ابداع روش جدیدی برای دارورسانی
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از فیوچریزم، ری کورزویل دانشمند آیندهپژوه بر این باور است که تا سال 2030 در بدن همه انسانها ارتشی از رباتهای میکروسکوپی وجود خواهد داشت که میتوانند بیماریها را تشخیص دهند و داروها را به نقاط مورد نظر برسانند.
البته دانشمندان برای اجرایی شدن این پروژه نیاز به راهی دارند تا رباتهای دارورسان را به نقطه مورد نیاز برسانند. حالا محققان دانشگاه سندیگو این مشکل را با قرصهای شکری حل کردهاند.
گروه تحقیقاتی سندیگو در مطالعه قبلی خود برای درمان زخم معده در موشها از میکروموتورهایی (رباتهای خودکار) استفاده کرد که با آنتیبیوتیک پوشانده شده بودند.
این رباتها وظیفه خود را انجام دادند؛ اما اسید معده و مایعات روده موش باعث شد که برخی از این رباتهای کوچک داروها را قبل از رسیدن به زخم معده رها کنند.
وقتی موشها تلاش کردند میکروموتورها را با مایعات قورت دهند، برخی از آنها در گلویشان گیر کرد. دانشمندان دانشگاه سندیگو برای حل این مشکلات دهها هزار میکروربات را درون قرصهایی از جنس لاکتوز و مالتوز قرار دادند. لاکتوز و مالتوز هر دو مواد قندی هستند و به این دلیل انتخاب شدند که سمی نیستند، بهراحتی به شکل قرص درمیآیند و در صورت لزوم تجزیه میشوند.
دانشمندان این قرصهای قندی را روی موشهای آزمایش کردند و به این نتیجه رسیدند که میکروموتورهای داخل کپسول قندی عملکرد بهتری نسبت به روشهای قبلی دارند.
انتهای پیام/4056/4021/
انتهای پیام/