کمالگرایی انسان را تحتفشار میگذارد
به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا از گاردین، اگر بار اول موفق نشدی، تلاش کن، تلاش کن و بازهم تلاش کن. برای بسیاری از افراد کمالگرا این جمله به این معناست که به کمتر از عالی قانع نشو. بنابراین این افراد تا وقتی به بهترین درجه نرسند متوقف نمیشوند و همچنان به تلاش خود ادامه میدهند.
پیگیری چنین استانداردهایی منجر به کار کردن بیش از اندازه، عدم توانایی فرد در تکمیل وظایف و هدر رفت زمان میشود. کمالگرایی بهعنوان اختلال روانی دستهبندی نشده است؛ اما با مشکلات مختلف روحی و روانی از جمله اختلالات وسواسی و افسردگی ارتباط مستقیم دارد.
اولین گام برای مقابله با کمالگرایی بازنشانی مجدد اهداف است. به گفته روانپزشکان، فرد کمالگرا نیاز دارد که هدف اصلی خود را در جهانی نه چندان کامل و عالی تعریف کند، برای مثال فرد کمالگرا کاری را در مهلت دادهشده انجام دهد و بدون توجه به عدم احساس رضایتی که دارد، کار را تحویل دهد.
نتیجه ناقص به فرد کمک میکند تا دریابد بدترین شرایط به آن بدی که فکر میکند هم نیست.
البته نباید کمالگرایی را با بلندپروازی اشتباه گرفت؛ تلاش برای رسیدن به آرزوهایتان میتواند نتایج مثبتی به ارمغان بیاورد؛ اما ترس از شکست شما را از بین میبرد.
یکی از نشانههای کمالگرایی این است که احساس میکنید هیچ کاری را بهخوبی انجام نمیدهید. سعی کنید قدردان آنچه که تاکنون بهدست آوردهاید، باشید. راهی پیدا کنید تا بعد از تکمیل یک کار، جشن بگیرید. مهم نیست که چقدر فکر میکنید ناقص و ناکافی است، به خودتان افتخار کنید.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/