دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مرداد 1394 - 12:27

نوربخش: سازمان تامین اجتماعی پولدار نیست

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، این سازمان را یکی از پر چالش‌ترین نهادهای کشور در حوزه تامین مالی عنوان و تاکید کرد: این سازمان، سازمان پولداری نیست.
کد خبر : 30977

به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، سید تقی نوربخش افزود: پولدار نبودن و پر چالش بودن این سازمان در تامین مالی را می‌توان با قیاسی ساده میان ذخایر و اندوخته‌های موجود و حجم تعهدات سازمان در قبال مستمری بگیران فعلی و آتی دریافت.


وی ادامه داد: ضروری است که در عین تلاش برای تقویت حوزه سرمایه گذاری و اقتصادی سازمان و کارآمدسازی روزافزون آن، اقدامات اطلاع رسانی و فرهنگی در این زمینه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد تا جایی برای برخی ابهامات احتمالی درباره دلایل، الزامات و ابعاد این فعالیت‌ها باقی نماند.


وی افزود: حوزه‌های اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی در دوره جدید فعالیت این سازمان و با توجه به رویکردهای مورد تاکید دولت تدبیر و امید به دور از رویکردهای سیاسی و با توجه به اصول پاک دستی، امانتداری، شفافیت، مدیریت حرفه‌ای و تخصصی به فعالیت خود ادامه می‌دهند.


فعالیت‌های اقتصادی تامین اجتماعی پشتوانه ارتقای خدمات بیمه


مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: انجام فعالیت‌های اقتصادی تامین اجتماعی به عنوان اصل پشتوانه ارتقای سطح خدمات بیمه‌ای است.


نوربخش افزود: این سازمان با هدف شفاف سازی هر چه بیشتر ابعاد فعالیت‌های اقتصادی، تقویت حوزه سرمایه گذاری و اقتصادی، کارآمدسازی روزافزون آن و اطلاع رسانی به شرکای اجتماعی درباره اهداف، حجم و ابعاد این فعالیت‌ها، نخستین نمایشگاه تامین اجتماعی، سرمایه گذاری و توسعه پایدار را برگزار می‌کند.


وی اظهار داشت: این سازمان، یک نهاد عمومی غیردولتی است که منابع مالی آن از محل اخذ حق بیمه‌ها (با مشارکت بیمه شده و کارفرما) تامین می‌شود و برای تامین و ارایه خدمات مورد تعهد، متکی به منابع دولتی نیست.


نوربخش تصریح کرد: یکی دیگر از منابع بالقوه درآمدی این سازمان برای تامین بخشی از تعهدات بلندمدت خود در قبال بازنشستگان و مستمری بگیران، سود حاصل از سرمایه گذاری ذخایر و اندوخته‌های بیمه شدگان است.


وی با اشاره به تجربیات جهانی در زمینه فعالیت‌های سرمایه گذاری صندوق‌های بیمه اجتماعی و توصیه‌های نهادهای بین‌المللی این حوزه مانند اتحادیه جهانی تامین اجتماعی (ISSA) و سازمان بین المللی کار (ILO) در این زمینه، گفت: سازمان‌های بیمه‌گر اجتماعی و بازنشستگی براساس اصول علمی و تجارب جهانی برای تداوم و استمرار ارایه خدمات، لازم است تا ارزش ذخایر شکل گرفته از محل دریافت حق بیمه شاغلان را حفظ کنند و در گذر زمان افزایش دهند.


وی افزود: به تعبیری برای پاسخگویی به تعهدات آینده این سازمان‌ها، لازم است تا وجوه در اختیار به صورت متمرکز و با بهره‌گیری از هم افزایی در زمینه‌های مختلف سرمایه گذاری، مورد استفاده قرار گیرند.


وی ادامه داد: فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی براساس چنین ضرورت هایی از حدود سه دهه پیش آغاز شده و استمرار یافته است.


نوربخش، افزود: امروزه با توجه به چالش‌های متاثر از افزایش تعداد مستمری بگیران و ورود صندوق تامین اجتماعی به دوران سالمندی و نیز با توجه به تغییر سپهر اقتصادی کشور در پی رفع احتمالی تحریم‌های ظالمانه در کنار تلاش برای بازگرداندن تعادل به منابع و مصارف، ضروری است موضوع فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه گذاری این سازمان با حساسیت بیشتری مورد توجه قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب