دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 شهريور 1397 - 09:49
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در نشست رؤسای دانشگاه‌ها خبر داد:

خرج 2 هزار و 500 میلیارد تومانی دستگاه‌های دولتی به اسم پژوهش

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه 2 هزار و 500 میلیارد تومان از بودجه دولتی صرف پژوهشگاه‌هایی می‌شود که خارج از وزارت علوم فعالیت می‌کنند، تأکید کرد: این پژوهشگاه‌ها حیاط‌خلوت هزینه‌های جاری دستگاه‌های دولتی هستند.
کد خبر : 310116

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علیرضا سلیمی صبح امروز در نشست رؤسای دانشگاه‌ها در دانشگاه علم و صنعت اظهار کرد: در اثر بسیاری از فشارها گاهی رسالت اصلی دانشگاه را فراموش می‌کنیم.


وی افزود: امروز اولویت کارآفرینی در دانشگاه‌ها مطرح می‌شود در صورتی که ماهیت دانشگاه فقط کارآفرینی و در خدمت صنعت بودن نیست.


رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: آن‌قدر رؤسای دانشگاه‌ها برای بودجه و فشارهای سیاسی تلاش می‌کنند که مأموریت اصلی دانشگاه را از یاد می‌برند، مأموریت اصلی دانشگاه‌ها معرفت آفرینی است و همه دانشگاه‌ها باید در این مسیر گام بردارند.


سلیمی اضافه کرد: چرا استادان ما در شرایط فعلی باید تحت تأثیر نسخ دسته سوم دنیای غرب در فضای مجازی باشند؛ در صورتی که ما باید تاکنون خودمان مدل‌های قوی ارائه می‌کردیم. متأسفانه سیاست‌گذاری‌های اصلی را فراموش کرده‌ایم.


باید نگاه‌ها به سیاست‌گذاری دانشگاه‌ها تغییر کند


وی ادامه داد: در رشته‌های تخصصی در گروه علوم انسانی نظیر فلسفه و تاریخ هنوز از متون قدیمی و حتی قبل از انقلاب که اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها نوشته‌اند استفاده می‌شود. این روند باید اصلاح شود و باید بتوانیم منابع دانشگاهی را خودمان ارائه دهیم.


رئیس دانشگاه علامه طباطبایی بیان کرد: باید نگاه ابزاری به دانشگاه‌ها تغییر کند سال پیش با یکی از مسئولان سازمان برنامه و بودجه جلسه داشتیم و ایشان گفتند که دانشگاه‌ها حفره‌های بزرگ هزینه‌ای برای دولت هستند. با چه استدلالی چنین سخنی می‌گویند؟ آیا هفت تا هشت میلیارد تومان برای نگهداری نخبگان کشور به صرفه نیست؟ باید نگاه‌ها به سیاست‌گذاری دانشگاه‌ها تغییر کند و برای رسیدن به این هدف نیازمند ارتباط ارگانیک دانشگاه‌ها با دولت هستیم. در این زمینه باید پژوهش‌ها و نیروی انسانی باید از سوی دولت تأمین شود.


پژوهشگاه‌ها حیاط‌خلوت هزینه‌های جاری دستگاه‌های دولتی هستند


سلیمی گفت: متأسفانه امروز در کشور هیچ نیازی به دانشگاه‌ها احساس نمی‌شود چرا که بسیاری از دستگاه‌ها خودشان دانشگاه و پژوهشگاه دارند. براساس آماری که سال گذشته تهیه کرده بودم دو هزار و 500 میلیارد تومان از بودجه دولتی صرف پژوهشگاه‌های دستگاه‌ها که خارج از وزارت علوم فعالیت می‌کنند، می‌شود. این پژوهشگاه‌ها حیاط‌خلوت هزینه‌های جاری دستگاه‌های دولتی هستند.


وی با اشاره به دوره‌های مهارتی در دانشگاه علامه گفت: دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه علامه می‌توانند موازی با ادامه تحصیل دانشگاهی دوره مهارتی متناسب با بازار کار نیز بگذرانند. ما از این طریق می‌توانیم نیروی مورد نیاز دستگاه‌ها را تأمین کنیم، ولی مانع اصلی ما مقاومت دستگاه‌ها در پذیرش انسان‌های دوره‌دیده ماهر است. به‌همین دلیل می‌گویم که باید ارتباط ارگانیک بین دولت و دانشگاه‌ها شکل گیرد. از همین طریق می‌توان سهم عمده بودجه پژوهشی را تأمین کرد.


رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اعلام کرد: متأسفانه در این روزها با بودجه اندکی که به ارتباطات بین‌المللی دانشگاه‌ها اختصاص می‌یابد نتوانستیم نتایج مورد انتظار را برآورده کنیم.


هیچ رئیس دانشگاهی در جهان به اندازه ما دغدغه سیاسی ندارد


وی ادامه داد: هیچ رئیس دانشگاهی در جهان به اندازه ما دغدغه سیاسی ندارد. مثلاً رئیس دانشگاه مسکو می‌گفت من دو دغدغه بیشتر ندارم یکی اینکه وقتی دانشجویی وارد دانشگاه می‌شود باید بالای نامه او را امضا کنم و وقتی خارج می‌شود باید پایین نامه او را تأیید کنم. در صورتی که ما باید برای همه چیز جوابگو باشیم. اگر رشد علمی را به سقف برسانیم ولی یک شخصیت سیاسی چه به دانشگاه بیاید چه نیاید آسمان را بر سرمان خراب می‌کنند.


وی پیشنهاد کرد: باید نهادهای امنیتی از فعالیت‌های دانشگاهی خارج شوند تا همان‌طور که مقام معظم رهبری به موضوع آزاداندیشی در دانشگاه‌ها تأکید دارد محقق شود. ایشان حتی در این زمینه فرموده‌اند که اگر این امر محقق نشود در دنیای دیگر از شما پاسخ می‌گیرند.


انتهای پیام/4040/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب