دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مهر 1397 - 06:20

انتشار اسرار خصوصی مردم چه مجازاتی در پی دارد؟

وکیل پایه یک دادگستری با اشاره به قانون مجازات اسلامی در خصوص رسیدگی به پرونده‌های هتک حیثیت افراد در فضای مجازی گفت: با توجه به نوع جرمی که در زمینه هتک حیثیت افراد انجام می‌شود، از 91 روز تا دو سال حبس حکم صادر می‌شود.
کد خبر : 312708

علی عابدینی در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص حقوق شهروندی و این‌که آیا در قانون مجازات اسلامی موردی درباره افشای اسرار خصوصی مردم به‌ویژه در فضای مجازی آمده است یا خیر اظهار کرد: در قانون مجازات اسلامی بندهای محکم و دقیقی در مورد افرادی داریم که با حیثیت مردم به‌ویژه در فضای مجازی بازی می‌کنند، به‌عنوان مثال در قانون منع افشای اسرار افراد توسط پزشکان، وکلا و دیگر متخصصان که با مردم در ارتباط هستند به‌طور واضح بیان شده که این متخصصان از اطلاعات مردم فقط در حیطه کاری خود استفاده کنند اما اگر به هر دلیلی اسرار مردم توسط این متخصصان افشا شود مجرم شناخته می‌شوند. از طرفی اگر فردی شخص دیگری را تهدید به افشای اسرار کند هم مجرم شناخته می‌شود و با او برخورد خواهد شد.


وی ادامه داد: در فضای مجازی هم افشای اسرار و اطلاعات مردم به هر شیوه‌ای مبنی بر سوءاستفاده از افراد جرم محسوب می‌شود و حتی در قانون جرائم رایانه‌ای نیز به انتشار چت و حتی اسکرین‌شات گرفتن از اطلاعات افراد اشاره شده است.


این وکیل پایه یک دادگستری با بیان این‌که با توجه به‌نوع جرمی که افراد در این خصوص انجام دهند حکم صادر می‌شود، گفت: بر اساس ماده 17 قانون جرائم رایانه‌ای اگر فردی به‌قصد تشویش اذهان عمومی به‌وسیله سیستم رایانه‌ای اکاذیبی را منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد و یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت انجام دهد و از طرفی اگر حیثیت افراد را با انتشار اسرار آن‌ها ببرد، در این‌صورت به مجازات حبس از 91 روز تا دو سال و یا جزای نقدی از 5 تا 40 میلیون ریال و در برخی موارد با توجه به‌نوع جرمی که اتفاق افتاده به هر دو حکم محکوم خواهد شد.


عابدینی افزود: از طرفی اگر فردی صوت و تصویری را تغییر دهد و افراد را تهدید به انتشار آن کند به‌نحوی که منجر به هتک حیثیت افراد شود در این‌صورت نیز قانون از 91 روز تا دو سال حبس را برای مجرمان پیش‌بینی کرده است.


وی تصریح کرد: در حال حاضر برخی از پرونده‌های مربوط به نزاع از فضای مجازی شروع می‌شود لذا فرهنگ‌سازی مناسبی باید در زمینه استفاده از فضای مجازی صورت گیرد تا شاهد جرائم گسترده در فضای مجازی نباشیم و از طرفی مردم نیز نباید تمام اسرار خود را در فضای مجازی قرار دهند تا افراد سودجو از این اطلاعات برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند.


انتهای پیام/4044/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب