای پوشش آن بیشتر شد و اگرچه این انتقاد را به راحتی میپذیرم در زمینه اطلاع رسانی در دوران مذاکرات و به دلیل ماهیت مذاکرات مجبور بودیم محدودیتهایی داشته باشیم اما این محدودیتها و مشکلات هرچه بیشتر به پایان مذاکرات رسیدیم با همکاری دوستان بهتر میشد.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: برخیها میگویند که تحریمها ایران را پای میز مذاکره کشاند اما من معتقدم این انتخابات بود که طرف مقابل را به پای میز مذاکره کشاند
ظریف با بیان اینکه یک ایرانی را نباید هیچگاه تهدید کرد، ادامه داد:ما در مذاکرات به دنیا نشان دادیم در مقابل فشار، زور، تحمیل و جنگ و... مقاومت میکنند و با منطق و عقلانیت در مذاکره حضور پیدا کردهاند. هدف ما از ایستادگی در مقاومت این بود که نشان دهیم در برابر فشار سر خم نخواهیم کرد و باید با مردم ایران به زبان احترام و تکریم سخن گفت.
رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به حضور 73 درصدی مردم در یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، بیان کرد: مردم ایران علیرغم همه تبلیغات پای صندوقهای رفتند و نشان دادند که به حاکمیت اعتماد دارند.
ظریف در ادامه به فرمایش مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: رهبری در روز انتخابات فرمودند که رای مردم حق الناس است و همین فرمایش مردم را به پای صندوقهای را کشاند و همچنین طرف مقابل و غربیها را پای میز مذاکره آورد.
ظریف اضافه کرد: بیشترین دستاوردی که آمریکاییها اعلام میکنند به دست آوردهاند، این است که 4 مسیر برای رسیدن ایران به بمب اتم را بستهاند، در حالی که ایران هیچگاه به دنبال سلاح اتمی نبوده است. فتوای رهبری نیز همین مساله را یادآور میشود.
ظریف در ادامه این مراسم به نقش رسانهها در دیپلماسی عمومی اشاره و بیان کرد: ما در مذاکرات هستهای درباره تعداد سانتیرفیوژها، بازماندن فردو، باقی ماندن اراک به عنوان آب سنگین و همچنین دسترسی ایران به تعداد سانتیرفیوژها تحقیق و توسعه نسل IR8 موفق عمل کرده است.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: مذاکرات هستهای پیرامون این مسائل نبود، بلکه ایران این پیام را به طرف مقابل داد که ایرانی را نمیشود تهدید کرد، ایرانی با تحمیل و فشار سر خم نخواهد آورد. این مساله پیروزی گفتمان ایران و گفتمان انقلاب اسلامی بود. اصولی که بر مبنای خودباوری و استکبارستیزی است.
رئیس دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: رئیسجمهور آمریکا پس از توافق هستهای اعلام میکند که اگر در توانم بود یک پیچ و مهره از برنامه هستهای ایران را باقی نخواهم گذاشت اما نمیتوانم؛ در مقابل برخی رسانهها این بخش سخنان رئیسجمهور آمریکا را که توان ملی کشور را نشان میدهد نادیده میگیرند.
محمد جواد ظریف با اشاره به مقاله روز گذشته نیویورک تایمز، اظهار کرد: در این مقاله تاکید شده است ایران در 7 مورد به اهدافش رسیده است. نویسنده مقاله نوشته است که ایالات متحده و آمریکا مجبور شدند حق ایران را بپیذیرند زیرا مردم ایران حاضر بودند برای رسیدن به اهدافشان مقاومت کنند. این پیام جمهوری اسلامی ایران است.
ظریف گفت: من هیچگاه ادعا نکردهام توافق وین یا برجام یک توافق یک طرفه است. بلکه توافقی دو طرفه است و در اگر توافقی یک طرف بود تنها توافقی تحمیلی نامگذاری میشد.
وزیر امور خارجه در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد: برخی دوستان در ایران به دلیل منافع جناحی و داخلی این پیام و اقتدار ملت ایران را نادیده میگیرند که معتقدم هیچ مساله داخلی و جناحی ارزش این را ندارد که پیام مردم ایران را زیر سوال ببرد.
انتهای پیام/