دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مهر 1397 - 13:25
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه:

بهترین قضات در دادگاه‌های اطفال فعالیت می‌كنند

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: ظرف دو سه سال گذشته فعالیت­‌های خوبی در دادگستری­‌های سراسر كشور صورت گرفته و بهترین قضات در این دادگاه فعالیت می‌كنند.
کد خبر : 317662

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، محمد باقر الفت در كارگاه آموزشی ارائه خدمات مشاوره در دادگاه اطفال و نوجوانان كه با حضور نماینده یونیسف در هتل المپیك برگزار شد، افزود: مراقبان بهتر است بتوانند تا چند سال آینده برای تربیت رفتار كودكان نظارت كنند.


الفت مهمترین ركن دادگاه­‌های اطفال را قضات دانست و گفت: این جلسه به جهت استفاده از نظرات مشاوران اطفال در دادگاه­‌ها برگزار شد. باید قضات را به این باور برسانیم كه عملاً از نظر مشاوران در محاكم استفاده كنند.


وی یكی از مباحث دادرسی را در كشور، عدم بهره‌مندی حقیقی از مشاوران در دادگاه­‌هایی عنوان كرد كه قانون برپایی این دادگاه­‌ها را با حضور مشاوران اعلام كرد.


معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: از زمان تصویب قانون آیین دادرسی كیفری، مشاور باید به‌عنوان عضو رسمیت‌دهنده در اتخاذ تصمیم در دادگاه حضور یابد یا اینكه خوب است حضور داشته باشد اما قانون‌گذار قضات را باید ملزم به این كار كند.


وی اضافه كرد: دادگاه­‌ها به یك علت روشن و قدیمی این تصور را دارند كه نظر مشاور مشورتی است و نمی‌تواند به نظر دادگاه و قاضی تكمیل شود و نظر قاضی را تغییر دهد.


الفت یادآورشد: تا وقتی پایبند استقلالی بودن نظر دادگاه‌­ها در محاكمات هستیم نمی‌توانیم ادعا كنیم یک دادرسی تخصصی انجام داده‌ایم. دادرسی كه تخصصی انجام شد تا حدود قابل دفاعی به نفع اطفال است. باید برای قضات جا بیندازیم كه حضور مشاور بیشتر از گذشته می‌تواند به مصالح طفل توجه داشته باشد.


وی ادامه داد: قاضی به ماده 410 قانون آیین دادرسی كیفری باید مسلح باشد اما سؤال اینجاست این قضات تا چه حد به این علوم آشنایی دارند قضاتی كه خود را از مشاور دور می‌دانند باید متخصصی در علوم رفتاری، مددكاری داشته باشند و همچنین از نظام مراقبت اطلاع خوبی داشته باشند و بتوانند با خانواده بزهكار و خود طفل ارتباط خوبی برقرار و او را از نظر روانشناسی آنالیز كنند.


معاون قوه قضائیه اظهار کرد: آیا قضات این اشراف را دارند و اگر پاسخ منفی است به همان اندازه كه آشنایی ندارند، نیازمند مشاوره هستند؛ لازم عقلی است كه مشاور در جلسات حضور داشته باشد و نظر او اخذ شود، مشاور می‌تواند در شناسایی بزهكار و خانواده او به ما كمك كند.


وی افزود: در برخی مدیران قضائی ما این فكر هست كه قضات دادگاه‌­های اطفال خیلی دلسوز و رقیق‌القلب باشند و تصمیم شدید نگیرند؛ باید طبیب در محكمه باشد و ببیند این بزهكار با نیاز به چه دارویی سلامتی خود را پیدا می‌كند و آن دارو را به میزان مناسب تجویز و بر مصرف آن نظارت كند.


الفت تصریح كرد: ظرف دو سه سال گذشته فعالیت­‌های خوبی در دادگستری­‌های سراسر كشور صورت گرفته و شاهد احكام قابل دفاع هستیم دیگر كسی فكر نمی‌كند دادگاه اطفال دادگاه درجه دو یا سه قضائی است و بهترین قضات در این دادگاه فعالیت می‌كنند.


انتهای پیام/4076/ن


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب