تحویل اولین محموله لاستیک به کامیونداران در هفته آتی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، اوایل هفته گذشته بود که برخی کامیونداران در اعتراض به مشکلات صنفی خود دست به اعتصاب محدودی زدند که البته این اعتراضات تنها در بخشی از مناطق مختلف کشور رخ داد و فراگیر نبود.
کامیونداران معترض علت اعتصاب خود را کمبود لاستیک و قیمت بسیار بالای آن در بازار آزاد عنوان میکردند و خواستار رسیدگی دولت به این وضعیت و عرضه لاستیک با قیمت دولتی بودند.
البته نخستین جرقه اعتصاب کامیونداران در اول خرداد سال جاری آغاز شد که دولت در مذاکراتی که با نمایندگان کامیونداران معترض داشت از آنان وقت خواست تا مشکلاتشان را برطرف کند.
اما علیرغم گذشت چهار ماه از آن زمان نهتنها اتفاق مثبتی برای رفع مشکلات کامیونداران رخ نداد بلکه افزایش نرخ ارز و قیمت لاستیک در این مدت نقش مؤثری در افزایش مشکلات کامیونداران داشت.
در این بین تعطیلی 20 روزه گمرک و معطل شدن بسیاری از کامیونداران در گرمای 50 درجه جنوب کشور هم مزید بر علت شد تا گلایه، شکایت و اعتراضات کامیونداران به اوج برسد.
با توجه به این شرایط، حمیدرضا فولادگر عضو کمیسیون صنایع مجلس اعلام کرد که پس از مذاکرات فراوان با دولت، قرار شد تا مبنای محاسبه ارز برای واردات لاستیک کامیونهای سنگین به نرخ دولتی یعنی دلار 4200 تومانی باشد.
وی با تأکید بر اینکه مجلس به دنبال پیگیری مطالبات کامیونداران است، اظهار امیدواری کرد که لاستیک کامیونهای سنگین بهدرستی توزیع شده و به کامیونداران تحویل شود.
بر همین اساس روز گذشته عبدالهاشم حسننیا، معاون وزیر راه و شهرسازی هم از توزیع اولین محموله لاستیک از محل سازمان اموال تملیکی بین کامیونداران در هفته آینده خبر داد.
وی اظهار کرد: موضوع کمبود عرضه لاستیک از چهار ماه پیش مطرح بود که با توجه به نیاز ناوگان حملونقل جادهای به یکصد هزار حلقه لاستیک در طول ماه، از خردادماه تاکنون در حدود 130 هزار حلقه لاستیک بین رانندگان توزیع شد.
وی با اشاره به اعتراض کامیونداران گفت: در شهریورماه 130 هزار لاستیک با نظارت انجمن صنفی رانندگان توزیع شد اما نیاز کامیونداران بیش از این تعداد بود.
حسننیا با اعلام خبر کاهش تعرفه واردات لاستیک به زیر پنج درصد با دستور رئیسجمهور، گفت: بهزودی دو محموله لاستیک به میزان 130 کانتینر از پایانههای بوشهر و بندرعباس ترخیص میشوند.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای درباره بیمه تکمیلی کامیونداران هم گفت: در حدود 800 الی 900 هزار نفر باید برای بیمه تکمیلی ثبتنام کنند که تاکنون حدود 700 هزار نفر در این سامانه ثبتنام کردهاند البته عدهای هم خودشان از طرق مختلف در پوشش بیمه تکمیلی هستند.
انتهای پیام/4076/۴۰۸۳/خ
انتهای پیام/