دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مهر 1397 - 12:04
معاون اول رئیس‌جمهوری در جلسه شورای عالی عتف:

تدوین برنامه پژوهشی بلندمدت برای کشور لازم است

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: تهیه برنامه پژوهشی بلندمدت برای کشور لازم است و برنامه‌های مطالعاتی برای حل چالش‌های اصلی کشور باید تدوین شود.
کد خبر : 318469
1539627890-153961947946068100.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، اسحاق جهانگیری در جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) که شامگاه دیروز برگزار شد، با بیان اینکه عدم تأمین نیازهای پژوهشی و تحقیقاتی کشور ممکن است آسیب‌های جبران‌ناپذیری برای کشور به همراه داشته باشد، تصریح کرد: باوجودآنکه بودجه دولت با محدودیت‌های زیادی روبرو است اما تلاش دولت این است که اعتبارات مورد نیاز برنامه‌های پژوهشی و تحقیقاتی را تأمین کند چراکه نمی‌توان برنامه‌های علمی و تحقیقاتی کشور را نادیده گرفت.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به نوسانات نرخ ارز و مشکلات دانشگاه‌های کشور برای تأمین بودجه موردنیاز فرصت‌های مطالعاتی و کارهای تحقیقاتی و پژوهشی، گفت: دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشور از نظر بودجه در تنگنا قرارگرفته‌اند که باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم تا این کمبودها جبران شود.


وی از دستگاه‌های اجرایی خواست از طرح‌های کلان ملی مطالعاتی حمایت کنند و برای تأمین بودجه موردنیاز این طرح‌ها در حد امکان کمک‌های لازم را انجام دهند.


 جهانگیری همچنین با اشاره به پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی عتف در خصوص ایجاد نظام هماهنگ برنامه‌ریزی و عملکرد پژوهش و فناوری کشور، تدوین برنامه پژوهشی بلندمدت برای کشور را مثبت و سازنده ارزیابی و تأکید کرد: تهیه برنامه پژوهشی بلندمدت برای کشور لازم است که باید دبیرخانه شورا ضمن هماهنگی‌های لازم با سازمان برنامه‌وبودجه کشور به‌عنوان متولی اصلی برنامه‌ریزی کشور، برنامه‌های مطالعاتی برای حل چالش‌های اصلی کشور را تدوین کنند.


در این جلسه که وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش‌وپرورش، نیرو، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ارتباطات و فناوری اطلاعات، رؤسای فرهنگستان‌های علوم، زبان و ادبیات فارسی و علوم پزشکی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز حضور داشتند، دبیر شورای عالی عتف پیشنهاد‌های کمیسیون دائمی این شورا را در خصوص بازنگری ارکان اجرایی دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری مطرح کرد که پس از بحث و تبادل‌نظر تصمیمات لازم اتخاذ شد.


برنامه ساماندهی طرح‌های کلان ملی پژوهش و فناوری از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت و ضمن مرور اهم مصوبات شورا در خصوص طرح‌های کلان ملی، گزارشی از وضعیت کلی اعتبارات طرح‌های کلان فعال و اولویت‌بندی این طرح‌ها بر اساس میزان تأثیر بر تحقق شاخص‌های اقتصاد مقاومتی ارائه شد.


در ادامه این جلسه همچنین پیشنهاد ایجاد نظام هماهنگ برنامه‌ریزی و عملکرد پژوهش و فناوری کشور توسط دبیر شورا مطرح شد که پس از بحث و بررسی مقرر شد این موضوع با هماهنگی سازمان برنامه‌وبودجه در قالب یک پیشنهاد جامع در جلسه آتی شورا مطرح شود.


انتهای پیام/4071/4087/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب