مسابقههای علمی دانشجویان را به سمت کاربردی کردن علوم تشویق میکنند
محمود نیلی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره فضای ایدهپردازی در دانشگاهها بیان کرد: فضای ایدهپردازی در فضای دانشگاهی لازم است؛ به عنوان مثال سالانه در دانشگاه صنعتی همدان چند مسابقه ایدهشو در زمینههای مختلف با همکاری پارک علم و فناوری استان، چند کارگاه ایدهپردازی و سمینارهایی در خصوص اهمیت پرداختن به خلاقیت و ایدهپردازی برگزار میشود.
وی افزود: فضای دانشگاههای امروزی با دانشگاههای 20 سال پیش در خصوص کابردی کردن ایدهها، کارآفرینی و تولید محصول تفاوت جدی دارد.
نیلی گفت: مسابقههای جذاب علمی و خوش ساختار یکی از روشهای آموزش مؤثر است که دانشجویان را از سمت نظری بودن علوم به سمت کاربردی کردن آن تشویق میکنند که در نهایت منجر به توسعه علم و فناوری خواهد شد، رقابتهایی مانند روبوکاپ، برنامهنویسی ایسیام و رقابت علمی کنز در این زمینه تلاشهای قابل تقدیری را انجام دادهاند.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان بیان کرد: رقابت علمی کنز مشابه مسابقه «Cup Imagine Microsoft» است که بیش از 17 سال از عمر آن میگذرد؛ این رقابت در اولین سال برگزاریاش اطلاعرسانی کمی داشت و به نظر میرسد که باید سازوکار دقیقتر و هدفمندتری برای آن تعریف شود.
وی تصریح کرد: بهتر است رقابتهای علمی مانند رقابت علمی کنز که به فکر توسعه علم و فناوری است شرکتکنندگان را محدود نکنند؛ بلکه این رقابت، فراخوانی برای تمام دانشجویان و دانشپژوهان سراسر جهان باشد تا راهحلهای خود را برای مشکلات جهان اسلام پیشنهاد دهند. بدیهی است که چون حمایت مالی این رقابت از طرف بنیاد مصطفی(ص) است، این بنیاد چالشهای جهان اسلام را مطرح کند؛ اما بهتر است اولویت را حل مشکلات قرار دهیم نه اینکه چه کسی آن را حل میکند.
نیلی در پایان گفت: روبوکاپ و مسابقههای برنامهسازی ایسیام یک تجربه بینالمللی موفق است که سازوکار و چشمانداز روشن و معیارهای ارزیابی مشخصی را تعریف کردهاند؛ همچنین لیگهای متنوع، جوایز، سطوح مختلف و قوانین روشنی دارند که حاصل همفکری تعدادی از متخصصان است. این روش میتواند در ارتقا رقابت علمی کنز نیز مؤثر باشد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/